Καλλιέργεια σκουός κάθετα | Πώς να καλλιεργήσετε το σκουός σε ένα καφασωτό

สควอชที่กำลังเติบโตในแนวตั้ง

Καλλιέργεια σκουός κάθετα |  Πώς να καλλιεργήσετε το σκουός σε ένα καφασωτό

αυτό είναι χρήσιμο Κάθετη Αναπτυσσόμενη Κολοκύθα Θα σας εμπνεύσει να καλλιεργήσετε εύκολα αυτό το σταφύλι σε περιορισμένο χώρο στον κήπο σας!

αστικός λαχανόκηπος

Κάθετη Αναπτυσσόμενη Κολοκύθα Ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα εξοικονομώντας ταυτόχρονα πολύ χώρο! Ας δούμε πόσο εύκολο είναι να γίνει!

Δείτε αυτές τις ιδέες για πέργκολα για το καλύτερο σκουός. εδώ


Γιατί πρέπει να καλλιεργείτε το σκουός κάθετα

Τα φυτά σκουός έχουν μια πυκνή συνήθεια ανάπτυξης και μπορούν να απλωθούν και να καταλάβουν τον κήπο σε χρόνο μηδέν. Εκπαιδεύστε τις πέργκολες κάθετα για να εξασφαλίσετε ότι η ανάπτυξή τους είναι υπό έλεγχο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι παίρνετε πολλά φρούτα!


Ποια είναι τα οφέλη της κάθετης καλλιέργειας κολοκύθας;

  • Προωθήστε την ανάπτυξη: Όταν καλλιεργείτε κολοκυθάκια κάθετα Θα αυξήσει τον αερισμό και θα προωθήσει την ανάπτυξη των φυτών.
  • Βοηθήστε στον έλεγχο των παρασίτων: όταν μεγαλώνει κατακόρυφα Τα φύλλα εκτίθενται στο φως του ήλιου και στον αέρα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα τα έντομα να κρυφτούν και να ζήσουν σε σκοτεινές περιοχές.
  • Το ηλιακό φως ενισχύει την ικανότητα: όταν τα φυτά αναπτύσσονται κατακόρυφα Τα φύλλα θα σας βοηθήσουν να πάρετε το άμεσο ηλιακό φως.
  • Απαλλαγείτε από τα σάπια φρούτα: γιατί ο καρπός είναι βαρύς Η φύτευση φυτών κάθετα μακριά από το έδαφος μειώνει έτσι τις πιθανότητες σήψης.

Πρέπει το σκουός να μεγαλώνει κατακόρυφα; κάντε κλικ στο εδώ


Το σκουός είναι η καλύτερη ποικιλία για κάθετη καλλιέργεια.

Αποφύγετε να φυτεύετε βαριά κολοκυθάκια, όπως κολοκυθάκια βουτύρου. γιατί μπορεί να μειώσει το βάρος ολόκληρου του φυτού Ο καλύτερος τύπος φωτός για καλλιέργεια:

  • δρυς: Μοιάζει με μια μικρή κολοκύθα και λειτουργεί καλύτερα ως κάθετο στήριγμα.
  • Κίτρινο καλοκαίρι: Είναι επίσης μια καλή επιλογή. Ο καρπός αναπτύσσεται σε σωληνωτό σχήμα.
  • κολοκύθι: Αυτό το σκουός μπορεί να φτάσει σε μεγάλα ύψη. αλλά ελαφρύ επομένως κατάλληλο για κάθετη φύτευση
  • Μαλακός: Αυτό το σκουός είναι συμπαγές και μοιάζει με πεπόνι. Επίσης τρυγούν νωρίς.

Μάθετε για τις καλύτερες ποικιλίες σκουός. εδώ


Πώς να καλλιεργήσετε το σκουός κάθετα;

Το σκουός μεγαλώνει κατακόρυφα 2
ένα_μπολ_μπιζέλια_

1. Επιλογή τοποθεσίας

Επιλέξτε μια τοποθεσία που λαμβάνει έντονο αλλά έμμεσο φως από όλες τις πλευρές. Γιατί θα βοηθήσει να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει σωστά. Μην επιλέγετε μέρος για να μείνετε στη σκιά ή στο πολύ ηλιακό φως.

2. Φύτευση και στήριξη

Φυτέψτε την κολοκύθα και περιμένετε μέχρι να έχει ύψος 4-8 ίντσες Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να στηρίξετε το φυτό χρησιμοποιώντας μικρά μπαστούνια. ή πλαστικό σωλήνα Κρατήστε τη σωστή απόσταση μεταξύ των δύο φυτών.

3. Επιλέγοντας τη σωστή πέργκολα

Οβελίσκοι, κλουβιά τομάτας, κοντάρια από μπαμπού, πλαστικοί σωλήνες και παλιά κλαδιά. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ωραίο καφασωτό για τα φυτά. Φροντίστε να το τοποθετήσετε σωστά στο έδαφος. ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του δέντρου χωρίς να λυγίζει ή να εκτρέπεται

Βρείτε τα καλύτερα λαχανικά για κρεμαστά καλάθια. εδώ


Κρατώντας το σκουός κάθετα

1. Μάλτσα

Το επίστρωμα γύρω από τη βάση των φυτών είναι απαραίτητο για την αποτροπή της ανάπτυξης ζιζανίων. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας, η οποία θα ενθαρρύνει επίσης την καρποφορία.

2. Κλάδεμα

Ήταν μια εποχή που άρχισαν να φυτρώνουν παντού πέργκολα και αμπέλια. Θα πρέπει να κλαδεύετε τα φυτά περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καλή απόσταση.

Αυτό θα προωθήσει τη σωστή έκθεση στο ηλιακό φως σε όλα τα μέρη του φυτού.

3. Άρδευση

Το τακτικό πότισμα του φυτού για να μην στεγνώσει το έδαφος, λιμνάζει εντελώς το φυτό και μειώνει το μέγεθος του καρπού.

Παρέχετε άφθονο νερό στην αφή όταν το φυτικό έδαφος είναι ελαφρώς στεγνό.

Μάθετε για τα ονόματα του σκουός σε διάφορες γλώσσες εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *