Πώς να αναπτυχθεί το Plumbago | Καλλιέργεια μολύβδου

ถุงประปา

Πώς να αναπτυχθεί το Plumbago |  Καλλιέργεια μολύβδου

για να ξέρεις Πώς να φυτέψετε το plumbago Προσκαλέστε τη φρεσκάδα των όμορφων λουλουδιών στο σπίτι και τον κήπο σας!

φύση και κήπο

Αυτό το άρθρο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με Πώς να φυτέψετε το plumbago Φροντίστε τις πληροφορίες για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τα καλύτερα λουλούδια!

Δείτε τα καλύτερα κόκκινα και λευκά λουλούδια. εδώ


πληροφορίες plumbago

Το Plum Ploeng είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας. Plumbaginaceae Το γένος περιλαμβάνει περίπου 20 είδη θάμνων, ξυλωδών φυτών, ποωδών φυτών και ποωδών φυτών που προέρχονται από τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Τα κοινά είδη περιλαμβάνουν το Plumbago auriculata, κοινώς γνωστό ως Cape ή Sky-Blue Plumbago, εγγενές στη Νότια Αφρική, και Plumbago capensis, εγγενές στην Ινδία. Το όνομα του γένους προέρχεται από τη λατινική λέξη “plumbum”, που αναφέρεται στο μολυβένιο χρώμα των λουλουδιών.

Φυτό για όμορφα λουλούδια και φύλλωμα. Τα άνθη είναι συνήθως μπλε, λευκά ή ροζ και εμφανίζονται σε συστάδες στους μίσχους. Τα φύλλα είναι συνήθως πράσινα, με ορισμένα είδη να είναι ασημί ή γκρι. Μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο ή σε δοχεία και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Ζώνες USDA: 5-9


Καλύτερο μέγεθος γλάστρας για καλλιέργεια Plumbago

Μπορείτε να ξεκινήσετε να τα φυτεύετε σε γλάστρες 10 έως 12 ιντσών και θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια.Έπειτα μεταφυτεύστε τα σε δοχεία ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το αρχικό τους μέγεθος ανάλογα με την ανάπτυξη και την εξάπλωσή τους.


Οι καλύτερες ποικιλίες λουλουδιών Plumbago

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες plumbago:

  • Plumbago auriculata: Έχει φωτεινά μπλε λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Αναπτύσσεται καλά σε ζεστά, υγρά κλίματα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για κήπους με κοντέινερ.
  • Νερό Plumbago: Αυτό το φυτό παράγει πολύ αρωματικά λευκά άνθη. Αναπτύσσεται στον ήλιο και ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
  • Plumbago Celanica: Αυτή η ποικιλία έχει φωτεινά μπλε άνθη και είναι ανεκτική στην ξηρασία. Αυξάνεται σε πέντε πόδια και ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
  • λαθραία: Βγάζει γαλάζια άνθη και είναι εξαιρετική επιλογή για περιοχές με αέρα. Ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.
  • Big Plumbago: Αυτή η ποικιλία έχει μεγάλα λευκά άνθη που είναι πολύ αρωματικά. Αναπτύσσεται σε ηλιοφάνεια και ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Πώς να φυτέψετε ένα plumbago;

Το Plumbago μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα ή σπόρους.

Κόβοντας μίσχους:

  • Κόψτε τους μίσχους μήκους 5-6 ιντσών από ισχυρά φυτά plumbago με καθαρό, αιχμηρό ψαλίδι.
  • Ετοιμάστε μείγμα γλάστρας για τα μοσχεύματα σας. Ένα καλό μείγμα για μοσχεύματα plumbago είναι ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος τύρφη.
  • Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα από τους μίσχους και βυθίστε τα άκρα κοπής σε ορμόνη ριζοβολίας. Φυτέψτε τους μίσχους στο προετοιμασμένο μείγμα γλάστρας.
  • Ποτίστε το μείγμα γλάστρας και τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό, ζεστό μέρος με πλήρες ηλιακό φως.
  • Διατηρήστε το χώμα υγρό και καλύψτε τη γλάστρα με μια πλαστική σακούλα για να δημιουργήσετε ένα υγρό περιβάλλον.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες, θα πρέπει να δείτε την ανάπτυξη νέων μίσχων.

κατά σπόρο:

  • Γεμίστε τη γλάστρα με χώμα γλάστρας και απλώστε τους σπόρους plumbeco στην επιφάνεια.
  • Καλύψτε τους σπόρους με 1/4 ίντσας χώματος.
  • Ποτίστε καλά και τοποθετήστε τη γλάστρα σε ζεστό, φωτεινό μέρος με άφθονο ηλιακό φως.
  • Διατηρήστε το χώμα υγρό και καλύψτε τη γλάστρα με μια πλαστική σακούλα για να δημιουργήσετε ένα υγρό περιβάλλον.
  • Οι σπόροι πρέπει να βλαστήσουν σε 10-14 ημέρες όταν τα σπορόφυτα είναι αρκετά ώριμα. Μετακινηθείτε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα με χώμα γλάστρας.

Απαιτήσεις για φύτευση plumbago

τοποθεσία

Τα λουλούδια Plumbago αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο. Επομένως, θα πρέπει να φυτεύεται σε περιοχή που δέχεται τουλάχιστον 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα. Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά. αλλά δεν θα ανθίσει

γη

Για το καλύτερο plumbago Χρησιμοποιήστε χώμα γλάστρας αναμεμειγμένο με καλά σάπιο κομπόστ ή/και λίπασμα. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας είναι ελαφρύ και στραγγίζει καλά με άμμο και περλίτη για βελτίωση της αποστράγγισης.

νερό

για καλύτερα αποτελέσματα Ποτίζετε τακτικά plumbago και παρέχετε αρκετή υγρασία για να διατηρείται το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να αναπτύξει δυνατές ρίζες και να προωθήσει την ανάπτυξη των λουλουδιών.

Ποτίστε το φυτό όταν στεγνώσει το πάνω χώμα μέχρι να διαρρεύσει το χώμα από τον πάτο της γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το plumbago σας παίρνει τουλάχιστον μια ίντσα νερό την εβδομάδα. και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ζεστής και ξηρής περιόδου.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα άνθη Plumbago αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 86 βαθμών Φαρενάιτ (18 έως 30 C) Τα επίπεδα υγρασίας πρέπει να είναι μεταξύ 30 και 40% για να ευδοκιμήσουν τα λουλούδια.


φροντίδα plumbago

λίπασμα

Εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό και το μέγεθος των λουλουδιών Η διατροφή των φυτών με μια ισορροπημένη υγρή διατροφή όπως το 10-10-10 είναι μια καλή ιδέα.

Αραιώστε το λίπασμα σε 1/2 δύναμη και εφαρμόστε κάθε 3-4 εβδομάδες.Αυτό θα είναι αρκετό για να αυξήσετε την ανάπτυξη και την ανθοφορία. Αποφύγετε τη διατροφή των φυτών το χειμώνα.

Κλάδεμα και κοπή κεφαλιού

Τα νεκρά άνθη plumbago είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη και την καρποφορία. Η καλύτερη εποχή για το κλάδεμα είναι τα τέλη του χειμώνα ή αρχές της άνοιξης. Αυτό δίνει στο φυτό χρόνο να παράγει νέα ανάπτυξη και μπουμπούκια για την επόμενη σεζόν.

Ξεκινήστε αφαιρώντας νεκρά ή κατεστραμμένα στελέχη και κλαδιά. Στη συνέχεια, ψάξτε για μίσχους διατομής και κόψτε τους για να δημιουργήσετε μια ανοιχτή δομή.Στη συνέχεια, κόψτε τυχόν πολύ μακριά ή λεπτά στελέχη χρησιμοποιώντας αιχμηρά ψαλίδια κλαδέματος.

Τέλος, κόψτε τα άκρα του στελέχους για να ενθαρρύνετε την θαμνώδη ανάπτυξη.

παράσιτα και ασθένειες

Τα άνθη Plumbago είναι γενικά ανθεκτικά και ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες. Ωστόσο, είναι ευαίσθητα σε ορισμένες μυκητιακές ασθένειες όπως το ωίδιο, το ωίδιο και η σήψη των ριζών. Αυτές οι ασθένειες προκαλούνται συχνά από υψηλή υγρασία ή υγρό καιρό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη φύτευση του φυτού σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Οι αφίδες μπορεί να είναι πρόβλημα και μπορούν να καταπολεμηθούν με εντομοκτόνο σαπούνι ή άλλα εντομοκτόνα. Άλλα παράσιτα όπως οι αλευρώδεις, οι αλευρώδεις και οι θρίπες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά. και πρέπει να εξαλειφθεί με εντομοκτόνο μόλις σημειωθεί

Είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή γύρω από το φυτό απαλλαγμένη από υπολείμματα και ζιζάνια. για την πρόληψη της εξάπλωσης παρασίτων και ασθενειών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *