Μπορείτε να ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά; Βρίσκω!

Μπορείτε να ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά;  Βρίσκω!

Μπορείτε να ψεκάσετε οινόπνευμα στα φυτά;  Βρίσκω!

Μπορεί να ψεκαστεί οινόπνευμα στα φυτά; Εάν έχετε επίσης αυτή την ερώτηση και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε. Εδώ είναι μια σύσταση για εσάς!

Μπορεί να ψεκαστεί οινόπνευμα στα φυτά; Μπορεί να φαίνεται ανασφαλές στην αρχή. Αλλά είναι χρήσιμο! Ας δούμε αναλυτικά.

Δείτε την καλύτερη χρήση αλκοόλης για φυτά εδώ.


Μπορεί να ψεκαστεί οινόπνευμα στα φυτά;

Αν και δεν συνιστάται να ψεκάζετε αλκοόλ απευθείας στα φυτά σας, συνιστάται. γιατί μπορεί να βλάψει τα φύλλα και τις ρίζες Αλλά λίγο αλκοόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για ορισμένα φυτικά προβλήματα. Να μερικά παραδείγματα:

  • Οινόπνευμα: Το οινόπνευμα εντριβής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση εργαλείων κήπου για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών μεταξύ των φυτών.
  • Αιθανόλη: Η αιθανόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό εντομοκτόνο για τον έλεγχο των παρασίτων εντόμων όπως αφίδες, αλευρόφυτα και ακάρεα αράχνης.Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και με προσοχή, καθώς μπορεί να σκοτώσει ωφέλιμα έντομα.
  • μπύρα: Η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απωθητικό γυμνοσάλιαγκων και σαλιγκαριών. Τοποθετήστε το δοχείο της μπύρας ρηχά. στον κήπο σας για να προσελκύσετε ζώα και να τα πνίξετε.
  • αλκοόλ: Το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό μυκητοκτόνο για την πρόληψη και τον έλεγχο μυκητιασικών ασθενειών όπως το ωίδιο.Ανακατέψτε ένα μέρος κρασιού με τρία μέρη νερού και ψεκάστε τα προσβεβλημένα φυτά.
  • Βότκα: Η βότκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών. Προσθέστε μερικές σταγόνες βότκα σε ένα ποτήρι νερό για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να αποτρέψετε την κατακράτηση νερού.

Αν και αυτό το είδος αλκοόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς στην κηπουρική. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και με προσοχή για να αποφύγετε να βλάψετε τα φυτά σας.


Σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν από τον ψεκασμό με αλκοόλ στα φυτά

1. Αραιώστε το

ινστιτούτο βοτάνων

Το καθαρό αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ σκληρό για ορισμένα φυτά. Επομένως, είναι σημαντικό να το αραιώσετε με νερό πριν το χρησιμοποιήσετε ως σπρέι. Αραιώστε 1 μέρος αλκοόλης εντριβής σε 4 μέρη νερού και πετάξτε το με ασφάλεια.

2. Δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή.

χωρίς έντομα

πριν εφαρμόσετε το σπρέι σε όλα τα φυτά Δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή. Δεν φαίνεται πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας μπορεί να το χειριστεί. Περιμένετε 24 ώρες για να δείτε εάν υπάρχουν παρενέργειες πριν συνεχίσετε.

3. Χρησιμοποιήστε με φειδώ.

Το αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει τα φύλλα και τις ρίζες του φυτού εάν το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά. Επομένως, χρησιμοποιήστε με φειδώ. Περιορίστε τη χρήση στο μέγιστο μία φορά την εβδομάδα.

4. Αποφύγετε τη χρήση σε ευαίσθητα φυτά.

Ορισμένα φυτά, όπως τα παχύφυτα και οι φτέρες, Πιο ευαίσθητο στο αλκοόλ και δεν τα πάει καλά Αποφύγετε τη χρήση σπρέι αλκοόλ σε αυτά τα είδη φυτών.

5. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να απλώσετε το μείγμα αλκοόλης εντριβής ομοιόμορφα στο φύλλωμα του φυτού σας, καλύπτοντας το κάτω μέρος όπου τα έντομα θέλουν να κρύβονται.

Θέλετε να μάθετε πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών στον κήπο; Δείτε εδώ.


απόδοση αλκοόλ

σεφ κήπου

Το αλκοόλ είναι μια αποτελεσματική λύση για τον έλεγχο της μούχλας, των θρίπες, των ακάρεων της αράχνης και των αλευροφόρων στα φυτά. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα θα ποικίλλει ανάλογα με τη συγκέντρωση αλκοόλης. είδος εντόμου ή μύκητα και το είδος του φυτού

  • μύκητες: Το αλκοόλ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτωθούν τα σπόρια των μυκήτων στις επιφάνειες των φύλλων των φυτών. Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη και νερό σε αναλογία 1:1 και ψεκάστε απευθείας στην πάσχουσα περιοχή. Προσέξτε να μην ψεκαστεί πολύ γιατί μπορεί να βλάψει το φυτό.
  • Θυσανόπτερα: Για να σκοτώσετε θρίπες σε φυτά χρησιμοποιώντας αλκοόλ – Θα πρέπει να αναμίξετε ένα διάλυμα 50% ισοπροπυλικής αλκοόλης με 50% νερό και να ψεκάζετε απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τους θρίπες.
  • Καβαλάρης: Το αλκοόλ σκοτώνει αποτελεσματικά τα ακάρεα αράχνης στα φυτά. Αναμείξτε ένα διάλυμα 1 μέρος αλκοόλης με 1 μέρος νερού και ψεκάστε απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Καλύψτε και το πάνω και το κάτω μέρος του φύλλου.
  • Mealybug: Το αλκοόλ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσετε τους αλευρώδεις κοριούς στα φυτά. Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε οινόπνευμα και τρίψτε απαλά στην πληγείσα περιοχή.

Δείτε το άρθρο μας για το πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της αράχνης. εδώ


Η συχνότητα χρήσης αλκοόλ στα φυτά

Το πόσο συχνά εφαρμόζετε αλκοόλ στα φυτά εξαρτάται από τη χρήση για την οποία προορίζονται και το συγκεκριμένο φυτό με το οποίο αντιμετωπίζετε. Ακολουθούν ορισμένες γενικές συστάσεις για τη χρήση αλκοόλ στα φυτά.

  1. Ως φυσικό φυτοφάρμακο: Εάν χρησιμοποιείτε αλκοόλ για να σκοτώσετε έντομα, χρησιμοποιήστε τα κάθε 3-4 εβδομάδες ανάλογα με τη σοβαρότητα της προσβολής.
  2. Ως απολυμαντικό: Εάν χρησιμοποιείτε οινόπνευμα για την απολύμανση των φυτών σας Εφαρμόστε μόνο μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες ή περιστασιακά όταν παρατηρήσετε σημάδια ασθένειας ή μόλυνσης.

Εδώ είναι 8 φυσικά φυτοφάρμακα για τον κήπο και συνταγές.


Μπορεί το αλκοόλ να σκοτώσει τα φυτά σας;

Ναι, το αλκοόλ μπορεί να σκοτώσει τα φυτά σας εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα ή σε υπερβολική ποσότητα. Το αλκοόλ είναι τοξικό για τα φυτά και μπορεί να βλάψει τα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες.

Η σοβαρότητα της βλάβης εξαρτάται από τον τύπο του αλκοόλ που χρησιμοποιείται. συγκέντρωση αλκοόλ και την ευαισθησία των φυτών στο αλκοόλ. Ορισμένα φυτά είναι πιο ανεκτικά στο αλκοόλ από άλλα. Επομένως, είναι σημαντικό να διεξάγετε έρευνα και να χρησιμοποιείτε το αλκοόλ με φειδώ και προσοχή.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη δολοφονία φυτών εσωτερικού χώρου που πρέπει να ακολουθήσετε.


Η επίδραση του αλκοόλ στο έδαφος

κηπουρός

Πάρα πολύ από οτιδήποτε μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν δώσετε στο φυτό πολύ αλκοόλ. Δεν θα επηρεάσει μόνο τα φυτά σας. Αλλά αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο έδαφος, επομένως ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία του εδάφους:

  1. Σκοτώστε τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς: Το αλκοόλ μπορεί να είναι τοξικό για ωφέλιμους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια και μύκητες στο έδαφος. Αυτά τα μικρόβια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του εδάφους και στον κύκλο των θρεπτικών ουσιών. Επομένως, η απώλειά τους μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των φυτών.
  2. Καταστρέψτε τη δομή του εδάφους: Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να βλάψει τη δομή του εδάφους. καθιστώντας πιο δύσκολο το νερό και τον αέρα να διαρρεύσει μέσα από το έδαφος Αυτό οδηγεί σε κακή αποστράγγιση, υπερχείλιση και αυξημένο κίνδυνο ασθένειας των φυτών.
  3. Μειωμένη διαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών: Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών στο έδαφος. Αυτό δυσκολεύει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την κηπουρική (χώμα) δοχείων που πρέπει να γνωρίζετε τώρα.


Προσαρμογή των περιττών επιπέδων αλκοόλ στα φυτά

Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος βάζει πολύ αλκοόλ στα εργοστάσιά του! Σε αυτήν την περίπτωση, πρώτα απ ‘όλα, μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε το δέντρο σας:

  • Πρώτον, σε μια τέτοια περίπτωση Θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση αλκοόλ στα φυτά σας. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα της υπερβολικής χρήσης. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει το δέντρο. Αλλά ακολουθώντας αυτό το βήμα θα αποτραπεί περαιτέρω ζημιά.
  • Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το φυτό με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε την περίσσεια αλκοόλ. Μουλιάστε καλά το χώμα για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα αλκοόλης κοντά στις ρίζες.
  • Ας υποθέσουμε ότι τα φυτά σας παρουσιάζουν σημάδια στρες, όπως μαρασμό ή κιτρίνισμα των φύλλων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τα προσέχετε ιδιαίτερα. Αυτό μπορεί να σημαίνει παροχή επιπλέον νερού. Ρυθμίστε τις συνθήκες φωτισμού ή θερμοκρασίας. Ή κόψτε τυχόν κατεστραμμένα ή νεκρά φύλλα.
  • Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τα φυτά σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αποκατάστασης. με λίγη προσοχή και προσοχή Θα πρέπει να επιστρέψουν σύντομα!

Διαβάστε περισσότερα: Εκπληκτικές Φυσικές Συνταγές Εντομοκτόνων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *