Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας φυτών Purple Passion

พืชเสาวรสสีม่วง

Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας φυτών Purple Passion

Προσθέστε έντονα χρώματα και υφές στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου. μωβ αγάπη φυτό! Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός!

theplantworkshopuk

με απαλά φύλλα και εντυπωσιακά χρώματα μωβ αγάπη φυτό σίγουρα θα γυρίσουν τα κεφάλια Η φροντίδα αυτής της ομορφιάς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ας εξερευνήσουμε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που χρειάζεστε για να ευημερήσετε την επιχείρησή σας!

Δείτε πώς να φροντίζετε και να μεγαλώνετε τις maculata begonias μας.


Πληροφορίες φυτού Purple Passion Fruit

φυτική_εισβολή

ο μωβ φυτό πάθους Είναι ένα μοναδικό και πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που θα κάνει τα βλέμματα. Ιθαγενής στην Ινδονησία Αυτό το φυτό ανήκει στην οικογένεια Asteraceae.Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι το μωβ φύλλωμά του, το οποίο καλύπτεται με βελούδινο φουσκωτό που του προσδίδει απτική ποιότητα. Η υφή των φύλλων είναι εμπνευσμένη από το μέρος «αγάπης» του ονόματος του φυτού, καθώς μοιάζει με δέρμα ροδάκινου ή νεκταρίνι!

Παρά την εξωτική του εμφάνιση μωβ φυτό πάθους Πολύ εύκολο στη συντήρηση Το ύψος τους κυμαίνεται από 12 έως 18 ίντσες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους. Τα φύλλα πρωταγωνιστούν στην παράσταση. Όμως το φυτό παράγει μικρά κίτρινα άνθη το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Βοτανική ονομασία: Gynura aurantiaca

Ζώνες USDA: 10-11

Συνηθισμένο όνομα: Φυτά βελούδου Purple Passion και φυτά Royal Velvet.

Ψάχνετε για ένα εξωτικό φυτό; Δείτε εδώ εξωτικά νάνους ως φυτά εσωτερικού χώρου.


Πολλαπλασιασμός του μωβ φρούτου του πάθους

μωβ φρούτο του πάθους 2
Φυτό Κορίτσι_Τζέσικα

διάδοση μωβ φυτό πάθους Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε νέα φυτά. για να προσθέσετε στη συλλογή σας ή να μοιραστείτε με φίλους. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα στελέχους. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αν και αυτό πρέπει να γίνει την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

από σπόρους:

  • Γεμίστε τους δίσκους ή τις γλάστρες σποράς με βρεγμένο μείγμα εκκίνησης σπόρων.
  • σπρέι μωβ φυτό πάθους Τοποθετήστε τον σπόρο στο χώμα και πιέστε ελαφρά.
  • Καλύψτε το σκεύος ή την κατσαρόλα με πλαστική μεμβράνη για να συγκρατήσετε την υγρασία.
  • Τοποθετήστε το δίσκο ή την κατσαρόλα σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. μακριά από το άμεσο ηλιακό φως
  • Διατηρήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό. και ομίχλη όσο χρειάζεται
  • Μετά από 2-3 εβδομάδες, πρέπει να εμφανιστεί βλάστηση. Μόλις τα σπορόφυτα αποκτήσουν 2-3 σετ φύλλων, μεταφυτέψτε τα σε ατομικές γλάστρες που είναι γεμάτες.

Ρεκόρ: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν θα βλαστήσουν όλοι οι σπόροι. Και ορισμένοι σπόροι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από άλλους.

Ακολουθούν 12 εύκολες συμβουλές για τη βλάστηση των σπόρων για να βοηθήσετε κάθε σπόρο να φυτρώσει.

Από μοσχεύματα στελέχους:

  • Κόψτε ένα τμήμα 4 έως 6 ιντσών από ένα υγιές στέλεχος. μωβ φυτό πάθους και αφαιρούμε τα κάτω φύλλα.
  • Βουτήξτε τα κομμένα άκρα σε σκόνη ορμόνης ριζοβολίας και φυτέψτε σε υγρό χώμα γλάστρας.
  • Καλύψτε το δοχείο με μια διάφανη πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το σε ένα φωτεινό, ζεστό μέρος.
  • Ποτίζετε τακτικά για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες, επιθεωρήστε τις ρίζες και αφαιρέστε την πλαστική σακούλα.
  • Συνεχίστε να φροντίζετε τα φυτά μέχρι να γίνουν αρκετά μεγάλα για μεταφύτευση.

Ρεκόρ: Χρησιμοποιήστε καθαρά, αποστειρωμένα εργαλεία και χώμα. Και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ριζοβολίας για να αποτρέψετε την ξήρανση του μοσχεύματος.

Δείτε την αναπαραγωγή αυτού του καταπληκτικού φυτού χρησιμοποιώντας κόλπα με αφρό!


Καλύτερο μέγεθος γλάστρας για καλλιέργεια μωβ φρούτων του πάθους

όταν μεγαλώνει μωβ φυτό πάθουςΗ επιλογή του σωστού μεγέθους γλάστρας είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και ανάπτυξη του φυτού. σαν γενικός κανόνας Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την υπάρχουσα ρίζα του δέντρου.

Μπορείτε να αρχίσετε να τα φυτεύετε σε γλάστρες 8 έως 10 ιντσών και θα αναπτυχθούν καλά τα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια, μεταφυτέψτε τα σε δοχεία ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το αρχικό τους μέγεθος, ανάλογα με την ανάπτυξη και την εξάπλωση.

Εδώ είναι τα μεγέθη γλάστρας φυτών από ίντσες έως γαλόνια.


απαιτήσεις ανάπτυξης μωβ φυτό πάθους

Sarah_J_Plants

λιακάδα

ο μωβ φυτό πάθους χρειάζονται ηλιακό φως για να αναπτυχθούν Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. ενώ το πολύ λίγο φως αποδυναμώνει τα πόδια του φυτού.

Τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα σημείο που δέχεται έντονο, φιλτραρισμένο φως για λίγες ώρες την ημέρα. Παρέχετε όμως σκιά στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

γη

ο Το φυτό προτιμά καλά στραγγιζόμενο, ελαφρώς όξινο έδαφος με pH 5,5-6,5. μωβ φυτό πάθους Η τύρφη πρέπει να είναι ένα μείγμα βρύου, περλίτη και βερμικουλίτη.

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

νερό

ο μωβ φυτό πάθους Του αρέσει να είναι σταθερά υγρό αλλά όχι βρεγμένο Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα, ενώ το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και ξήρανση του φυτού.

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να ποτίζετε το φυτό όταν το χώμα αισθάνεται ξηρό στην αφή. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Τα φυτά μπορεί να χρειάζονται συχνό πότισμα. Και το χειμώνα μπορεί να χρειάζεται λιγότερο νερό.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

θερμοκρασία και υγρασία

Προτιμά θερμές θερμοκρασίες, 60-85°F (16-29°C) και υψηλή υγρασία. αποφύγετε την πτώση μωβ φυτό πάθους κοντά σε κρύο αέρα ή θερμάστρες Οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν άγχος και ζημιά στα φυτά.

Για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας γύρω από τα φυτά, τοποθετήστε έναν υγραντήρα κοντά. ποτίζουμε τα φύλλα Ή τοποθετήστε ένα δίσκο με νερό κοντά στο φυτό για να εξατμιστεί.

Εδώ είναι 10 τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία για φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν.


Φροντίδα μωβ φυτών φρούτων του πάθους

μωβ φρούτο του πάθους 6

λίπασμα

Την ίδια στιγμή μωβ φυτό πάθους Αν και η συχνή λίπανση δεν είναι απαραίτητη, η περιστασιακή λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη και το φύλλωμα.

Ένα ισορροπημένο, μισοαραιωμένο υδατοδιαλυτό λίπασμα μπορεί να εφαρμόζεται μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. Αυτό μπορεί να κάψει τις ρίζες και τα φύλλα.

εδώ Ένα αποτελεσματικό σπιτικό λίπασμα γκαζόν που είναι ασφαλές από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

κλάδεμα

Επωφεληθείτε από το περιστασιακό κλάδεμα για να διατηρήσετε το σχήμα και να προωθήσετε την καλή ανάπτυξη. Κόψτε πίσω πόδια ή μίσχους την άνοιξη για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση και την πλήρη ανάπτυξη.

Επιπλέον, τα κίτρινα ή κατεστραμμένα φύλλα ή μίσχοι θα πρέπει να αφαιρεθούν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.

παράσιτα και ασθένειες

Την ίδια στιγμή μωβ φυτό πάθους Γενικά είναι ένα ανθεκτικό φυτό που είναι ανθεκτικό στις ασθένειες. Αλλά είναι επίσης ευαίσθητο σε ορισμένα παράσιτα και ασθένειες.

Τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευρώδη έντομα και τα έντομα είναι κοινά παράσιτα που μπορούν να επηρεάσουν αυτό το φυτό. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φυτά σας για σημάδια προσβολής από παράσιτα, όπως ιστούς αράχνης, κολλώδη κομμάτια ή μικρά έντομα στα φύλλα ή τους μίσχους.

Εάν βρείτε σφάλματα, αφαιρέστε τα μόνοι σας ή χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem για να σκοτώσετε το φυτό.

επιπλέον μωβ φυτό πάθους Ευπαθές σε μυκητιασικές ασθένειες όπως σήψη ριζών ή ωίδιο. Εάν φυτευτεί σε υγρό ή κακή κυκλοφορία αέρα για την πρόληψη αυτών των ασθενειών Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν είναι υπερβολικά ποτισμένο και παρέχετε επαρκή κυκλοφορία αέρα γύρω από το φυτό.

κάντε κλικ στο εδώ Για να μάθετε τις θαυματουργές συνταγές φυσικών εντομοκτόνων που μπορούν να σκοτώσουν τα ζωύφια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *