Κρίνος του Νείλου Φροντίδα και Ανάπτυξη πληροφοριών

ลิลลี่แห่งแม่น้ำไนล์

Κρίνος του Νείλου Φροντίδα και Ανάπτυξη πληροφοριών

Διαβάστε τα πάντα για Κρίνος του Νείλου Φροντίδα και Ανάπτυξη πληροφοριών και προσθέστε ένα ζωντανό μπλε στον εξωτερικό σας χώρο.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο μπλε στον κήπο σας σκεφτείτε να το φυτέψετε κρίνος του Νείλου Αυτά τα επιδεικτικά και ευέλικτα φυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και θα σας ανταμείβουν με άνθη κάθε χρόνο.Σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε όλα τα βασικά στοιχεία της φροντίδας και της καλλιέργειας του κρίνου του Νείλου. από τη φύτευση στη συντήρηση

Διαβάστε τον οδηγό φροντίδας και φύτευσης του κόκκινου κρίνου αράχνης εδώ.


Πληροφορίες για το φυτό κρίνο του Νείλου

ο κρίνος του Νείλου Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Νότια Αφρική, ειδικά στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Αναπτύσσεται σε μια ποικιλία οικοτόπων, συμπεριλαμβανομένων των λιβαδιών, των δασών και των βραχωδών λόφων.

Το φυτό καλλιεργήθηκε στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στις αρχές του 17ου αιώνα και εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα.

ο Κρίνος του φυτού του Νείλου Ο Αγάπανθος είναι πολυετές βότανο. Έχει μακριά, στενά φύλλα που μεγαλώνουν σε βασική ροζέτα και φτάνουν τα δύο πόδια σε μήκος.

Μπορεί να φτάσει τα τέσσερα πόδια ψηλά και να παράγει μεγάλα, σφαιρικά λουλούδια που κυμαίνονται στο χρώμα από λευκό έως μπλε και μοβ. Τα λουλούδια έχουν σχήμα τρομπέτας και μπορούν να φτάσουν τις έξι ίντσες σε διάμετρο. Τα φυτά ανθίζουν το καλοκαίρι και συνεχίζουν να ανθίζουν για εβδομάδες.


Πολλαπλασιασμός του Κρίνου του Νείλου

Η διαίρεση είναι η πιο κοινή μέθοδος πολλαπλασιασμού του Agapanthus.Το καλύτερο είναι να διαιρέσετε το φυτό την άνοιξη σαν νεογέννητο. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Ξεθάψτε ολόκληρο το φυτό και σταδιακά. Αφαιρέστε το υπερβολικό χώμα από τις ρίζες.
  • Διαχωρίστε προσεκτικά το μάτσο της ρίζας τραβώντας ή κόβοντας με ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι.
  • Βεβαιωθείτε ότι κάθε τμήμα έχει ισχυρό ριζικό σύστημα και λίγα φύλλα ή μπουμπούκια.
  • Φυτέψτε κάθε τμήμα σε μείγμα γλάστρας και ποτίστε καλά.

Καλύτερες ποικιλίες κρίνου του Νείλου

κρίνος του Νείλου 2

  • Μπλε Νικητής: Αυτή είναι μια δημοφιλής ποικιλία του κρίνου του Νείλου, γνωστή για τα μεγάλα μπλε λουλούδια του. Είναι ένα ψηλό φυτό που μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια ψηλό με διάδοση περίπου 2 πόδια.
  • Χιονόμπαλα: Τα λουλούδια της χιονοστιβάδας είναι ελαφρώς μικρότερα από άλλες ποικιλίες. αλλά μετρώντας ως αριθμό Αυτό το φυτό είναι πιο κοντό από πολλές ποικιλίες, μόνο 18-24 ίντσες ύψος.
  • Peter Pan: Πρόκειται για ένα νάνο κρίνο της ποικιλίας του Νείλου κατάλληλο για μικρούς κήπους ή δοχεία. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και παράγει συστάδες μπλε λουλουδιών που φτάνουν τα 18 ίντσες σε ύψος.
  • Άλμπους: Το Albus είναι μια ποικιλία από κρίνα του Νείλου με λευκά άνθη που είναι τέλεια για να προσθέσουν κομψότητα στον κήπο. Παράγει μεγάλες συστάδες από καθαρά λευκά άνθη που ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού.
  • πάλι μαύρο: Είναι μια μοναδική ποικιλία του κρίνου του Νείλου που παράγει βαθύ μωβ άνθη. Είναι ένα ψηλό φυτό που μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια ψηλό με διάδοση περίπου 2 πόδια.

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε και να αποθηκεύσετε τα βρεγμένα κρίνα ειρήνης.


Κρίνος του Νείλου μέγεθος γλάστρας

Το μέγεθος μιας γλάστρας με κρίνο του Νείλου θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του φυτού και το πόσο μεγάλο θέλετε να μεγαλώσει.Σαν γενικός κανόνας, τα φυτά σε γλάστρα με διάμετρο 10-12 ίντσες είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Πολλαπλασιάστε σε δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το παλιό. Ανάλογα με την ανάπτυξη και την εξάπλωση


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια του κρίνου του Νείλου

λιακάδα

κρίνος του Νείλου Για να ανθίσει και να παράγει υγιές φύλλωμα, χρειάζεται τουλάχιστον 6-8 ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα. Θα ανεχθεί τη μερική σκιά. Αλλά δεν θα ανθίσει σαν το φως του ήλιου.

σε περιοχές με καλοκαίρι Αυτά τα λουλούδια μπορεί να χρειάζονται απογευματινή σκιά για να αποφευχθεί η καύσωνα. Τα φυτά μπορούν να ωφεληθούν από αρκετές ώρες άμεσου ηλιακού φωτός.

γη

κρίνος του Νείλου Δεν είναι επιλεκτικοί για μέτρια ανάπτυξη και τα πάνε καλά σε αμμώδη, αργιλώδη και αργιλώδη εδάφη αρκεί να είναι καλά στραγγιζόμενα. Προτιμά ουδέτερο έως ελαφρώς όξινο έδαφος με pH μεταξύ 6,0 και 7,0.

Ο εμπλουτισμός του εδάφους με λίπασμα ή οργανική ουσία κατά τη φύτευση θα βελτιώσει την υγεία και την ανθοφορία των φυτών. Βελτιώνει τη δομή του εδάφους, την αποστράγγιση και τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών. Η προσθήκη μιας χούφτας άμμου στο μέσο καλλιέργειας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

νερό

Αυτά τα φυτά χρειάζονται τακτικό πότισμα για να ανθίσουν και να αναπτυχθούν καλά κρίνος του Νείλου Όταν το επιφανειακό έδαφος αισθάνεται ελαφρώς ξηρό στην αφή Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Επιλέξτε λοιπόν την πλευρά που είναι πολύ στεγνή παρά πολύ υγρή.

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας (καλοκαίρι), ποτίζετε συχνά. Το φυτό βρίσκεται τώρα σε φάση ανάπτυξης και χρειάζεται περισσότερο νερό για να αναπτυχθεί.

Το χειμώνα, μειώστε το πότισμα. κατά τους ψυχρότερους μήνες Το δέντρο θα είναι αδρανές. Και το πολύ πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

θερμοκρασία

κρίνος του Νείλου Αναπτύσσεται καλύτερα στους 55°F έως 75°F (13°C έως 24°C) κατά τη διάρκεια της ημέρας και από 50°F έως 65°F (10°C έως 18°C) τη νύχτα.

σε ψυχρότερα κλίματα Αυτά τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται σε δοχεία και να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ή παρέχετε επαρκή προστασία με σάπια φύλλα ή ύφασμα παγετού.


Φροντίδα για τον Κρίνο του Νείλου

κρίνος του Νείλου9

λίπασμα

Λιπαίνετε για να προωθήσετε την καλή ανάπτυξη. κρίνος του Νείλου Με την τακτική κατανάλωση του υγρού, αραιώστε το κάθε 4-5 εβδομάδες σε 1/2 δύναμη, θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να μεγαλώσετε μεγαλύτερα και καλύτερα λουλούδια. Μην ταΐζετε το φυτό τους πιο κρύους μήνες.

κρύβω

για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη ανθοφορία Συνιστάται το Deadhead. κρίνος του Νείλου κόβοντας τα μαραμένα άνθη στη βάση Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αφήνουν τους σπόρους ανέπαφους για να προσελκύσουν τα χειμερινά φυτά.

το φθινόπωρο Συνιστάται να αφαιρέσετε τους κίτρινους μίσχους και τα φύλλα των φυλλοβόλων κρίνων. Δεδομένου ότι πεθαίνουν φυσικά, αντίθετα, τα μολυσμένα φύλλα στα αειθαλή φυτά μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

περισσότερο χειμώνα

το φθινόπωρο Είναι σημαντικό να προστατεύσετε το δοχείο. κρίνος του Νείλου Προστατέψτε τα φυτά από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα μεταφέροντάς τα σε μια καλά φωτισμένη περιοχή χωρίς παγετό. Αυτό μπορεί να είναι ένα κρύο θερμοκήπιο ή ένα κρύο πλαίσιο ή αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, επιλέξτε τη βάση του τοίχου που βλέπει νότια ή δυτικά.

Είναι καλύτερο να το τυλίξετε με δύο ή τρεις στρώσεις μαλλί κηπευτικών.

παράσιτα και ασθένειες

κρίνος του Νείλου Ευπαθές σε πολλά έντομα, συμπεριλαμβανομένων αλευροφόρων, θρίπες και αφίδες. για την πρόληψη της εξάπλωσης Ελέγχετε τακτικά για σημάδια παρασίτων, όπως λευκό βαμβάκι ή κίτρινες κηλίδες στα φύλλα. και χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem για να τα καταπολεμήσετε.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και τη διατήρηση των φύλλων υγρά για να αποτρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει αρκετή κυκλοφορία αέρα.


Εξωραϊσμός με κρίνους του Νείλου

  • Τα κρίνα του Νείλου είναι ευπροσάρμοστα φυτά που προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες για ιδέες εξωραϊσμού.Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως εδαφοκάλυψη κάτω από δέντρα ή θάμνους. Ευδοκιμεί σε μέτριο ηλιακό φως και δεν ανταγωνίζεται τα κοντινά φυτά.
  • άλλη επιλογή Εάν έχετε μια πηγή νερού, όπως μια λίμνη ή ένα ρυάκι Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτά τα λουλούδια καθώς τους αρέσουν οι συνθήκες υγρού εδάφους – προσέξτε να μην τα ποτίζετε πολύ.
  • Για μια μοναδική πινελιά Δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν ζωντανό τοίχο ασκώντας την αναρρίχηση σε αμπέλια σε μια πέργκολα καλυμμένη με στελέχη με στρώματα γεμάτα με φωτεινά μπλε λουλούδια.
  • Όποιο κι αν είναι το στυλ σας Είτε μοντέρνο είτε κλασικό. Αναμφίβολα, η ενσωμάτωση των κρίνων του Νείλου στο σχεδιασμό του τοπίου σας θα φέρει ομορφιά και χαρά όλο το χρόνο.

Διαβάστε για τη φροντίδα του φυτού λεοπάρ κρίνου εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *