Τι να κάνετε αν τα φυτά σας δεν ανθίζουν;

Τι να κάνετε αν τα φυτά σας δεν ανθίζουν;

Τι να κάνετε αν τα φυτά σας δεν ανθίζουν;

Θέλετε περισσότερα λουλούδια; Αλλά δεν είστε σίγουροι γιατί τα φυτά σας δεν παράγουν λουλούδια; αυτό είναι Τι να κάνετε αν το δέντρο σας δεν ανθίζει!

Αν αναρωτιέστε γιατί το αγαπημένο σας λουλούδι δεν ανθίζει; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ας βουτήξουμε σε αυτά και ας μάθουμε. Τι να κάνετε αν το δέντρο σας δεν ανθίζει!


Τι γίνεται αν τα φυτά σας δεν ανθίζουν;

1. Έλλειψη ηλιακού φωτός

Ο νούμερο ένα λόγος που τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά δεν ανθίζουν είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι 4-5 ώρες ηλιακού φωτός μπορεί να είναι υπεραρκετές Τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά χρειάζονται περισσότερες από 6 ώρες έντονο ηλιακό φως κάθε μέρα για να παράγουν άφθονο καρπό.

Θα πρέπει να ελέγξετε τις απαιτήσεις ανάπτυξης κάθε φυτού για να δείτε εάν πληροί τις απαιτήσεις του ηλιακού φωτός.

2. Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία.

ενώ μερικά ανθοφόρα φυτά χαίρονται να απολαμβάνουν τον ήλιο όλη την ημέρα. Ορισμένα είδη μπορεί να χρειάζονται αρκετό ήλιο και σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ανυπόμονες αζαλέες, τα ροδόδεντρα και οι ορτανσίες προτιμούν τον μερικό ήλιο. Αλλά δεν είναι χαρούμενος αν υπάρχει λάμψη το απόγευμα.

ενώ τα παχύφυτα, τα τριαντάφυλλα και οι βουκαμβίλιες είναι πιο χαρούμενα στον απογευματινό ήλιο.

3. Περίοδος ωρίμανσης

Κάθε φυτό έχει μια περίοδο ωρίμανσης και αναπτύσσεται ανάλογα. Μερικά είδη ανθίζουν νωρίς, μερικά όχι:

  • Ποώδη φυτά ονομαστικά ανθίζει μία φορά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Ανθίζει συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. και μερικά θα ανθίσουν το χειμώνα
  • Οι μπιενάλε ανθίζουν καλύτερα τον δεύτερο χρόνο. Μην περιμένετε λουλούδια όπως το πουρνάρι να ανθίσουν τον πρώτο χρόνο.
  • Τα πολυετή φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλετε επαναλαμβανόμενες ανθοφορίες.

4. Πάρα πολύ λίπασμα

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση περισσότερων λιπασμάτων θα βοηθήσει τα φυτά να ανθίσουν πιο άμεσα. Αυτό δεν είναι αληθινό. Εάν το χρησιμοποιείτε πάρα πολύ Μπορείτε να κάνετε το αντίθετο. Και όχι μόνο εμποδίζει τα φυτά να ανθίσουν. αλλά και τελικά να το καταστρέψει

Ελέγξτε τις ανάγκες του εδάφους και της λίπανσης των φυτών σας πριν αλλάξετε τις πρακτικές σας. και λήψη κατάλληλων μέτρων για την παροχή θρεπτικών ουσιών στο έδαφος για να βοηθηθούν τα φυτά να παράγουν καρπούς.

Συμβουλές: Αποφύγετε τη χρήση λιπασμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Θα κάνει τα φύλλα πλούσια και θα κάνει τα λουλούδια πολύχρωμα.

5. Έλλειψη λιπάσματος

Shutterstock/SERSOLL

Η προσθήκη ενός λιπάσματος πλούσιου σε φώσφορο θα βοηθήσει στην ανθοφορία. Προωθεί την ανάπτυξη των ριζών και τη μεταφορά ενέργειας στην ανθοφορία. Βοηθούν στη φωτοσύνθεση και ρυθμίζουν πολλές μεταβολικές διεργασίες. Όλα λειτουργούν για την υποστήριξη των φυτών για την παραγωγή περισσότερων λουλουδιών.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα 15-30-15 ή 10-30-20 για πλούσια λουλούδια. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι η συνολική ανάπτυξη λείπει. Ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα όπως το 20-20-20 λειτουργεί καλύτερα.

6. Είναι το φυτό σας άρρωστο;

Τι να κάνετε εάν τα φυτά σας δεν ανθίζουν 3

Παράσιτα και ασθένειες μπορούν να εμποδίσουν τα φυτά σας να ανθίσουν. Ελέγχετε περιοδικά για πτώση φύλλων, κηλίδες στα φύλλα και έντομα κάτω και πάνω στους οφθαλμούς.

Η θεραπεία του φυτού με εντομοκτόνο σαπούνι ή διάλυμα ελαίου neem μπορεί να απαλλαγεί αμέσως από το πρόβλημα. όταν το φυτό έχει ανακάμψει Ας περιμένουμε να ανθίσει.

7. κακή ευθυγράμμιση

Αν κλαδέψετε σε λάθος χρόνο Αυτός μπορεί να είναι ο πρώτος λόγος που το δέντρο δείχνει λουλούδια. Το κλάδεμα των φυτών αργά την εποχή θα αφαιρέσει όλα τα μπουμπούκια ανθέων που θα ανθίσουν το επόμενο έτος.

Πριν ξεκινήσετε να κόβετε πρόωρα υγιή μπουμπούκια. Ελέγξτε τις οδηγίες κλαδέματος των ανθοφόρων φυτών σας.

8. Χειμερινή Ζημιά

Το χιόνι συνήθως λειτουργεί ως μονωτικό και προστατεύει τα φυτά. Όμως οι δυνατοί, ψυχροί άνεμοι μπορούν να καταστρέψουν τα μπουμπούκια των ανθέων.

Τα φυτά χρειάζονται λήθαργο για να βάλουν τα μάτια τους. Το πολύ κρύο θα προκαλέσει το θάνατο των μπουμπουκιών και θα εμποδίσει το φυτό να ανθίσει. Φέρνοντας τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους θα προστατεύσουν τα μπουμπούκια και τα φυτά από το υπερβολικό κρύο. Έχετε επίσης την επιλογή να καλλιεργήσετε φυτά όπως ο χριστουγεννιάτικος κάκτος, τα οποία είναι πολύ χαρούμενα να ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα!

ανάλογα με τις ανάγκες χειμερινής φροντίδας των φυτών Παρέχει τη ζεστασιά, την προστασία και τη φροντίδα που χρειάζονται σε σκληρούς χειμώνες. Για να ανθίσουν σωστά τα φυτά την επόμενη σεζόν!

9. Η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη.

Η καλλιέργεια λουλουδιών σε γλάστρες μεγαλύτερες από όσο χρειάζεται θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες ανθοφορίες. Επειδή το φυτό θα εκτρέψει την ενέργεια στον σχηματισμό ριζών. Ιδανικά Η γλάστρα πρέπει να είναι πάντα ένα μέγεθος μεγαλύτερη από τη ρίζα του φυτού. ειδικά για ποώδη φυτά Τώρα αυτό θα σταθεροποιήσει τα άνθη του φυτού σας και δεν θα εστιάσει την ενέργεια στην ανάπτυξη των ριζών!

10. Αφαιρέστε το αμορτισέρ.

νότες από τριαντάφυλλα

Ο φοίνικας είναι μια παραφυάδα που αναδύεται από την ρίζα ενός θάμνου. Είναι μακριά και λεπτά και έχουν φύλλα και φύλλα που είναι ελαφρώς διαφορετικά από το κύριο φυτό.

Εάν καλλιεργείτε τριαντάφυλλα εμβολιασμένα, πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί. Εάν δεν κοπεί εγκαίρως, θα φυτευτεί για να αντικαταστήσει το αρχικό δέντρο.

11. Χωρίς νεκρό κεφάλι

Το Deadheading (αφαίρεση μαραμένων λουλουδιών) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην ανθίσει το φυτό. Ενθαρρύνει επίσης νέα λουλούδια – κόψτε τα παλιά λουλούδια με ψαλίδι ή με το χέρι.

Τα λουλούδια που επωφελούνται περισσότερο από τον αποκεφαλισμό περιλαμβάνουν snapdragons, cosmos, zinnias, ηλιοτρόπια, ντάλιες, κατιφέδες, γεράνια και πετούνιες.

12. Νέα ανάπτυξη έναντι παλαιάς ανάπτυξης

όταν κόβετε δέντρα Πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της νέας και της παλιάς ανάπτυξης. Λουλούδια όπως το forsythia ανθίζουν από παλιό ξύλο. Και το κλάδεμα παλιών κλαδιών θα κάνει το φυτό λιγότερο πιθανό να ανθίσει. για παλιό ξύλο Κλαδέψτε τα φυτά αμέσως αφού ανθίσουν.

για ορισμένες ποικιλίες ορτανσίας και σπιρέας Η αφαίρεση νέων λουλουδιών και μίσχων από την ανάπτυξη θα αποτρέψει την άνθηση του φυτού. για νέα ανάπτυξη Η καλύτερη εποχή για το κλάδεμα είναι τα τέλη του χειμώνα ή αρχές της άνοιξης.

Θέλετε να καλλιεργήσετε παχύφυτα; Δείτε αυτά τα αυξανόμενα κοινά προβλήματα και πώς να τα διορθώσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *