Οδηγός ρουτίνας για τον κήπο 7 ημερών για τον καλύτερο κήπο

Οδηγός ρουτίνας για τον κήπο 7 ημερών για τον καλύτερο κήπο

Οδηγός ρουτίνας για τον κήπο 7 ημερών για τον καλύτερο κήπο

σύμφωνα με αυτό αναλυτικά Ο συνηθισμένος οδηγός για τους καλύτερους κήπους. Δευτέρα έως ΚυριακήΣυμπεριλάβαμε συμβουλές και συμβουλές ειδικών!

Η διατήρηση μιας ρουτίνας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι ο κήπος σας παραμένει υγιής και ακμάζων. Είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε μόλις ξεκινάτε. Η τήρηση ενός προγράμματος θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τι πρέπει να κάνετε και πότε να το κάνετε. Εδώ είναι μια σύσταση. Ένας οδηγός ρουτίνας για τον τέλειο κήπο από Δευτέρα έως Κυριακή!

Δείτε εδώ τις καθημερινές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες ρουτίνες φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου.


Ο συνηθισμένος οδηγός για τους καλύτερους κήπους. Δευτέρα έως Κυριακή

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας εξωραϊσμού θα διασφαλίσει ότι τα φυτά σας λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. εδώ είναι ένα παράδειγμα Καθημερινή ρουτίνα στον κήπο από Δευτέρα έως Σάββατο Μπορείτε να παρακολουθείτε:

1. Δευτέρα

Οδηγός κήπου από Δευτέρα έως Κυριακή

  • Ποτίστε τα φυτά σας: Εισαγάγετε το δάχτυλό σας στο φυτικό χώμα για να δείτε αν είναι στεγνό – εάν αισθάνεστε ξηρό, ποτίστε. Μην ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.
  • πορώδης: Το εβδομαδιαίο κλάδεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέντρο σας υγιές και όμορφο. Το κλάδεμα περιλαμβάνει την αφαίρεση των κλαδιών, των φύλλων και των λουλουδιών για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη. διαμορφώστε το φυτό και αφαιρέστε τυχόν νεκρό ή άρρωστο φυτό. Το τακτικό κλάδεμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών και παρασίτων. τόνωση της νέας ανάπτυξης και κρατήστε τα φυτά σας τακτοποιημένα
  • Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες: Επιθεωρήστε τα φύλλα, τους μίσχους και τα άνθη για ζημιά ή αποχρωματισμό. Επιθεωρήστε το φυτό για τρύπες, σημάδια μασήματος ή ιστούς, καθώς και τυχόν ακανόνιστα σημεία ή αποχρωματισμό. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, προβείτε αμέσως σε διορθωτικές ενέργειες.

Εδώ είναι 50 κοινά παράσιτα στον κήπο σας. και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

2. Άρης

  • λίπασμα: Προσθέστε 1 φλιτζάνι ισορροπημένο υγρό λίπασμα αναμεμειγμένο με νερό σε αναλογία 1:6. Αυτό θα επιτρέψει στα φυτά να τρέφονται υπερβολικά κάθε εβδομάδα χωρίς να τρώνε υπερβολικά. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματος για τη σωστή ποσότητα και συχνότητα λίπανσης.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

  • αγριόχορτο: Περπατάτε στον κήπο σας εβδομαδιαία και ελέγχετε αν φυτρώνουν ζιζάνια. Ψάξτε για νέα ανάπτυξη ή παραμελημένες περιοχές. Εάν βρεθούν ζιζάνια, χρησιμοποιήστε το χέρι σας ή το εργαλείο βοτανίσματος.
  • Προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το ριζικό σύστημα για να αποτρέψετε την αναγέννηση. Μετά την αφαίρεση των ζιζανίων, θα πρέπει να απορριφθεί σωστά. Εάν δεν φυτέψετε τους σπόρους Μπορείτε να το προσθέσετε στο σωρό κομποστοποίησης σας. Αν φύγουν οι σπόροι πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

3. Τετάρτη

Οδηγός ρουτίνας κήπου Δευτέρα έως Κυριακή 2

  • Ποτίστε τα φυτά σας: Παρακολουθήστε την υγρασία του εδάφους και τα επίπεδα νερού για κάθε φυτό όπως χρειάζεται. Μην ξεχνάτε να ποτίζετε βαθιά. Αποφύγετε όμως το υπερβολικό πότισμα.
  • Σάπια φύλλα: Το εβδομαδιαίο σάπια φύλλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή και να τα προστατέψετε από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Περιμένετε έως ότου αποσυντεθεί το τελευταίο στρώμα σάπια φύλλα – μόνο στη συνέχεια προσθέστε ένα νέο στρώμα. Τα οργανικά σάπια φύλλα, όπως το άχυρο, τα ροκανίδια και τα τεμαχισμένα φύλλα είναι ιδανικά για τη βελτίωση των συνθηκών του εδάφους. ενώ το ανόργανο σάπια φύλλα, όπως πέτρες και χαλίκι, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας.
  • Μην ξεχάσετε να καλύψετε τους μίσχους ή τα φύλλα. και σάπια φύλλα γύρω από τη βάση των φυτών σας. Στοχεύστε σε πάχος 1-2 ίντσες, το οποίο θα παρέχει επαρκή προστασία και θα συγκρατεί την υγρασία.

4. Πέμπτη

  • Δείτε το γκαζόν: Κουρεύετε το γκαζόν σας εβδομαδιαία για να το διατηρείτε στο επιθυμητό σχήμα. Προσαρμόστε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας στο κατάλληλο ύψος για τον τύπο του γρασιδιού σας. Και προσπαθήστε να μην κόψετε περισσότερο από το ένα τρίτο του χλοοτάπητα.
  • Δείτε τα φυτά στον κήπο σας: Το δέντρο χρειάζεται τακτικό πότισμα. Ειδικά σε ζεστό και ξηρό καιρό. Ποτίστε το φυτό σας βαθιά μια φορά την εβδομάδα και γεμίστε το χώμα γύρω από τις ρίζες Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα.Επίσης, τα νεκρά, άρρωστα ή κατεστραμμένα κλαδιά πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως. Αυτό μπορεί να είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του δέντρου.

εξετάζω Αυτά είναι Συμβουλές κηπουρικής για εξοικονόμηση χρημάτων

5. Παρασκευή

Οδηγός ρουτίνας κήπου, Δευτέρα έως Κυριακή 7

  • Deadhead Flowers: Περπατήστε στον κήπο σας κάθε εβδομάδα και ελέγξτε αν τα φυτά σας ανθίζουν. Αναζητήστε μαραμένα ή μαραμένα λουλούδια που έχουν χάσει το χρώμα και το σχήμα τους. Χρησιμοποιήστε απαλά τα δάχτυλά σας ή το ψαλίδι σας. Αφαιρέστε τα εξαντλημένα λουλούδια από το φυτό.
  • Κόψτε πάνω από το πρώτο σετ υγιών φύλλων για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη. μετά θάνατον Για να πετάξετε σωστά τα χρησιμοποιημένα λουλούδια. Εάν δεν φυτέψετε τους σπόρους Μπορείτε να το προσθέσετε στο σωρό κομποστοποίησης σας. Αν φύγει ο σπόρος πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Βρείτε λουλούδια εύκολης φροντίδας που δεν απαιτούν κούρεμα κεφαλιού εδώ.

  • Συγκομίστε φρούτα και λαχανικά εάν έχετε: Περπατάτε στον κήπο σας κάθε εβδομάδα και ελέγχετε τα φυτά σας για ώριμα φρούτα και λαχανικά. Αναζητήστε ενήλικες όλων των μεγεθών και χρωμάτων. Αυτό θα τα αποτρέψει από το να χαλάσουν πολύ.
  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλα εργαλεία συγκομιδής, όπως ψαλίδι ή μαχαίρια κατά τη συγκομιδή χόρτων ή φρούτων. και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας αργά ξεριζώστε τα λαχανικά από το έδαφος Πλένεται και καταναλώνεται ή διατηρείται σε δροσερό, στεγνό μέρος ή στο ψυγείο.

6. Σάββατο

  • Φροντίδα εργαλείων κήπου: Καθαρίστε και ακονίστε τα εργαλεία κηπουρικής σας, όπως ψαλίδια κλαδέματος, λαβίδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση για μελλοντική χρήση. Απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα λαδιού στα εργαλεία σας για να αποτρέψετε τη σκουριά και να προστατέψετε το μέταλλο. Ακονίστε τις λεπίδες των εργαλείων σας, όπως ψαλίδι ή ψαλίδι, σε εβδομαδιαία βάση.

Μάθετε πώς να καθαρίζετε τα εργαλεία κήπου σας εδώ.

  • Σχέδια για την επόμενη εβδομάδα: Αξιολογήστε τις ανάγκες του κήπου σας και προγραμματίστε την εβδομάδα που ακολουθεί. Προσδιορίστε ποια φυτά χρειάζονται λίπανση, πότισμα, κλάδεμα ή συγκομιδή. και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ανάλογα.

7. Κυριακή

Εγχειρίδιο ρουτίνας κήπου από Δευτέρα έως Κυριακή 56

Η κηπουρική μπορεί να είναι σωματικά απαιτητική. Και μια μέρα άδεια από τον τοκετό είναι μια καλή ιδέα. Η φροντίδα του γκαζόν περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το σκάψιμο, η ανύψωση και η κάμψη, που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα σας με την πάροδο του χρόνου.

εδώ Τα καλύτερα φυτά για όσους υποφέρουν από στρες

Το να φροντίζετε συνεχώς τον κήπο σας και να ανησυχείτε για παράσιτα, ασθένειες και καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι εξουθενωτικό. Η λήψη μιας ημέρας άδειας για να απολαύσετε, να ξεκουραστείτε και να αναρρώσετε θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το άγχος και τους τραυματισμούς. Και βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις εργασίες στον κήπο σας ξανά την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε άλλες δραστηριότητες, όπως να κάθεστε στον κήπο χωρίς να κάνετε τίποτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *