Πληροφορίες για την καλλιέργεια Green Giant Arborvitae

Arborvidae ยักษ์สีเขียว

Πληροφορίες για την καλλιέργεια Green Giant Arborvitae

διαβάστε το άρθρο μας Green Giant Arborvitae Growing Info Μάθετε τα πάντα για τα αειθαλή δέντρα.

Arborvidae πράσινος γίγανταςΓνωστό και ως Thuja Green Giant, είναι ένα δημοφιλές αειθαλές δέντρο που φυτεύεται ευρέως σε οικιστικά και εμπορικά τοπία. Αυτό το δέντρο εκτιμάται ιδιαίτερα για τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, το παχύ φύλλωμα και την ανοχή του σε ένα ευρύ φάσμα εδαφικών και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Βοτανική ονομασία: Thuja Standishi x «Green Giant» διπλωμένο

Ζώνες USDA: 5-8

Δείτε αυτό το εκπληκτικό ψηλό γρασίδι για μερικές ιδέες απορρήτου. εδώ


Πληροφορίες για το φυτό Green Giant Arborvitae

Arborvidae πράσινος γίγαντας Το υβριδικό αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως υβρίδιο δύο δέντρων, του ιαπωνικού κουμαριά (Thuja standishi) και του δυτικού κόκκινου κέδρου (Thuja plicata).

Αυτό το φυτό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική από τον Robert D. στην Πενσυλβάνια. Δημιουργήθηκε από μια μπέιμπι σίτερ ονόματι Rock. Διασταύρωσε τα δύο στελέχη και επέλεξε σπορόφυτα με καλύτερα χαρακτηριστικά, ταχέως αναπτυσσόμενα, ανθεκτικά στις ασθένειες και προσαρμόσιμα σε ποικίλες συνθήκες καλλιέργειας.

ο Arborvidae πράσινος γίγαντας Έγινε γρήγορα δημοφιλές λόγω των πολλών περιζήτητων χαρακτηριστικών του. Τώρα καλλιεργείται ευρέως στην Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ασίας.

Arborvidae πράσινος γίγαντας Προσαρμόζεται καλά σε μια ποικιλία συνθηκών ανάπτυξης και ευδοκιμεί σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αλλά μπορεί να ανεχθεί ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους. Συμπεριλαμβανομένου του αργιλώδους, αργιλώδους και αμμώδους εδάφους, αυτό το φυτό ανέχεται την ξηρασία, τη ζέστη, το κρύο και τον άνεμο, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για ποικίλα κλίματα.


Πολλαπλασιάστε το Πράσινο Γίγαντας Arborvitae

Arborvidae Green Giant2

Η πράσινη γιγάντια κουμαριά μπορεί να πολλαπλασιαστεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των μοσχευμάτων και των σπόρων.

  • Τομή: Τα μοσχεύματα είναι μια δημοφιλής μέθοδος πολλαπλασιασμού. Arborvidae πράσινος γίγανταςΤα μοσχεύματα μαλακού ξύλου λαμβάνονται από την κορυφή της νέας ανάπτυξης στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Τα μοσχεύματα πρέπει να έχουν μήκος περίπου 4-6 ίντσες και να έχουν πολλά ζεύγη φύλλων. Βουτήξτε τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε τα σε ένα δοχείο γεμάτο με μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά. Διατηρήστε την υγρασία του εδάφους και τα δοχεία σε ζεστό, φωτεινό μέρος. μακριά από το άμεσο ηλιακό φως Οι ρίζες πρέπει να σχηματιστούν σε 6 έως 8 εβδομάδες.
  • Σπόρος: Arborvidae πράσινος γίγαντας Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να γίνει από σπόρο. Αν και αυτή η μέθοδος συμβαίνει σπάνια λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξης του δέντρου. Συλλέξτε ώριμους κώνους από το φυτό το φθινόπωρο και στεγνώστε τους σε ζεστό, καλά αεριζόμενο χώρο. Όταν ανοίξει ο κώνος Αφαιρέστε τους σπόρους και αποθηκεύστε τους σε δροσερό, ξηρό μέρος. Φυτέψτε τους σπόρους την άνοιξη σε ένα δοχείο γεμάτο με μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά. Διατηρήστε την υγρασία του εδάφους και τα δοχεία σε ζεστό, φωτεινό μέρος. μακριά από το άμεσο ηλιακό φως Η βλάστηση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες έως μήνες.

αυξημένη ζήτηση Arborvidae πράσινος γίγαντας

φως

ο Arborvidae πράσινος γίγαντας Χρειάζεται πλήρη ήλιο και μερική σκιά για να ευδοκιμήσει. Χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. Αλλά μπορεί να ανεχθεί κάποια σκιά, ειδικά σε ζεστά κλίματα.

Η παροχή επαρκούς ηλιακού φωτός προάγει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του δέντρου.

γη

Προτιμά ουδέτερο έως ελαφρώς όξινο έδαφος. Καλά στραγγιζόμενο, με εύρος pH από 6,0 έως 7,5. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι υδατωμένο. Το υπερβολικά υγρό χώμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Η βελτίωση του εδάφους με οργανική ύλη, όπως λίπασμα ή τύρφη, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αποστράγγισης του εδάφους και της διαθεσιμότητας θρεπτικών ουσιών.

νερό

ο Arborvidae πράσινος γίγαντας Απαιτείται τακτικό πότισμα, ειδικά τον πρώτο χρόνο ανάπτυξης. Του αρέσει το σταθερά υγρό χώμα. Προσέξτε όμως να μην ποτίζετε πάρα πολύ γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών – ποτίστε μόνο εάν το χώμα αισθάνεται λίγο ξηρό στην αφή.

όταν ξεκίνησε Το δέντρο θα ανεχθεί κάποια ξηρασία. Αλλά θα ωφεληθεί από περιστασιακό βαθύ πότισμα κατά τη διάρκεια παρατεταμένης ξηρασίας.

θερμοκρασία

Το φυτό προτιμά δροσερές έως μέτριες θερμοκρασίες. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για αυτό το δέντρο είναι 60-90 βαθμοί Φαρενάιτ (15-32 C.).

ανάλογα με την ψυχρή θερμοκρασία Arborvidae πράσινος γίγαντας Είναι ανθεκτικό στον παγετό και μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες έως -40°F (-40°C). Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς με ψυχρό κλίμα που αναζητούν ένα αειθαλές φυτό που θα διαρκέσει μια ζωή. Αναπτύσσεται γρήγορα και χρειάζεται λίγη φροντίδα.


φροντίζοντας τα πράσινα γιγάντια δέντρα

Arborvidae Green Giant10
φυτά που παραδίδονται απευθείας σε εσάς

λίπασμα

τρέφων Arborvidae πράσινος γίγαντας στις αρχές της άνοιξης πριν αρχίσει η νέα ανάπτυξη Αποφύγετε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή αργά το φθινόπωρο.

Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης με αναλογία αζώτου-φωσφόρου-καλίου (NPK) 10-10-10 ή 16-4-8. Αποφύγετε τη λίπανση με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την υπερβολική ανάπτυξη και να κάνει το δέντρο πιο ευαίσθητο στις καταστροφές του χειμώνα.

Λιπάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσέξτε να μην λιπάνετε πολύ.Γενικά, θα πρέπει να προσθέσετε περίπου 1 λίβρα (0,45 κιλά) κομπόστ ανά 100 τετραγωνικά πόδια (9,3 τετραγωνικά μέτρα) χώματος.

κλάδεμα

ο Arborvidae πράσινος γίγαντας Το δέντρο γενικά απαιτεί λίγο κλάδεμα. Αλλά μπορεί να ωφεληθεί από μια μικρή αναμόρφωση ή συντήρηση. Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης πριν αρχίσει η νέα ανάπτυξη.

Αφαιρέστε νεκρά, άρρωστα ή κατεστραμμένα κλαδιά. και κόψτε τυχόν κλαδιά με συνωστισμό ή παρεμπόδιση για την προώθηση της καλής ανάπτυξης και του επιθυμητού σχήματος σώματος

παράσιτα και ασθένειες

Το ξύλο είναι αρκετά ανθεκτικό στα παράσιτα των εντόμων. Αλλά είναι ευαίσθητο σε ορισμένα κοινά παράσιτα εντόμων, όπως τα σωληνοσκώληκες, τα ακάρεα της αράχνης και τα λέπια έντομα.Η σωστή επιθεώρηση δέντρων και η θεραπεία με τα σωστά φυτοφάρμακα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της προσβολής.

Είναι αρκετά ανθεκτικό στις ασθένειες. Αλλά είναι ευαίσθητο σε ακμή, σήψη ριζών και φλύκταινα Διατηρήστε καλή αποστράγγιση του εδάφους. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. και έγκαιρο κλάδεμα για την πρόληψη αυτών των προβλημάτων.

Μάθετε για τα πιο κοινά παράσιτα στον κήπο. εδώ


Εξωραϊσμός με τον πράσινο γίγαντα Arborvitae

Εδώ είναι μερικές ιδέες για χρήση. Arborvidae πράσινος γίγαντας Τοπίο:

  • Οθόνη απορρήτου: Arborvidae πράσινος γίγαντας Εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία μιας οθόνης απορρήτου στο σπίτι σας. Το πυκνό φύλλωμα του δέντρου παρέχει κάλυψη όλο το χρόνο. και μπορεί να φτάσει τα 60 πόδια (18 μέτρα) σε ύψος και 20 πόδια (6 μέτρα) πλάτος Φυτέψτε σε σειρές για να δημιουργήσετε μια άμυνα ζωής ή για να εμποδίσετε την αντιαισθητική θέα.
  • Πίεση αέρα: λόγω παχύρρευστων φύλλων και ισχυρών κλαδιών Arborvidae πράσινος γίγαντας Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αερισμό σε περιοχές με αέρα. Φυτέψτε σε σειρές στην προσήνεμη πλευρά του ακινήτου σας για να προστατεύσετε το σπίτι και τον κήπο σας από τους δυνατούς ανέμους.
  • Φράχτης: Arborvidae πράσινος γίγαντας Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός επίσημου φράχτη στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Κλαδεύετε τακτικά για να διατηρήσετε το επιθυμητό ύψος και σχήμα.
  • Δέντρο προφοράς: χρήση Arborvidae πράσινος γίγαντας Κάντε τον κήπο σας στο επίκεντρο της προσοχής φυτεύοντας φυτά σε περίοπτες θέσεις. Το ελκυστικό σχήμα πυραμίδας και το πλούσιο φύλλωμά του θα τραβήξουν την προσοχή στο τοπίο σας.
  • Δοχεία φύτευσης: Εάν δεν έχετε περιοχή πλήρους μεγέθους Arborvidae πράσινος γίγαντας Φυτέψτε τα στον κήπο σας σε μεγάλα δοχεία. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε την ομορφιά και τα οφέλη του ξύλου σε έναν μικρό χώρο όπως το αίθριο ή το μπαλκόνι σας.

Βρείτε τα καλύτερα ανθεκτικά στη θερμότητα λουλούδια για δοχεία. εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *