Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας Begonia Maculata

Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας Begonia Maculata

Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας Begonia Maculata

Ανακαλύψτε τα μυστικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ευελιξίας και της ανθεκτικότητας. στίγματα μπιγκόνια! Αυτό είναι ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου!

με διακριτικά στίγματα φύλλα και λεπτά άνθη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι το αγαπημένο πολλών κηπουρών εσωτερικού χώρου. Αυτό όμως που το ξεχωρίζει είναι η ευελιξία και οι χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Είτε είστε έμπειρος γονέας φυτού είτε μόλις ξεκινάτε, αυτό είναι. Οδηγός φροντίδας και φύτευσης Begonia maculata να σε βοηθήσω!

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες Rex Begonia. εδώ


Πληροφορίες για το φυτό Begonia Maculata

στίγματα μπιγκόνιαγνωστός και ως πουά μπιγκόνιαΕίναι ένα τροπικό φυτό που κατάγεται από τη Βραζιλία. Ειδικά στο δάσος Mata Atlantica. Αυτό το καταπληκτικό φυτό ανήκει στην οικογένεια Begoniaceae, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 1.800 διαφορετικά είδη μπιγκόνιων.

στίγματα μπιγκόνια Είναι γνωστό για τη μοναδική και υπέροχη εμφάνισή του με μεγάλα, ασύμμετρα φύλλα με λευκές πουά που ξεχωρίζουν σε έντονο πράσινο φόντο. Αυτό το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 2-3 πόδια και να απλωθεί σε πλάτος 1-2 πόδια, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για μεσαίου μεγέθους φυτά εσωτερικού χώρου.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στίγματα μπιγκόνια Μπορεί να παράγει ευαίσθητα ροζ-κόκκινα λουλούδια που θα ανθίσουν το καλοκαίρι. Έχει επίσης ιδιότητες καθαρισμού αέρα. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες μπιγκόνια και ποικιλίες για να φυτέψετε στη σκιά και στη σκιά


Πολλαπλασιασμός begonia maculata

γοητευτικός

στίγματα μπιγκόνια Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα ή εμβολιασμό.

Από μοσχεύματα στελέχους:

  • Για μοσχεύματα στελέχους, επιλέξτε ένα δυνατό στέλεχος.στίγματα μπιγκόνια Το στέλεχος έχει τουλάχιστον μία άκρη και πολλά φύλλα. Κόψτε το ένα άκρο του κάτω στελέχους και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα.
  • Βουτήξτε τα κομμένα άκρα των στελεχών σε ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε σε ένα μείγμα που στραγγίζει καλά. Διατηρήστε το χώμα υγρό και τα μοσχεύματα σε φωτεινό, ζεστό μέρος. μακριά από το άμεσο ηλιακό φως
  • Καλύψτε τα μοσχεύματα με πλαστικές σακούλες για να δημιουργήσετε ένα μίνι θερμοκήπιο και να ενθαρρύνετε την υγρασία.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες, θα δείτε να αρχίζουν να σχηματίζονται ρίζες.
  • Όταν τα κλαδιά έχουν ρίζες και νέα ανάπτυξη. μπορεί να μεταφερθεί σε κατσαρόλα

Μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε τις μπιγκόνιες Rex από μοσχεύματα φύλλων. εδώ

Από την ενότητα:

  • αφαιρείται απαλά στίγματα μπιγκόνια Διαχωρίστε απαλά το ριζικό σύστημα από τη γλάστρα σε μικρότερα τμήματα. Κάθε τμήμα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα στέλεχος και πολλά φύλλα.
  • Φυτέψτε το καθένα στη δική του γλάστρα με φρέσκο, καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας. Ποτίστε την πρόσφατα φυτεμένη περιοχή και τοποθετήστε την σε φωτεινή, ηλιόλουστη τοποθεσία.
  • Διατηρήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό. Και ψεκάζετε τακτικά τα φύλλα για να αυξήσετε την υγρασία.
  • με την κατάλληλη φροντίδα Η πολλαπλασιασμένη maculata begonia θα αναπτυχθεί και θα ευδοκιμήσει όπως το αρχικό φυτό.

Ρεκόρ: Τόσο τα μοσχεύματα όσο και οι διαιρέσεις των στελεχών πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου του φυτού. Αυτό συμβαίνει συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Αυτή είναι η καλύτερη ποικιλία ροζ μπιγκόνια.


Απαιτήσεις καλλιέργειας Begonia Maculata

Withlis φυτεύτηκε

λιακάδα

στίγματα μπιγκόνια μεγαλώνει σε έντονο ηλιακό φως Ανέχεται επίσης το άμεσο ηλιακό φως κατά τις πρωινές ή βραδινές ώρες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας. γιατί μπορεί να προκαλέσει κάψιμο των φύλλων

γη

Το φυτό προτιμά καλά στραγγιζόμενο έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. καλά μαγειρικά υλικάστίγματα μπιγκόνια Η τύρφη πρέπει να είναι ένα μείγμα από βρύα, περλίτη και άμμο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο με pH μεταξύ 5,5 και 6,5.

Μάθετε πώς να ελέγχετε το pH του εδάφους στο σπίτι. εδώ

νερό

στίγματα μπιγκόνια Απαιτείται συνεχώς υγρό χώμα. Αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ποτίστε το φυτό όταν το πάνω μέρος του εδάφους αισθάνεται ξηρό για να επιτρέψει την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.

το χειμώνα όταν τα φυτά δεν αναπτύσσονται Μειώστε το πότισμα για να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Εδώ είναι τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος και πώς να αντιμετωπίσετε τα αφυδατωμένα φυτά.

θερμοκρασία και υγρασία

Προτιμά θερμότερες θερμοκρασίες μεταξύ 60-85°F (15-28°C).Είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση. στίγματα μπιγκόνια Κάτω από 55°F (12°C) μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

επιπλέον στίγματα μπιγκόνια αναπτύσσεται σε υψηλή υγρασία Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρείται ένα υγρό περιβάλλον.

Ο τακτικός ψεκασμός των φύλλων θα αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δίσκο νερού κοντά στα φυτά για να αυξήσετε την υγρασία ή να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.

Εδώ είναι 10 τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία για φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν.


Φροντίδα για τη Begonia Maculata

Coquetamas_Rio

λίπασμα

στίγματα μπιγκόνια Οφέλη από την τακτική λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Αυτό είναι συνήθως από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Ένα ισορροπημένο υδατοδιαλυτό λίπασμα αραιωμένο σε 1/2 δύναμη κάθε 4-6 εβδομάδες είναι αρκετό για την προώθηση της ανάπτυξης.

το χειμώνα όταν τα φυτά δεν αναπτύσσονται για την εξάλειψη της γονιμοποίησης

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

κλάδεμα

Η διατήρηση της φόρμας είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας και της εμφάνισής σας. στίγματα μπιγκόνιαΚλαδεύετε το φυτό τακτικά για να απομακρύνετε τα νεκρά, κατεστραμμένα ή άρρωστα φύλλα.

Μπορείτε να κόψετε την ανάπτυξη των πίσω ποδιών για να γεμίσετε τη σιλουέτα. Το κλάδεμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Όμως το βαρύ κλάδεμα πρέπει να αποφεύγεται το χειμώνα που το φυτό δεν αναπτύσσεται.

παράσιτα και ασθένειες

στίγματα μπιγκόνια Γενικά είναι μια μονάδα χαμηλής συντήρησης. Ωστόσο, μπορεί να είναι ελαφρώς ευαίσθητα σε κοινά παράσιτα και ασθένειες.Τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευροφόρα και τα λέπια έντομα επιτίθενται στο φυτό και καταστρέφουν το φύλλωμα.

για την πρόληψη αυτών των παρασίτων εντόμων Επιθεωρείτε τακτικά το φυτό και αφαιρείτε τυχόν μολυσμένα φύλλα ή μίσχους. Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem.

στίγματα μπιγκόνια Ευπαθές σε σήψη ριζών που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα και κακή αποστράγγιση του εδάφους. για την πρόληψη της σήψης των ριζών Το χώμα πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμών. και φροντίστε να υπάρχει αρκετή αποστράγγιση στη γλάστρα.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας. εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *