54 καλύτερα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά που αναπτύσσονται σε έλλειψη νερού

พืชทนแล้ง1

54 καλύτερα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά που αναπτύσσονται σε έλλειψη νερού

Όλα τα φυτά χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Κάποια όμως τα καταφέρνουν χωρίς συχνό πότισμα! Εδώ είναι μερικά από αυτά. Υπέροχο φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία!

Η καλλιέργεια φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία είναι μια καλή ιδέα εάν ζείτε σε μια περιοχή με ήπιο κλίμα και έλλειψη νερού. Διψούν λιγότερο, αναρρώνουν πιο γρήγορα και μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρό έδαφος. Αν θέλεις ιδέες Εδω είναι μερικά καλύτερα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία Μπορείτε εύκολα να το μεγαλώσετε!

Αυτό είναι το πιο όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου, ανθεκτικό στην ξηρασία.


καλύτερα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία

Όντας «ανεκτικά στην ξηρασία», αυτά τα φυτά δεν χρειάζεται να ποτίζονται τόσο συχνά όσο άλλα φυτά. Ωστόσο, θα πρέπει να ποτίζετε κάθε 4-7 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

1. Αγαύη

Βοτανική ονομασία: αγαύη

Ζώνες USDA: 5-11

Οι αγαύες αποθηκεύουν νερό στα παχιά φύλλα τους και αυτό τους επιτρέπει να επιβιώνουν χωρίς αυτά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι κηπουροί το καλλιεργούν συχνά λόγω της χαμηλής συντηρητικής φύσης του και του ασυνήθιστου σχήματος των φύλλων!

εδώ Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες αγαύης που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

2. Litops

Βοτανική ονομασία: επιφάνειες λιθίου

Ζώνες USDA: 9-12

Τα Lithops είναι μοναδικά παχύφυτα που μοιάζουν με βράχο και απαιτούν χαμηλό πότισμα. Αυτό το χαρακτηριστικό τα καθιστά ένα από τα καλύτερα φυτά για καλλιέργεια σε μικρές χυμώδεις εκθέσεις.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια πασχαλιών. εδώ

3. Ζημιά

Βοτανική ονομασία: βλάβη

Ζώνες USDA: 7-11

Γνωστό για την αντοχή του στην ξηρασία και τη χαμηλή συντήρηση. Ολόκληρα φυτά sedum αναπτύσσονται καλά σε όλους τους τύπους εδάφους και προτιμούν πολύ φως.

εδώ Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες sedum που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

4. Τριαντάφυλλο της Ερήμου

Βοτανική ονομασία: η αζαλέα είναι παχύσαρκη

Ζώνες USDA: 9-12

Adenium, επίσης γνωστό ως Το «Desert Rose» είναι ένα τροπικό παχύφυτο που απαιτεί περιστασιακό πότισμα. Αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστες θέσεις και μπορεί επίσης να φυτευτεί ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι σε δροσερά κλίματα.

Δείτε το άρθρο μας για τη φροντίδα των τριαντάφυλλων της ερήμου. εδώ

5. Φυτό νεφρίτη

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά5
Furiarosa/Shutterstock

Βοτανική ονομασία: Γκράσουλα Οβάτα

Ζώνες USDA: 9-12

Το Jade είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο με χυμώδη φύλλα σε σχήμα κουπί. Πιστεύεται επίσης ότι φέρνει καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του.

Δείτε τα εκπληκτικά οφέλη του φυτού νεφρίτη. εδώ

6. Κάκτος

Mario Cocti

Ζώνες USDA: 6-12

Η αλόη βέρα έρχεται σε πολλά σχήματα και μεγέθη. και λειτουργεί καλά σε χαμηλό νερό Αυτά είναι τέλεια φυτά για συνθήκες ερήμου και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε και σε δοχεία.

εδώ Ο καλύτερος κάκτος που μπορείτε να καλλιεργήσετε

7. Φουενγκφάχ

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά7
Γεια σας RF Zcool/Shutterstock.

Βοτανική ονομασία: μπουκαμβίλια

Ζώνες USDA: 9-11

Μπουκαμβίλια Γίνετε νικητής κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου Είναι ένας από εκείνους τους ανθεκτικούς θάμνους που ευδοκιμούν σε σκληρές, σκληρές συνθήκες.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις συμβουλές φροντίδας. Η καλύτερη βουκαμβίλια εδώ

8. Moss Roses

123rf/Eye Phat 489

Βοτανική ονομασία: πορτλάκα grandiflora

Ζώνες USDA: 3-11

Το Moss Rose είναι ένα ανθοφόρο φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία που τα πάει καλά σε ξηρά, φτωχά εδάφη. Λόγω της πυκνής υφής του, μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. Δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό. Και αν δεν ζεις σε ζεστό κλίμα. Μπορείτε να το φυτέψετε μόνο κάθε χρόνο.

Μάθετε για τη φροντίδα του φυτού βρύου τριαντάφυλλου εδώ.

9. Κουβέρτα λουλούδια

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά9

Βοτανική ονομασία: Η Τζελάρντια

Ζώνες USDA: 3-10

Τα λουλούδια κουβέρτας δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Όποιος δεν έχει πράσινο αντίχειρα μπορεί να το κάνει να ανθίσει. Αυτό που του αρέσει είναι ο ήλιος και το περιστασιακό πότισμα.

10. Βερβένα

Βοτανική ονομασία: Verbena officinalis

Ζώνες USDA: 9-11

Το Verbena είναι μια εξαιρετική εδαφοκάλυψη που απλώνεται γρήγορα και ευδοκιμεί σε υπερβολική ζέστη και περιστασιακά λίγο νερό. Τα πάει καλά σε ηλιόλουστο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

11. Λαντάνα

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά11

Βοτανική ονομασία: Κάμερα Lantana

Ζώνες USDA: 9-11

Το Lantana είναι ένα τροπικό φυτό που καλλιεργείται για τα αρωματικά και πολύχρωμα άνθη του. Αυτό το φυτό αγαπά τη ζέστη και την ξηρασία. και είναι γνωστό για τις χαμηλές απαιτήσεις του Καλλιεργείται καλύτερα σε δοχεία καθώς είναι χωροκατακτητικό φυτό.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια της Lantana.

12. Wallflower

Βοτανική ονομασία: πάρα πολύ

Ζώνες USDA: 6-9

Είναι γνωστό για τα όμορφα χρώματα και το γλυκό του άρωμα. Τα λουλούδια τοίχου είναι πολυετή φυτά μικρής διάρκειας και χρειάζονται περιστασιακό πότισμα. Τα άνθη εμφανίζονται σε συστάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι.

13. Πικροδάφνη

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά13

Βοτανική ονομασία: Νήριο πικροδάφνη

Ζώνες USDA: 5-9

Η πικροδάφνη είναι ένας τροπικός θάμνος που ανθίζει και συγκαταλέγεται στα καλύτερα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για φυτά σε γλάστρες. Ανθίζει με όμορφα μυρωδάτα άνθη διαφόρων χρωμάτων όπως κίτρινο, ροζ, κόκκινο, λευκό, μοβ.Κάθε μέρος του είναι δηλητηριώδες!

14. Rock Sopward

Βοτανική ονομασία: Saponaria ozymoides

Ζώνες USDA: 3-8

Αν ψάχνετε για ένα φυτό που ευδοκιμεί από παραμέληση, δεν χρειάζεται λίπασμα και ευδοκιμεί σε κακές συνθήκες εδάφους και ξηρασίας. να φυτέψει αυτό το φυτό

15. Φασκόμηλο

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά15

Βοτανική ονομασία: Φασκόμηλο officinalis

Ζώνες USDA: 5-10

Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία βότανο είναι γνωστό για την αρωματική του γεύση και θεωρείται το καλύτερο φυτό εσωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Οι σοφοί χρειάζονται χαμηλό πότισμα. Και το πολύ πότισμα μπορεί να κάνει το φυτό να πεθάνει γρήγορα.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια φασκόμηλου. εδώ

16. Παπαρούνα

Βοτανική ονομασία: παπαρούνα

Ζώνες USDA: 3-8

με έντονα χρώματα Οι παπαρούνες είναι ελκυστικές παντού όταν είναι ανθισμένες. στην καλλιέργεια παπαρούνας Χρειάζεστε άφθονο ηλιακό φως και λίγο έως μέτριο πότισμα.

αυτό είναι Όλες οι πληροφορίες για την καλλιέργεια παπαρούνας

17. Βαμβάκι λεβάντας

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά17

Βοτανική ονομασία: Santolina Chamesiparissus

Ζώνες USDA: 6-9

Αυτός ο θάμνος έχει γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα λουλούδια που μοιάζουν με κουμπιά που εμφανίζονται το καλοκαίρι. Αναπτύσσεται καλά σε χαμηλά νερά και αναπτύσσεται καλά στον ήλιο.

18. Λεβάντα

Βοτανική ονομασία: πλύνε την

Ζώνες USDA: 5-9

Ψάχνετε για τα καλύτερα φυτά σκιάς ανθεκτικά στην ξηρασία; Αυτό το δυσδιάκριτο ανθοφόρο βότανο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και ανέχεται καλά την ξηρασία. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε γλάστρα για να απολαύσετε το φρέσκο ​​άρωμα του!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια λεβάντας. εδώ

19. Rock Daisy

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά19

Βοτανική ονομασία: εύθραυστο

Ζώνες USDA: 5-11

Ταιριάζουν καλύτερα σε βραχόκηπους. Αυτά τα ανθοφόρα φυτά ευδοκιμούν όταν παραμελούνται και έλλειψη νερού. Και είναι ένα εξαιρετικό φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία για τους καλλιεργητές.

20. Globe Thistle

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βοτανική ονομασία: Echinops

Ζώνες USDA: 3-9

όταν δημιουργείται Το Globe Thistle είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και είναι ένα από τα πιο εύκολα πολυετή φυτά που μπορείτε να έχετε στον κήπο σας.

21. Rose Pean

Βοτανική ονομασία: στεφανιαία ξυλόλιο

Ζώνες USDA: 3-8

Το Rose Campion είναι βραβευμένο για το ασημί πράσινο φύλλωμά του. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς ξηρής περιόδου Το φυτό χρειάζεται επιπλέον πότισμα.

22. Κόκκινη Βαλεριάνα

Βοτανική ονομασία: Ελαστικά Centrantus

Ζώνες USDA: 5-8

Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό εμφανίζεται στα τέλη της άνοιξης και διαθέτει συστάδες αρωματικών λουλουδιών που περιβάλλουν το χυμώδες μπλε-πράσινο φύλλωμα.

Θέλετε να καλλιεργήσετε μια βαλεριάνα ή όχι; κάντε κλικ στο εδώ

23. Crown of Thorns

Βοτανική ονομασία: μανιτάρι κεχρί

Ζώνες USDA: 5-11

Το Euphorbia milii ανέχεται εύκολα την αφυδάτωση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ανθίζει το μεγαλύτερο μέρος του έτους σε ξηρά, ζεστά, χωρίς παγετό μέρη.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε το αγκάθινο στεφάνι εδώ.

24. Ρώσος φιλόσοφος

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά24
Αποδεδειγμένος νικητής

Βοτανική ονομασία: Perovskia atriplicifolia

Ζώνες USDA: 5-9

Αυτός ο ανθεκτικός, ανθεκτικός στην ξηρασία θάμνος είναι ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο φυτό. Χάρη στο ασημί φύλλωμά του και τα όμορφα λοφία σε χρώμα λεβάντας.

25. Κάποιος

Βοτανική ονομασία: Achillea Millifolium

Ζώνες USDA: 3-9

Το Yarrow είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης φυλλώματος. Κατάλληλο για παραμεθόριες περιοχές Λιβάδια με αγριολούλουδα και βραχόκηπους και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία στα καλύτερά της στον ήλιο.

26. Φύλλο Πεύκου Πένστεμον

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά26
Highland Park

Βοτανική ονομασία: Πεύκο Φύλλο Πένστεμον

Ζώνες USDA: 4-9

Το Pineleaf Penstemon είναι πολυετές ποώδες φυτό και έχει χαμηλή συντήρηση. Έχει όμορφα βαθυκόκκινα λουλούδια που προσελκύουν κολίβρια και πεταλούδες.

27. Γίγαντας Υάκινθος

Τα 15 καλύτερα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία

Βοτανική ονομασία: Αυγούστα

Ζώνες USDA: 4-10

Με ροζ, μπλε, λευκά ή πορτοκαλί άνθη, το Augustache είναι ένα φυτό που αγαπά την ξηρασία. Προσελκύει κολίβρια, πεταλούδες και άλλους επικονιαστές!

28. Γενειοφόρος Γλώσσα

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά28
bbldwp

Βοτανική ονομασία: Πένστεμ

Ζώνες USDA: 3-9

Η γενειοφόρος γλώσσα έχει συστάδες σωληνοειδών λουλουδιών σε σαρκώδεις μίσχους. Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά στην ξηρασία μετά την ωρίμανση και χρειάζονται πότισμα κάθε δύο εβδομάδες.

29. Κώνος λουλουδιών

Living Four Media

Βοτανική ονομασία: εχινάκεια

Ζώνες USDA: 5-10

Τα κωνοφόρα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία αλλά χρειάζονται λίγη συντήρηση από καιρό σε καιρό. Μπορεί να φυτευτεί σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Αυτό είναι ένα είδος κόγχης.

30. Calpurnia Poppies

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά30

Βοτανική ονομασία: Eschscholzia, Καλιφόρνια

Ζώνες USDA: 7-11

Οι παπαρούνες Καλιφόρνια είναι ετήσια φυτά ταχέως αναπτυσσόμενα και ανθεκτικά στην ξηρασία. Αναπτύσσεται καλά στον ήλιο και μπορεί να προσφέρει μερική σκιά. Φυτέψτε αυτό το φυτό σε αμμοπηλώδη με καλή αποστράγγιση.

Δείτε τα εγγενή φυτά της Καλιφόρνια εδώ.

31. Purple Fountain Grass

βοτανική ονομασία: Pennisetum cetaceum ‘Red’

Ζώνες USDA: 9-11

Φυτεύεται ευρέως ως μωβ-κόκκινο στενόφυλλο γρασίδι. Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία δείγμα μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς νερό για μερικές ημέρες.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες σιντριβανιού για δοχεία.

32. Πόδια καγκουρό

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά32

βοτανική ονομασία: Anigozanthos spp.

Ζώνες USDA: 9-12

Ιθαγενής στην Αυστραλία Αναπτύσσεται σε ξηρές και αμμώδεις περιοχές. Και μπορεί να αντέξει την ξηρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του χυμού που συσσωρεύεται στις ρίζες.

33. Τεϊόδεντρο Νέας Ζηλανδίας

Living Four Media

βοτανική ονομασία: Λεπτόσπερμο σκοπάριο

Ζώνες USDA: 8-10

γνωστό και ως manuka Αυτός ο αειθαλής θάμνος είναι αρωματικός, με αγκάθια, μικρά φύλλα και διακοσμητικά ροζ, λευκά ή κόκκινα άνθη.Μόλις εγκατασταθούν είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην ξηρασία κρεμαστά φυτά καλαθιού.

34. Μελισσόχορτο Twinberry

βοτανική ονομασία: Lonicera involucrata

Ζώνες USDA: 4-8

Τα πορτοκαλοκόκκινα άνθη αυτού του φυλλοβόλου θάμνου έχουν τριχώματα (μικροσκοπικές τρίχες) που παγιδεύουν το νερό και κάνουν το φυτό ανεκτικό στην ξηρασία.

35. Pride of Madeira

βοτανική ονομασία: Echius Candid

Ζώνες USDA: 9-10

Αυτό το αειθαλές φυτό έχει μια σκοτεινή συνήθεια με όμορφα μπλε λουλούδια. Αναπτύσσεται φυσικά σε βραχώδεις γκρεμούς και ανέχεται καλά το ξηρό έδαφος.

36. Τρομπέτα σημαίας

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά36
Βαρκάδα Treeland

βοτανική ονομασία: Campsis Radicans

Ζώνες USDA: 4-11

Αυτό το ανθισμένο αμπέλι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλές συνθήκες. Αναπτύσσεται γρήγορα το καλοκαίρι με λαμπερό πράσινο φύλλωμα και κόκκινα-πορτοκαλί άνθη να το στολίζουν.

37. Catmint

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά37
Shutterstock/Photowind

βοτανική ονομασία: Nepeta x Fasseni

Ζώνη USDA: Ζώνη 3 έως 8

Φυτέψτε αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό σε σύνορα, βραχόκηπους και δοχεία. Παράγει αρωματικά λουλούδια που προσελκύουν τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

38. Αρτεμισία

Garden_Goddess_

βοτανική ονομασία: Artemisia spp.

Ζώνη USDA: 3-8

Η Αρτεμισία εκτιμάται για το όμορφο, λεπτό, γκρίζο έως ασημί φύλλωμά της σε ψηλούς, τοξωτούς μίσχους που μεγαλώνουν 1-5 πόδια ψηλά και φαρδιά. Δημοφιλή για κήπους που αντέχουν στην ξηρασία.

39. Γλυκόριζα

βοτανική ονομασία: Οι μίσχοι των φύλλων είναι λοβωτοί.

Ζώνη USDA: 9-11

Αυτό το τροπικό πολυετές λατρεύεται από τους κηπουρούς για το μοτίβο ανάπτυξης και το φύλλωμά του με ασημί κρόσσια. Αναπτύσσεται καλά στη σκιά στον ήλιο.

Ρεκόρ: Σημειώστε ότι δεν είναι βρώσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκόριζας. Αναγράφεται επίσης ως χωροκατακτητικό φυτό και θεωρείται πολυετές.

Μάθετε για τη φροντίδα των φυτών γλυκόριζας και πώς να την καλλιεργήσετε εδώ.

40. Βερόνικα

βοτανική ονομασία: Veronica spp.

Ζώνη USDA: 3-9

Γνωστό και ως speedwell, αυτό το φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία έχει μοβ, λευκές, ροζ ή μπλε καρφίτσες.Αυξάνεται 1-2 πόδια και αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη με πλήρη ήλιο.

41. Κάκτος

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά41

βοτανική ονομασία: Αλόη

Ζώνη USDA: 10-12

Τα είδη κάκτων ευδοκιμούν σε ξηρές συνθήκες. Τα καλύτερα για εξωραϊσμό είναι τα κοράλλια, η τίγρη τίγρη, το σαπούνι και ο κάκτος ανεμώνης.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κάκτους σε γλάστρες εδώ.

42. Αγκινάρα

βοτανική ονομασία: Cynara cardunculus

Ζώνη USDA: 7-11

Ένα όμορφο, ανθεκτικό στην ξηρασία καλλωπιστικό φυτό με βρώσιμες αγκινάρες από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Η συντήρηση είναι επίσης πολύ εύκολη.

Μάθετε για την καλλιέργεια αγκινάρας σε γλάστρες εδώ.

43. Μπαστούνια τατουάζ

Βοτανική ονομασία: Parkinia spp.

Ζώνη USDA: 8-10

Το Palo Verde είναι εγγενές στις ημιερήμους της Αφρικής και της Αμερικής. και είναι εξαιρετικό φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία Κλαδέψτε για να διατηρήσετε το σχήμα του θόλου όταν είναι απαραίτητο.

44. Γεράνι

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά44

βοτανική ονομασία: Pelargonium spp.

Ζώνη USDA: 9-11

Οι περισσότερες ποικιλίες γερανιού είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και στη θερμότητα. Μόλις φτιάξεις ένα εργοστάσιο Αναπτύσσονται καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε γεράνια σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο εδώ.

45. Άγριες πασχαλιές

Ετήσιο

βοτανική ονομασία: Κυανότας

Ζώνη USDA: 8-11

Οι άγριες πασχαλιές είναι πολύχρωμοι, αρωματικοί θάμνοι που είναι αειθαλείς και θεωρούνται ένα από τα καλύτερα ανθοφόρα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Μπορείτε να τα φυτέψετε στο τοπίο ως θάμνος, εδαφοκάλυψη, περίγραμμα και πολλά άλλα.

Δείτε τα υπέροχα βίντεο που δημιουργήσαμε εδώ.

46. ​​Δεντρολίβανο

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά46

βοτανική ονομασία: Rosmarinus officinalis

Ζώνη USDA: 8-10

Το δεντρολίβανο είναι ένα πολυετές φυτό με φύλλα που μοιάζουν με βελόνα και πικάντικο άρωμα. Το δεντρολίβανο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία λόγω της ικανότητάς του να συγκρατεί νερό στα φύλλα και τις ρίζες του.

Μάθετε για την κοπή δεντρολίβανου εδώ.

47. Βασίλειος

βοτανική ονομασία: Thymus ginger

Ζώνη USDA: 5-9

Είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία με μικρά φύλλα και αρωματικά άνθη.

48. Κασσαβά

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά48

βοτανική ονομασία: Κασάβα

Ζώνη USDA: 4-9

Το Yucca είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά του φύλλα σε σχήμα σπαθιού και τα ψηλά, μυτερά λευκά άνθη του. Είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία σε ζεστά, ξηρά κλίματα λόγω των χυμωδών φύλλων του που συγκρατούν το νερό.

49. Μαύρη Σούζαν

βοτανική ονομασία: Rudbeckia Hirda

Ζώνη USDA: 3-9

Με έντονα κίτρινα πέταλα και εντυπωσιακά μαύρα κέντρα. Η μαυρομάτικα Σούζαν είναι ένα αγριολούλουδο ανθεκτικό στην ξηρασία που μπορεί να επιβιώσει σε σκληρές συνθήκες.

50. Ζιζάνιο πεταλούδας

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά50

βοτανική ονομασία: Asclepius Tuberosa

Ζώνη USDA: 4-9

με έντονα πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη και στενά φύλλα Το ζιζάνιο της πεταλούδας είναι ένα από τα καλύτερα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που ευδοκιμούν σε συνθήκες λειψυδρίας.

51. Corpsys

βοτανική ονομασία: Corpsys

Ζώνη USDA: 4-9

Ένα χαρούμενο φυτό χαμηλής συντήρησης με έντονα κίτρινα ή ροζ άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτα και λεπτά, εύθραυστα φύλλα, το Coreopsis είναι ένα εξαιρετικό φυτό δοχείων ανθεκτικό στην ξηρασία και ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές.

52. Ζίννια

βοτανική ονομασία: Ζίννια

Ζώνη USDA: 3-10

Η ζίννια είναι εγγενής στις άνυδρες και ζεστές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού. και είναι προσαρμοσμένο να επιβιώνει κατά την ξηρή περίοδο Τα όμορφα λουλούδια είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα!

Μάθετε για την καλλιέργεια ζίννιας σε γλάστρες εδώ.

53. Κότα και νεοσσοί

βοτανική ονομασία: αιώνια στέγη

Ζώνη USDA: 3-11

Ζουμερά με σαρκώδη φύλλα σε σχήμα ροζέτας που μοιάζουν με μικρά λάχανα. Οι κότες και οι νεοσσοί είναι ο ορισμός της ανοχής στην ξηρασία και της επιβίωσης μακρών ξηρών περιόδων.

54. Παγωτός

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά54
ζωντανή

βοτανική ονομασία: Telosperma cooperi

Ζώνη USDA: 6-9

με φύλλα που μοιάζουν με δάχτυλο και φωτεινά λουλούδια σαν μαργαρίτα. Τα φυτά του πάγου είναι επομένως ανθεκτικά στην ξηρασία με παχιά, σαρκώδη φύλλα και μίσχους που μπορούν να συγκρατήσουν νερό για το φυτό.


Δείτε αυτό το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *