Από πού προέρχονται τα φιστίκια

ถั่วลิสงมาจากไหน?

Από πού προέρχονται τα φιστίκια

Ανακαλύψτε τη μαγευτική εμφάνιση των αγαπημένων λιχουδιών όλων καθώς εξερευνάτε ένα μαγευτικό ταξίδι.Από πού προέρχονται τα φιστίκια;“!

Με μια μπουκιά φυστικοβούτυρο ή μια χούφτα καβουρδισμένα φιστίκια. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προέρχονται πραγματικά αυτές οι ακαταμάχητες λιχουδιές; Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς βουτάμε στον εκπληκτικό κόσμο των φιστικιών και ανακαλύπτουμε τα εκπληκτικά μονοπάτια τους, οπότε δέστε τη ζώνη σας. Και ετοιμαστείτε για μερικές τρελές περιπέτειες καθώς ξεδιπλώνουμε.”Από πού προέρχονται τα φιστίκια;“!

Δείτε το άρθρο μας για την προέλευση του μαύρου πιπεριού. εδώ


Τι είναι τα φιστίκια;

Φιστίκια Αυτά τα ευλογημένα όσπρια είναι οι βρώσιμοι σπόροι του φυτού φυστικιών. Αυτά τα ευέλικτα φασόλια βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία κουζινών, όπως γιαπωνέζικη, ιταλική, κινέζικη, μεξικάνικη, αφγανική και ρωσική, προσθέτοντας μια μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά.

Πίσω από την ενίοτε υψηλή τους τιμή κρύβεται η υπομονή που απαιτείται για την ανάπτυξή τους. κατά μέσο όρο Χρειάζονται περίπου 130-150 ημέρες για να ωριμάσει ένα φυτό φιστικιών και να αρχίσει να παράγει φιστίκια.

Διασκεδαστικά γεγονότα για τα φιστίκια: Αρκετοί τύποι καλλιεργειών φυστικιών είναι κοινοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Runners, της Βιρτζίνια, της Ισπανίας και της Βαλένθια.

Αλλα ονόματα: Φιστίκια, καρύδια guber, καρποί μαϊμού, αράπιδες, αράσις

Βρείτε τα καλύτερα φασόλια για καλλιέργεια σε δοχεία. εδώ


Από πού προέρχονται τα φιστίκια;

Τα φιστίκια έχουν ενδιαφέρουσα προέλευση. Αυτοί οι σπόροι αναπτύσσονται υπόγεια μέσα στο φυτό αραχίδας (Arachis hypogaea), εγγενές στη Νότια Αμερική. Οι πολιτισμοί των Ίνκας στο Περού και οι Αζτέκοι στο Μεξικό ήταν οι πρώτοι λαοί που καλλιέργησαν φιστίκια.

Αργότερα, τα φιστίκια εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Χάρη στους Πορτογάλους εμπόρους, τα φιστίκια μεταφέρθηκαν από τη Βραζιλία στην Αφρική. Στη συνέχεια ήρθαν στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Σήμερα, τα φιστίκια καλλιεργούνται σε πολλές χώρες. Η Κίνα και η Ινδία είναι οι κύριοι παραγωγοί. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία φυστικιών σε πολιτείες όπως η Τζόρτζια, το Τέξας και η Αλαμπάμα.

Άλλες αξιοσημείωτες χώρες παραγωγής φιστικιών περιλαμβάνουν τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Ινδονησία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.Αυτές οι περιοχές προσφέρουν ευνοϊκά κλίματα για να ευδοκιμήσουν οι καλλιέργειες φυστικιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νόστιμα και θρεπτικά φιστίκια που αγαπάμε.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την προέλευση του κουκουνάρι.


Τι γεύση έχουν τα φιστίκια;

        Από πού προέρχεται το φιστίκι;

Τα φιστίκια είναι ένα ευέλικτο και διαδεδομένο όσπριο. Κατά την περιγραφή της γεύσης των φιστικιών Συχνά συνδέεται με διαφορετικές και μοναδικές γεύσεις.

Τα φιστίκια έχουν μια έντονη, ξηρή γεύση που συχνά περιγράφεται ως γήινη. Έχει γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Η γεύση κυμαίνεται από ήπια έως έντονη ανάλογα με την ποικιλία και τον τρόπο ψησίματος. Τα ωμά φιστίκια έχουν πιο λεπτή γεύση. ενώ τα καβουρδισμένα φιστίκια δημιουργούν μια πλούσια, αλμυρή γεύση που ενισχύει τη φυσική τους γλυκύτητα.

Η τραγανή υφή των φιστικιών προσθέτει στη συνολική αισθητηριακή εμπειρία. Το εξωτερικό κέλυφος είναι σκληρό και ελαφρώς τραχύ. Δίνει ένα ικανοποιητικό τραγανό όταν ανοίγει. Στο εσωτερικό οι σπόροι είναι κρεμώδεις και μαλακοί. Δίνει μια ευχάριστη αντίθεση στο εξωτερικό κέλυφος.

Από πού προέρχονται τα κάσιους; ψάχνω εδώ


Στοιχεία Διατροφής Φιστικιών

Ο Μάρτιος είναι η Εθνική Ημέρα των Λατρών του Φιστικιού (15 Μαρτίου) και ο Εθνικός Μήνας του Φιστικιού. Αυτά τα όσπρια έχουν τόσα πολλά οφέλη που το φυστικοβούτυρο είναι η κύρια πηγή της πιο δημοφιλής εφεύρεσης τους. Παρέχετε θρεπτικά συστατικά στην ποσότητα που χρειάζεται το σώμα κάθε μέρα.

  • Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική για την παρασκευή κέικ, σάλτσες, ορεκτικά, επιδόρπια, τσάτνεϊ και άλλα.
  • Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως χαλκός, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και θειαμίνη.
  • Συνιστάται για διαβητικούς λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες.
  • Το δέρμα των φιστικιών είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Χρήσιμο όταν τρώγεται ωμό
  • Τα φιστίκια βοηθούν επίσης στη μείωση της χοληστερόλης.

Πώς να φυτέψετε φιστίκια;

κήπος λωτού

1. Επιλέξτε μια ποικιλία από φιστίκια.

πότε να φυτέψετε φιστίκια Η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι σημαντική. Επιλέξτε την ποικιλία φυστικιών που ταιριάζει καλύτερα στο κλίμα και στις συνθήκες καλλιέργειας σας. Επικοινωνήστε με το τοπικό φυτώριο ή το γραφείο γεωργικής επέκτασης για να δείτε ποιες ποικιλίες ευδοκιμούν στην περιοχή σας. Το Virginia Jumbo, το Spanish Peanut και το Valencia Peanut είναι εύκολο να καλλιεργηθούν.

2. Προετοιμάστε το χώμα

Τα φιστίκια ευδοκιμούν σε χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ξεκινήστε καθαρίζοντας την περιοχή ανάπτυξης από τυχόν ζιζάνια ή υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή φρέζα για να χαλαρώσετε το έδαφος σε βάθος 8 έως 10 ίντσες.

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι πλούσιο σε οργανική ουσία προσθέτοντας καλά σάπιο λίπασμα ή κοπριά. Αυτό θα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του φυστικιού.

3. Σπορά φυστικόσπορων

Οι πυρήνες των φιστικιών, ή «σπόροι», όπως συνήθως ονομάζονται, δεν είναι αληθινοί σπόροι. Είναι ένα λοβό που είναι υπόγειο. Φυτέψτε τους σπόρους περίπου 2 ίντσες βαθιά στο χώμα, με περίπου 8 έως 12 ίντσες μεταξύ τους.

Τοποθετήστε το με την άκρη προς τα κάτω. Γιατί εδώ βγαίνουν οι ρίζες. Στοχεύστε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

4. Πότισμα και συντήρηση

Τα φιστίκια χρειάζονται σταθερή υγρασία κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. ποτίζετε τα φυτά τακτικά Διατηρήστε το χώμα σταθερά υγρό, αλλά μην το αφήσετε να πνιγεί. Το επίστρωμα γύρω από τα φυτά βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και στον έλεγχο των ζιζανίων.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

Θα πρέπει να παρακολουθείτε τις προσβολές από ασθένειες ή παράσιτα και να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

5. Να είστε υπομονετικοί

Περιμένετε μέχρι τα φυτά να αρχίσουν να κιτρινίζουν και να δείξουν σημάδια ωρίμανσης. Αυτό συμβαίνει συνήθως 120 με 150 ημέρες μετά τη φύτευση, ανάλογα με την ποικιλία. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα φιστίκια σας για συγκομιδή.


Πώς να μαζέψετε φιστίκια;

8. Από πού προέρχονται τα φιστίκια;
Purdue

Αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να καλλιεργήσετε φιστίκια και πώς να τα μαζέψετε; Τα φιστίκια αναπτύσσονται και ωριμάζουν σε 120-150 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία. Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν στο φυτό ρεβιθιού σας Είναι έτοιμα για συγκομιδή.

  • Οργώστε το χώμα γύρω από το φυτό φασολιών.
  • Σηκώστε προσεκτικά ολόκληρο το δέντρο. κρατώντας τον κορμό κοντά στη βάση Φροντίστε να φοράτε γάντια κηπουρικής.
  • Ανακινήστε απαλά το υπερβολικό χώμα από τα φιστίκια και κρεμάστε το συγκομισμένο φυτό ανάποδα σε καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Αφήστε τα φυτά να στεγνώσουν στον αέρα για μερικές εβδομάδες για να διατηρήσετε τα φιστίκια. Στρίψτε ή τραβήξτε απαλά το φιστίκι από το φυτό για να μην το καταστρέψετε.
  • Αφαιρέστε τυχόν εναπομείναντα φύλλα ή μίσχους που συνδέονται με τα φιστίκια και βόλα!
  • Τώρα μπορείτε να αποθηκεύετε τα φιστίκια όπου θέλετε. Εάν σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να πετάξετε το κέλυφος.

εδώ Τα καλύτερα λαχανικά έτοιμα για συγκομιδή μέσα σε 2 μήνες


Πώς να αποθηκεύσετε τα φιστίκια;

για να διατηρήσετε τα φιστίκια σας φρέσκα και νόστιμα. Πρέπει να τα αποθηκεύσετε σωστά Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι τα φιστίκια σας είναι στεγνά, αφήνοντας τα φρεσκοκομμένα φιστίκια να στεγνώσουν. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για μερικές εβδομάδες. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα καθαρό, σφραγισμένο δοχείο, όπως ένα επανασφραγιζόμενο βάζο ή σακούλα. Αποθηκεύστε τα φιστίκια σε δροσερό, ξηρό μέρος. δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως Θα πρέπει να είναι μεταξύ 50°F (10°C) και 70°F (21°C).

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι καλά κλειστό για να αποφύγετε την έκθεση στον αέρα και τις ανεπιθύμητες οσμές. Αν θέλετε να το κρατήσετε περισσότερο Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και έξι μήνες ή να το καταψύξετε για έως και ένα χρόνο. Λάβετε υπόψη ότι το σύστημα ψύξης ή κατάψυξης μπορεί να αλλοιωθεί ελαφρώς.Τέλος, ελέγξτε για να δείτε αν υπάρχουν μη φυσιολογικές γεύσεις. και πετάξτε τα χαλασμένα φιστίκια.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε φιστίκια σε δοχεία εδώ.


FAQ

1. Φυτρώνουν τα φιστίκια στα δέντρα;

Όχι, τα φιστίκια δεν φυτρώνουν στα δέντρα. όχι ξηρούς καρπούς Είναι όμως ένα όσπριο που φύεται υπόγεια. Αυτό το φυτό είναι ένα νεαρό ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια Fabaceae.Τα φιστίκια αναπτύσσονται από άνθη πάνω από το έδαφος. και όταν μεγαλώσουν πλήρως Τα άνθη είναι επιμήκη και καμπυλωμένα προς τα κάτω. Θάψτε τους αναπτυσσόμενους λοβούς στο χώμα.

2. Πώς μεγαλώνουν τα φιστίκια;

Τα φιστίκια αναπτύσσονται υπόγεια ως μέρος μιας ειδικής διαδικασίας. Το φυτό ξεκινά με μικρά κίτρινα άνθη πάνω από το έδαφος. μετά την επικονίαση Οι μίσχοι των λουλουδιών είναι επιμήκεις και κυρτές προς το έδαφος. Οι αναπτυσσόμενοι λοβοί, που ονομάζονται σφήνες, σκάβουν στο έδαφος.

όταν συνεχίζουν να μεγαλώνουν Οι λοβοί ωριμάζουν και σχηματίζουν φιστίκια. Αυτή η μοναδική υπόγεια ανάπτυξη ξεχωρίζει τα φιστίκια από άλλες καλλιέργειες και συμβάλλει στα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη διαδικασία καλλιέργειας τους.

Σας αρέσουν τα κάσιους; αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια των ανακαρδίων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *