Οδηγός Φροντίδας και Ανάπτυξης Philodendron atabapoense

ฟิโลเดนดรอน อะตาบาโปเอนเซ

Οδηγός Φροντίδας και Ανάπτυξης Philodendron atabapoense

Φροντίδα για το Philodendron atabapoense Δεν είναι δύσκολο αν έχεις τη σωστή καθοδήγηση. Διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών!

τραβάω κάτω

Philodendron Atabapoense Ένα τροπικό φυτό με μακριά, γυαλιστερά φύλλα που προέρχονται από τη Νότια Αμερική. Η σωστή φροντίδα και συντήρηση θα τα βοηθήσει να ευδοκιμήσουν και να φέρουν μια τροπική αίσθηση στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με την αναπαραγωγή και τη φροντίδα του Philodendron Linnaei.


Πληροφορίες για το φυτό Philodendron atabapoense

όμορφο δάσος

Philodendron Atabapoense Τροπικό φυτό ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Ειδικά γύρω από τον ποταμό Atababo στην Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία, ανήκει στην οικογένεια Araceae.

Διαθέτει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που μπορούν να φτάσουν τα 1-2 πόδια ψηλά.Τα φύλλα έχουν γυαλιστερή επιφάνεια και έχουν σκούρο πράσινο χρώμα με χαρακτηριστικές φλέβες, δίνοντάς του μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Philodendron Atabapoense Ο κορμός ήταν χοντρός και σαν κληματάκι. Μπορεί να σκαρφαλώσει κατά μήκος του μονοπατιού καθώς μεγαλώνει.

Philodendron Atabapoense Είναι επίσης δημοφιλές για τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα. Το φυτό μπορεί να φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη και βενζόλιο από τον αέρα. Αυτό το καθιστά δημοφιλές για εσωτερικούς χώρους όπως σπίτια και γραφεία.

Διαβάστε για το Philodendron Spirit Care εδώ.


Διάδοση του Philodendron atabapoense

Philodendron Atabapoense 2
προσωρινούς όρους

Philodendron Atabapoense Σπάνια ποικιλία που πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα.

  • επιλέξτε για υγεία Philodendron Atabapoense Φυτά με πολλούς μίσχους και φύλλα
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Κόψτε το στέλεχος μήκους περίπου 4-6 ίντσες Βεβαιωθείτε ότι το κλαδί έχει 3-4 φύλλα και άκρες.
  • Αφαιρούμε τα κάτω φύλλα από το κοτσάνι αφήνοντας 1-2 πάνω φύλλα.
  • για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών Βουτήξτε τα κομμένα άκρα των στελεχών σε σκόνη ορμόνης ριζοβολίας.
  • Κόψτε το στέλεχος σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη με μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. ποτίζουμε καλά το χώμα
  • για να είναι επιτυχημένο το rooting Παρέχετε επαρκή υγρασία τοποθετώντας μια διαφανή πλαστική σακούλα ή θόλο πάνω από την κοπή.
  • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό μέρος με άφθονο φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, που μπορεί να βλάψει τα κλαδιά.
  • Ποτίστε όσο χρειάζεται για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί.

Τα μοσχεύματα θα ριζώσουν σε 4-5 εβδομάδες.


Απαιτήσεις Adabapons για Ανάπτυξη Φιλόδενδρων

στην πραγματικότητα φυτά

φως

Philodendron Atabapoense μεγαλώνει σε μέτριο φως Αν και μπορεί να προσαρμοστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε φωτεινό αλλά φωτεινό ή χαμηλό φωτισμό.

Το άμεσο ηλιακό φως πρέπει να αποφεύγεται καθώς θα μειώσει το χρώμα των φύλλων του φυτού.

γη

Χρησιμοποιήστε χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο οργανικό χώμα. Βελτιώστε την αποστράγγιση και τον αερισμό προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα φλοιού ορχιδέας ή άμμου στο φυτό. Για να εξισορροπηθεί αυτό και να αποτραπεί η υπερβολική ξήρανση του εδάφους. Στο μείγμα γλάστρας μπορεί να προστεθεί τύρφη ή βρύα σφάγνου.

Αυτό το συστατικό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας ενώ την αφήνει. Philodendron Atabapoense Επιτρέπει στις ρίζες να αναπνέουν Η υδάτωση αποτρέπει την ασφυξία Το ιδανικό pH του εδάφους πρέπει να είναι μεταξύ 6,1-7,3, ελαφρώς όξινο αλλά όχι ουδέτερο.

νερό

προς την Philodendron AtabapoenseΣυνιστάται το πότισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ενώ η συχνότητα του ποτίσματος πρέπει να μειωθεί το φθινόπωρο και το χειμώνα. Είναι σημαντικό να περιμένετε έως ότου στεγνώσουν τελείως οι κορυφαίες 2 ίντσες του μείγματος φύτευσης πριν ποτίσετε ξανά.

Όταν ποτίζετε, μουλιάστε καλά το μείγμα γλάστρας και στραγγίστε το υπερβολικό νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης στη γλάστρα.

θερμοκρασία και υγρασία

Το Philodendron atabapoense προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 65-80°F (18-27°C).Είναι σημαντικό να αποφύγετε την έκθεση του φυτού σε θερμοκρασίες κάτω των 50°F (10°C), καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φυτό ή θάνατο.

Επίσης, αποφύγετε την έκθεση των φυτών σε απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και να επηρεάσει την ανάπτυξη.

Philodendron Atabapoense Χρειάζεται υψηλή υγρασία μεταξύ 50-60% εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός. Τα φύλλα του φυτού μπορεί να γίνουν καφέ ή να έχουν καφέ άκρες.

Μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας γύρω δέντρα θολώνοντας τα φύλλα τακτικά. Τοποθετήστε ένα δίσκο με νερό και βότσαλα κοντά στα φυτά ή χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

Δείτε τον οδηγό μας για την καλλιέργεια ενός φιλόδεντρου του Ισημερινού εδώ.


Φροντίδα για το Philodendron atabapoense

Philodendron Atabapoense 10
nxcφυτά

λίπασμα

πότε Philodendron Atabapoense Δεν απαιτείται συχνή λίπανση. Και μια ισορροπημένη διατροφή θα προάγει το υγιές φύλλωμα και την ανάπτυξη Λιπάνετε 2-3 φορές το χρόνο με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα.

Είναι καλύτερο να ταΐζετε τα φυτά στις αρχές της άνοιξης, του καλοκαιριού και στα τέλη του καλοκαιριού για βέλτιστη ανάπτυξη. Αποφύγετε τη διατροφή των φυτών το χειμώνα.

κλάδεμα

Όταν πρόκειται για κλάδεμα Philodendron AtabapoenseΑπαιτείται μόνο μια μικρή ποσότητα κοπής. Αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα ή μίσχους για να επιτρέψετε στο φυτό να συγκεντρωθεί στη νέα ανάπτυξη. Ένα ελαφρύ κλάδεμα θα ενθαρρύνει την πλήρη ανάπτυξη.

Αποφύγετε το υπερβολικό κλάδεμα γιατί αυτό μπορεί να σοκάρει το φυτό. Κλαδέψτε μόνο όταν είναι απαραίτητο και αποφύγετε να κόψετε πάρα πολλά ταυτόχρονα.

ξαναγέμισμα

Philodendron Atabapoense Δεν χρειάζεται συχνή μεταμόσχευση. Όταν όμως το φυτό μεγαλώσει Θα γίνει η ρίζα που δένει. εμποδίζει την ανάπτυξη και την ευημερία του

Το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος γλάστρας διασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να απλωθούν οι ρίζες. Philodendron Atabapoense Πρέπει να επαναφυτεύεται κάθε δύο ή τρία χρόνια. Χρησιμοποιήστε μόνο δοχεία ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το αρχικό μέγεθος.

παράσιτα και ασθένειες

Philodendron Atabapoense Είναι δυνατό φυτό. Ευαίσθητο όμως στο υπερβολικό πότισμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Είναι απαραίτητο να ποτίζετε το φυτό μόνο αφού στεγνώσει το ανώτερο στρώμα του μείγματος φύτευσης.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα με αυτά τα φυτά είναι τα ακάρεα αράχνης. Αυτά τα έντομα αντλούν χυμό από τα φύλλα και τους μίσχους των φυτών. προκαλούν υποσιτισμό Ψεκάστε τα φυτά με οργανικό εντομοκτόνο ή λάδι neem.

Δείτε πώς μπορείτε να αναπτύξετε ένα κύτταρο philodendron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *