Πώς να διορθώσετε το υδρόφοβο έδαφος

วิธีแก้ไขดินไม่ชอบน้ำ

Πώς να διορθώσετε το υδρόφοβο έδαφος

για να ξέρεις Πώς να διορθώσετε το υδρόφοβο έδαφος Διατηρήστε τον κήπο σας υγιή με φυτά που αναπτύσσονται μακροπρόθεσμα με αυτές τις συμβουλές και συμβουλές.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το νερό τείνει να κυλά από την επιφάνεια του κήπου σας αντί να εισχωρεί; Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τα λεγόμενα υδρόφοβα εδάφη. Αυτό συμβαίνει όταν το έδαφος είναι πολύ στεγνό και δεν συγκρατεί νερό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερχείλιση. Σαπίδα ριζών και θάνατος φυτών Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε. Πώς να διορθώσετε το υδρόφοβο έδαφος και επαναφέροντάς τα στην αρχική τους δύναμη

Μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε το pH του εδάφους σας; εδώ


Τι είναι το υδρόφοβο έδαφος;

Το υδρόφοβο έδαφος είναι ένας τύπος μέσου ανάπτυξης που απωθεί το νερό. Συνήθως προκαλείται από μια κηρώδη επικάλυψη στην επιφάνεια του εδάφους από κάποιο οργανικό υλικό, όπως το φυτικό υλικό σε αποσύνθεση. Αυτή η επίστρωση εμποδίζει το νερό να εισχωρήσει στο έδαφος. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα φυτά να απορροφήσουν το νερό που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Η υδροφοβία του εδάφους μπορεί να προκληθεί από ορισμένες χημικές ουσίες στο έδαφος ή από ορισμένους τύπους διαχείρισης του εδάφους, όπως η άροση ή η λίπανση.

σε υδρόφοβο έδαφος Τα σταγονίδια νερού δεν εισχωρούν στο έδαφος και σχηματίζουν κόκκους στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτό θα εμποδίσει το νερό να φτάσει στη ριζική ζώνη του φυτού. προκαλώντας την έλλειψη νερού απαραίτητου για τη ζωή Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό είναι απαραίτητο για τη μετακίνηση των θρεπτικών ουσιών σε όλο το έδαφος. Τα υδρόφοβα εδάφη μπορούν επίσης να προκαλέσουν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε το pH του εδάφους σας στο σπίτι.


Χαρακτηριστικά υδρόφοβου εδάφους

Πώς να διορθώσετε την υδροφοβία του εδάφους 2

Τα υδρόφοβα εδάφη μπορούν να αναγνωριστούν από μια σειρά ενδείξεων, όπως:

1. Αδιάβροχο

Το πιο εμφανές σημάδι του υδρόφοβου εδάφους είναι ότι δεν απορροφά νερό.Όταν εφαρμόζεται νερό, το νερό διαφεύγει από τις χάντρες και την επιφάνεια αντί να εισχωρήσει στο έδαφος. Αυτό επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών καθώς οι ρίζες δεν μπορούν να πάρουν το νερό που χρειάζονται.

2. Ανώμαλη υγρασία του εδάφους

Ακόμη και τα υδρόφοβα εδάφη μπορούν να οδηγήσουν σε ανομοιόμορφη υγρασία του εδάφους. όταν το νερό ρέει από την επιφάνεια του εδάφους Θα προκαλέσει υγρό έδαφος και ξηρό έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών, καθώς ορισμένες περιοχές του εδάφους είναι πολύ ξηρές για να αναπτυχθούν τα φυτά.

3. Αυξημένη φαγούρα

Η έκπλυση νερού από υδρόφοβα εδάφη μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω διάβρωση. όταν το νερό ρέει μέσα από την επιφάνεια του νερού Μπορεί να διώξει τα σωματίδια του εδάφους. προκαλώντας διάβρωση του εδάφους Αυτό οδηγεί στην απώλεια του φυτικού εδάφους, το οποίο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των φυτών.

Μάθετε 9 τρόπους για να αναζωογονήσετε το παλιό χώμα γλάστρας εδώ.


Πώς μπορώ να διορθώσω το υδρόφοβο έδαφος;

Τα ακόλουθα βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του υδρόφοβου εδάφους σε υγιή κατάσταση:

1. Άρδευση

Το πρώτο βήμα είναι να ποτίσουμε καλά το χώμα. Αυτό καταστρέφει το υδρόφοβο στρώμα και επιτρέπει στο νερό να διεισδύσει.

2. Χρησιμοποιήστε ένα διαβρεκτικό.

Πώς να διορθώσετε την υδροφοβικότητα του εδάφους 3

Ένας διαβρεκτικός παράγοντας είναι μια ουσία που διασπά το υδρόφοβο στρώμα στην επιφάνεια του εδάφους. Υπάρχουν πολλά εμπορικά διαθέσιμα διαβρεκτικά. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας σαπούνι και νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό εδάφους σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

3. Μάλτσα

Shutterstock / Μαρία Σπαΐτοβα

Το επίστρωμα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπει την υπερβολική ξήρανση του εδάφους. Βιολογικό σάπια φύλλα, όπως φύλλα ή ροκανίδια. μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή του υδρόφοβου στρώματος στην επιφάνεια του εδάφους

4. Αποφύγετε τη συντομία

Πώς να διορθώσετε την υδροφοβία του εδάφους 4

Αποφύγετε το περπάτημα ή την οδήγηση στο έδαφος για να αποτρέψετε τη συμπίεση του εδάφους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ενός αδιάβροχου στρώματος.

5. Χρησιμοποιήστε την επιφάνεια του εδάφους.

Οι επιφανειοδραστικές ουσίες του εδάφους είναι προϊόντα που εμποδίζουν το έδαφος να γίνει υδρόφοβο διασπώντας την επιφανειακή τάση του νερού. Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους Μειώστε τον κίνδυνο υδροφοβίας


συμπέρασμα

Το υδρόφοβο έδαφος είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα φυτά εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη. Μπορείτε να επισκευάσετε το υδρόφοβο έδαφος και να το επαναφέρετε στην κανονική του κατάσταση.

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το εγχειρίδιο Θα διασφαλίσετε ότι το χώμα σας είναι υγιές και γόνιμο. Παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυτών σας.

Μάθετε 15 δωρεάν συμβουλές για να βελτιώσετε το έδαφος του κήπου σας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *