Κάνε Pothos Like Humidity | Είναι καλή η υγρασία για τον Πόθο;

หม้อดินชอบความชื้น

Κάνε Pothos Like Humidity |  Είναι καλή η υγρασία για τον Πόθο;

Στον Πόθο αρέσει η υγρασία; Θα ήταν καλή ιδέα να εκτρέφονται γύρω από αυτό το φυτό; Ας δούμε τις λεπτομέρειες!

Μαϊμού_φυτό

Στον Πόθο αρέσει η υγρασία; Εάν έχετε αυτή την ερώτηση στο μυαλό σας Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε όλες τις αμφιβολίες σας!

Τα εκπληκτικά οφέλη του Ποτού


Κατανόηση της υγρασίας

Δάσος_φυτική ζωή

Η υγρασία αναφέρεται στην ποσότητα υγρασίας στον αέρα. Είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Τα επίπεδα υγρασίας επηρεάζουν τα πάντα, από την ανάπτυξη των φυτών μέχρι την άνεση του ανθρώπου και των ζώων.

Η βέλτιστη υγρασία θα ποικίλλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες. γενικά Τα επίπεδα υγρασίας 40-60% είναι κατάλληλα για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. συμπεριλαμβανομένων των φυτών σε γλάστρες Η υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας και μούχλας. Από την άλλη πλευρά, η πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και αναπνευστικά προβλήματα.

σε εξωτερικό περιβάλλον Τα επίπεδα υγρασίας μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των φυτών. σε περιοχές με υψηλή υγρασία Τα φυτά είναι ευαίσθητα σε μυκητιασικές ασθένειες. Η πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και μαρασμό.

Βρείτε διαφορετικούς τύπους pothos. που μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό εδώ


υγρασία και φυτά εσωτερικού χώρου

Προτού απαντήσετε στην ερώτηση – αρέσει στο ποτό η υγρασία, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σχέση μεταξύ των φυτών και της υγρασίας. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εγγενή σε τροπικές ή υποτροπικές περιοχές με υγρό κλίμα. Όταν φέρνουμε αυτά τα φυτά στα σπίτια μας όπου η υγρασία τείνει να είναι χαμηλή, Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα φυτά.

  • Απορρόφηση νερού: Τα φυτά του σπιτιού απορροφούν νερό μέσω των ριζών και των φύλλων τους. όταν ο αέρας είναι στεγνός Το φυτό χάνει την υγρασία γρήγορα μέσω των φύλλων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαρασμό, πτώση των φύλλων και καθυστερημένη ανάπτυξη. αυξήστε την υγρασία γύρω Τα δέντρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ρυθμού απώλειας νερού και να διατηρήσουν τα φυτά υγιή.
  • Εξάτμιση: Το φυτό εκπνέει ή απελευθερώνει υδρατμούς στον αέρα μέσω μικροσκοπικών οπών στα φύλλα όταν ο αέρας στεγνώνει. Ο ρυθμός διαπνοής θα αυξηθεί. και τα φυτά χάνουν περισσότερο νερό από όσο μπορούν να απορροφήσουν. που οδηγεί σε άγχος και ζημιά Η αύξηση της υγρασίας βοηθά στην εξισορρόπηση των ρυθμών διαπνοής και διατηρεί τα φυτά υγιή.
  • Πρόληψη παρασίτων και ασθενειών: Ο ξηρός αέρας κάνει τα φυτά εσωτερικού χώρου πιο ευάλωτα σε παράσιτα και ασθένειες όπως τα ακάρεα της αράχνης και το ωίδιο. κρατώντας την υγρασία τριγύρω Τα επαρκή φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων.
  • Ανάπτυξη και ανθοφορία: Η επαρκής υγρασία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη και την ανθοφορία σε φυτά εσωτερικού χώρου. Ιδιαίτερα αυτοφυή φυτά στις τροπικές ή υποτροπικές περιοχές. όταν ο αέρας είναι πολύ στεγνός Τα φυτά μπορούν να μπουν σε λειτουργία επιβίωσης και να σταματήσουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν.

Δείτε τις καλύτερες συμβουλές μας για γρήγορη ανάπτυξη ποτό. εδώ


Στον Πόθο αρέσει η υγρασία;

Στη γλάστρα αρέσει η υγρασία2.
reddit

Στον Πόθο αρέσει η υγρασία; Τα φυτά Pothos είναι εγγενή σε τροπικές περιοχές όπου η υγρασία είναι υψηλή. Ως αποτέλεσμα, είναι γενικά ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία και επωφελούνται από αυτήν κατά κάποιο τρόπο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τη σωστή ισορροπία όσον αφορά την υγρασία. Η υψηλή υγρασία μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μούχλα. που είναι επιζήμιο για το φυτό potos σας.

Από την άλλη πλευρά, η πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. συμπεριλαμβανομένης της πτώσης φύλλων καχεκτική ανάπτυξη και οι φυσικές άμυνες κατά των παρασίτων εξασθενούν.

Μάθετε για την καλλιέργεια φυτών Potionon. εδώ


Τα οφέλη της υψηλής υγρασίας για τον Πόθο

  • Υγρασία: σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία Τα φυτά Potos απορροφούν περισσότερη υγρασία μέσω των φύλλων τους για να διατηρούν τα φυτά ενυδατωμένα και υγιή.
  • Προστασία από επιθέσεις παρασίτων: Η υψηλή υγρασία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων όπως τα ακάρεα της αράχνης και άλλα παράσιτα. που ευδοκιμεί σε ξηρά περιβάλλοντα
  • Επαρκής ανάπτυξη: Τελικά, η υψηλή υγρασία θα ενθαρρύνει τα φυτά potos να αναπτυχθούν δυναμικά. Αυτό οδηγεί σε πλούσια βλάστηση και μια πιο πλούσια και ελκυστική εμφάνιση.

Μάθετε βασικά σημεία για το Marble Queen Pothos. εδώ


Κίνδυνοι χαμηλής υγρασίας για τον Πόθο.

b_kim_diy

Όταν τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν κάτω από 40%, τα φυτά potos αρχίζουν να υποφέρουν από μια σειρά προβλημάτων, όπως:

  1. Φύλλα του φθινοπώρου: Ένα κοινό σύμπτωμα της χαμηλής υγρασίας στα φυτά pothos είναι η πτώση των φύλλων. όταν ο αέρας είναι στεγνός Τα φυτά μπορεί να ρίξουν τα φύλλα τους για να διατηρήσουν την υγρασία.
  2. Καχεκτική ανάπτυξη: Τα φυτά Pothos μπορεί να αναπτυχθούν με καθυστέρηση όταν εκτίθενται σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα Τα φυτά θα δυσκολεύονται να ρουφήξουν νερό από τις ρίζες τους και να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
  3. Ευαισθησία σε έντομα: Ο ξηρός αέρας κάνει τα φυτά πόθο πιο ευάλωτα σε παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα. Αυτά τα έντομα ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα χαμηλής υγρασίας. και θα επιτεθεί γρήγορα στο Εργοστάσιο του Ποτού αν του δοθεί η ευκαιρία.
  4. Σημείωση καφέ φύλλων: Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα χαμηλής υγρασίας στα φυτά Potos είναι τα καφέ ή ζαρωμένα άκρα των φύλλων. όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός Τα φυτά μπορεί να χάσουν υγρασία μέσω των φύλλων τους. στεγνώσει και ροδίσει
  5. Αυξημένος κίνδυνος ασθένειας: Η χαμηλή υγρασία μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στα φυτά pothos. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα Τα φυτά είναι ευαίσθητα σε μυκητιάσεις και άλλες ασθένειες.
  6. Φύλλα σε ρολό: Ένα άλλο σύμπτωμα της χαμηλής υγρασίας στα φυτά pothos είναι το κατσάρωμα των φύλλων. όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός Τα φυτά μπορεί να τυλίξουν τα φύλλα τους προς τα μέσα για να διατηρήσουν την υγρασία.
  7. Εύθραυστα στελέχη: Εάν τα στελέχη του pothos γίνουν ξηρά και εύθραυστα στην αφή Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετή υγρασία.Τα φυτά Pothos βασίζονται στην υγρασία του αέρα για να διατηρούν τα στελέχη τους παχουλά και δυνατά.

αυτό είναι Πώς να προσθέσετε υγρασία σε φυτά εσωτερικού χώρου


Δημιουργήστε την κατάλληλη υγρασία για τον Πόθο.

Τα φυτά σε γλάστρες προτιμούν την υγρασία 10.
εργοστάσιο
  1. Συμπεριλάβετε φυτά: ομαδοποιώντας δέντρα μαζί Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρότερη περιοχή με περισσότερη υγρασία από το υπόλοιπο σπίτι σας.Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε πολλά φυτά σε μια περιοχή.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα: Εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα ή έχετε χαμηλή υγρασία σε εσωτερικούς χώρους. Η χρήση ενός υγραντήρα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον για το φυτό potos σας. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.
  3. Θολώστε τα φυτά σας: Ο ψεκασμός του φυτού pothos σας με ένα μπουκάλι ψεκασμού θα αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας γύρω του. Φροντίστε να ψεκάζετε τα φυτά σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτό δίνει στα φύλλα χρόνο να στεγνώσουν πριν κρυώσουν οι νυχτερινές θερμοκρασίες.
  4. Χρησιμοποιήστε χαλίκια: Τοποθετώντας το φυτό potos σας σε ένα δίσκο με χαλίκι γεμάτο με νερό θα αυξήσει το επίπεδο υγρασίας γύρω του. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας δεν είναι μέσα σε νερό γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Αυτός είναι ο πιο όμορφος τύπος Πόθου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *