Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας Epipremnum Pinnatum

2. หลัง epipremnum

Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας Epipremnum Pinnatum


Το Epipremnum χρειάζεται πτερωτή λοβό.

φυτό

μπορείς να ξεκινήσεις epipremium pinnate Σε γλάστρες 8-12 ιντσών, θα διαρκέσει 1-2 χρόνια ανάλογα με την ανάπτυξη και την εξάπλωση. Μπορείτε να το φυτέψετε σε δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το παλιό.

Όσο για το υλικό της κατσαρόλας, έχετε μερικές επιλογές. Οι γλάστρες από τερακότα είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή είναι πορώδεις και επιτρέπουν στο έδαφος να στεγνώσει γρήγορα. προστασία υπερχείλισης

όφελος Καλλιέργεια φυτών Pothos σε εσωτερικούς χώρους


προπαγάνδα epiprimus pinnet

δέντρο καρύδας
  1. Επιλέξτε ένα δυνατό στέλεχος: δώστε μια επιλογή epipremium pinnate Ο κορμός είναι πλήρης και δυνατός. Φύλλα μήκους τουλάχιστον 4-6 ίντσες.
  2. Μοσχεύματα στελέχους: Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδι για να κόψετε το στέλεχος κάτω από τη μία άκρη. Ο κόμβος είναι όπου το φύλλο ενώνεται με το στέλεχος.
  3. Προετοιμάστε το κόψιμο: Αφαιρέστε το φύλλο 2 ίντσες από το στέλεχος.Αυτό θα αποκαλύψει την άκρη όπου θα σχηματιστούν οι ρίζες.
  4. Τοποθετήστε το κόψιμο σε νερό: Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα βάζο ή βάζο γεμάτο με νερό. Βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη είναι βυθισμένα 2 ίντσες.
  5. Αλλάζετε συχνά το νερό: Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.
  6. Περιμένετε να αναπτυχθούν οι ρίζες: Οι ρίζες πρέπει να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε 2-4 εβδομάδες.Όταν οι ρίζες έχουν μήκος περίπου μία ίντσα, μπορείτε να φυτέψετε τα μοσχεύματα.

Διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο για την έκδοση Πόθος. εδώ


Epipremnum Pinnatum αυξανόμενη ζήτηση

Epipremnus Pinnet 3

λιακάδα

epipremium pinnate Προτιμά το έντονο έμμεσο φως αλλά μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα, επομένως είναι καλύτερο να τα κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

για την καλύτερη ανάπτυξη Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει δύο έως τρεις ώρες άμεσο ηλιακό φως και απαλό πρωινό ηλιακό φως κάθε μέρα.

γη

κατάλληλο έδαφος για epipremium pinnate Πολύ στραγγιστικό και θρεπτικό. Μια καλή επιλογή είναι ένα εμπορικό χώμα για γλάστρες ή ένα μείγμα εδάφους από ίσα μέρη τύρφη, περλίτη και κομπόστ.Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο, pH 6,0-6,5.

Μάθετε πώς να ελέγχετε το pH του εδάφους σας στο σπίτι εδώ.

άρδευση

Το πότισμα είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας συντήρησής σας. epipremium pinnateΌταν ποτίζετε, χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και μουλιάστε καλά το χώμα.

Αφήστε μια ή δύο ίντσες από το επιφανειακό χώμα να στεγνώσει πριν ποτίσετε ξανά. Αν τα φύλλα αρχίσουν να μαραίνονται ή το στέλεχος αρχίσει να μαραίνεται Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό χρειάζεται νερό. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν κάθεται στο νερό. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας εδώ.

θερμοκρασία και υγρασία

epipremium pinnate Προτιμά θερμότερες θερμοκρασίες μεταξύ 65-80°F (18-27°C).Ανέχεται τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 50°F (10°C).

κατάλληλο εύρος υγρασίας epipremium pinnate Μεταξύ 50-70% Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τακτικό ψεκασμό των φύλλων και τοποθέτηση του φυτού σε δωμάτιο με υγραντήρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε την κατσαρόλα πάνω από ένα δίσκο με βότσαλα με νερό.

Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Τα φύλλα θα στεγνώσουν και θα γίνουν καφέ.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια ποτό.


Φροντίδα για το Epipremnum Pinnatum

νεοσύλλεκτος

λίπασμα

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (Άνοιξη και καλοκαίρι) καλό είναι να ταΐζετε. epipremium pinnate Λιπάνετε με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα, όπως ένα λίπασμα 20-20-20 στη μισή δύναμη κάθε 2-4 εβδομάδες.

κατά την περίοδο της αδρανοποίησης (Φθινόπωρο και χειμώνας) Η λίπανση πρέπει να γίνεται κάθε μήνα ή κάθε δύο μήνες ανά τρίμηνα. Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση αλατιού στο έδαφος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κίτρινα φύλλα και νανισμό.

Δείτε γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα εσωτερικού χώρου και πώς να τα σώσετε.

κλάδεμα

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το κλάδεμα κατά τη διάρκεια της αδρανοποίησης μπορεί να βλάψει το φυτό.

στην αρχή Χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι, ψαλίδι κήπου ή ένα ψαλίδι. Πριν ξεκινήσετε το κλάδεμα Θα πρέπει πρώτα να βρείτε καλές πληροφορίες. epipremium pinnate Για νεκρούς, κατεστραμμένους ή άρρωστους μίσχους ή φύλλα, αυτά μπορούν να αφαιρεθούν με καθαρό, κοφτερό ψαλίδι.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπερβολικά ή ασυνήθιστα αναπτυσσόμενα στελέχη. Αυτό μειώνει το μέγεθος των φύλλων και βοηθά να διατηρείται το φυτό συμπαγές. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε τα καφέ ή κίτρινα φύλλα. Αυτό θα ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη και θα διατηρήσει το φυτό πράσινο και υγιές.

παράσιτα και ασθένειες

Τα κοινά παράσιτα περιλαμβάνουν αφίδες, αλευροφόρα και ακάρεα αράχνης.Αυτά τα έντομα μπορεί να είναι εξουθενωτικά. epipremium pinnateκιτρίνισμα ή μαρασμό των φύλλων καχεκτική ανάπτυξη και άλλα συμπτώματα

για τον έλεγχο των πληθυσμών των εντόμων Ελέγχετε τα φυτά περιοδικά για σημάδια προσβολής και θεραπεύστε με εντομοκτόνο σαπούνι, έλαιο neem ή άλλο εντομοκτόνο. όπως απαιτείται

Εκτός από τα έντομα, ορισμένες μυκητιασικές ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν. epipremium pinnateΑυτές περιλαμβάνουν τη σήψη των ριζών και των στελεχών, το ωίδιο και την κηλίδα στα φύλλα. Αυτές οι ασθένειες προκαλούνται συχνά από υπερβολικό πότισμα ή κακή αποστράγγιση. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το δέντρο ποτίζεται σωστά και ότι το έδαφος της γλάστρας είναι καλά στραγγιζόμενο.

Εάν υπάρχει μυκητιακή ασθένεια, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το φυτό με μυκητοκτόνο το συντομότερο δυνατό.

Το Pothos αφαιρεί αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη και άλλες ΠΟΕ. Μάθετε περισσότερα για αυτό. εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *