Πώς να καλλιεργήσετε Azalea σε γλάστρες

วิธีปลูกชวนชมในกระถาง

Πώς να καλλιεργήσετε Azalea σε γλάστρες

Θέλετε να προσθέσετε μερικά έντονα χρώματα στο σπίτι σας; Μάθετε τα πάντα για Πώς να καλλιεργήσετε αζαλέες σε γλάστρες Λεπτομέριες!

ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να ανανεώσετε τον εξωτερικό σας χώρο. Η καλλιέργεια αζαλέας σε γλάστρες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Οι φωτεινές και επιδεικτικές ανθίσεις αυτών των πανέμορφων φυτών είναι βέβαιο ότι θα φωτίσουν κάθε αίθριο ή μπαλκόνι. Ας βουτήξουμε Πώς να καλλιεργήσετε αζαλέες σε γλάστρες

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ρίγανη σε γλάστρες εδώ.


Πληροφορίες για το αδένιο

πριν απαντήσετε στην ερώτησή σας.Πώς να καλλιεργήσετε αζαλέες σε γλάστρες, «Ενημερώστε μας για τις πληροφορίες για το φυτό της αζαλέας. Το Adenium είναι ένα είδος ανθοφόρου θάμνου στο γένος Rhododendron.

Ιθαγενείς σε πολλά μέρη της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας, και σε μέρη της Βόρειας Αμερικής, οι αζαλέες βραβεύονται για τα επιδεικτικά λουλούδια τους που έρχονται σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του μωβ και του λευκού.

Αυτά τα φυτά προτιμούν γενικά το όξινο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ευδοκιμούν στη μερική σκιά ή τον ήλιο. Το αδένιο χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητικός θάμνος για εξωραϊσμό. Χρησιμοποιείται επίσης ως δέντρο μπονσάι και ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά είδη αζαλέας. Τόσο ακατέργαστα όσο και φυλλοβόλα φυτά

Το ύψος και η εξάπλωση του φυτού αδενίου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. συνθήκες καλλιέργειας και το κλάδεμα, ωστόσο, ως γενική οδηγία Οι περισσότερες αζαλέες έχουν ύψος 3 έως 6 πόδια (0,9 έως 1,8 m) και απλώνονται 2 έως 5 πόδια (0,6 έως 1,5 m) σε πλάτος όταν ωριμάζουν.

Οι ποικιλίες νάνων όπως το “Combo Pink” ή το “Stuartstonian” μπορεί να φτάσουν τα 1 έως 2 πόδια (0,3 έως 0,6 m) ύψος και 2 έως 3 πόδια (0,6 έως 0,9 m) σε άλειμμα. “Formosa” ή “George L. Taber” μπορεί να φτάσει τα 2,4 μέτρα ύψος και να εξαπλωθεί.

Μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια ζίννιας σε γλάστρες εδώ.


Πώς να φυτέψετε αζαλέες σε γλάστρες;

Πώς να καλλιεργήσετε αζαλέες σε γλάστρες 2

1. Επιλέγοντας τη σωστή γλάστρα

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια αδενίου σε γλάστρες είναι η επιλογή του σωστού δοχείου. Τα αδένια απαιτούν καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν τους αρέσει να κάθονται στο νερό. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια δεξαμενή με οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο γλάστρας αρκεί να έχει τρύπες αποστράγγισης. Συνιστάται όμως να χρησιμοποιείτε γλάστρες από τερακότα ή τερακότα καθώς επιτρέπουν καλύτερη κυκλοφορία και αποστράγγιση του αέρα.

2. Επιλέγοντας το σωστό χώμα

Οι αζαλέες απαιτούν όξινο χώμα στην περιοχή pH από 4,5 έως 6,0, επομένως η επιλογή του σωστού εδάφους για την αζαλέα σας είναι σημαντική.

Μπορείτε να αγοράσετε όξινο χώμα από ένα κέντρο κήπου ή φυτώριο. Ή, φτιάξτε το δικό σας αναμειγνύοντας ίσα μέρη τύρφη, φλοιό πεύκου και περλίτη.

3. Φυτέψτε αζαλέες

Αφού επιλέξετε τη σωστή γλάστρα και χώμα. Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε αζαλέες. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Γεμίστε το χώμα περίπου 2 ίντσες κάτω από την άκρη της γλάστρας.
  • Αφαιρέστε την αζαλέα από το δοχείο και χαλαρώστε απαλά τις ρίζες.
  • Τοποθετήστε το αδένιο στο κέντρο της κατσαρόλας. Βεβαιωθείτε ότι η κορυφή της ρίζας είναι στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του εδάφους.
  • Γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με χώμα και πιέστε ελαφρά.
  • ποτίζουμε το αδένιο παντού Φροντίστε να βγαίνει το νερό από τον πάτο της κατσαρόλας.
Αν ξεκινήσετε από σπόρο Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
  • Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με καλά στραγγισμένα υλικά.
  • Βρέξτε το έδαφος με νερό μέχρι να είναι ομοιόμορφα υγρό. αλλά όχι να βρέχεται
  • Τοποθετήστε τους σπόρους της αζαλέας στην επιφάνεια του εδάφους.
  • Καλύψτε τους σπόρους με ένα λεπτό στρώμα χώματος βάθους όχι περισσότερο από 1/4 ίντσας.
  • Τοποθετήστε το δίσκο ή τη γλάστρα δενδρυλλίων σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως
  • Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. και ποτίστε τους δίσκους ή τις γλάστρες με ένα μπουκάλι ψεκασμού όταν το επάνω στρώμα είναι ελαφρώς στεγνό στην αφή.

Φροντίδα Adenium

λίπασμα

Οι αζαλέες χρειάζονται τακτική γονιμοποίηση για να παραμείνουν ζωηρές και να παράγουν όμορφα λουλούδια. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο στο μισό κάθε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες της ετικέτας. Και μην γονιμοποιείτε πολύ. που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυτά

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας βιολογικό κομπόστ αναμειγνύοντας ίσα μέρη βαμβακάλευρο, οστεάλευρο και φυλλώδη λαχανικά.Αυτό το μείγμα παρέχει μια ισορροπημένη διατροφική ισορροπία και μπορεί να λειτουργήσει στο έδαφος γύρω από τη βάση του φυτού.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

κλάδεμα

Το κλάδεμα με αδένιο είναι σημαντικό μέρος της φροντίδας του. Κλαδέψτε μετά την ανθοφορία. Συνήθως στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αφαιρέσετε νεκρά ή άρρωστα κλαδιά. Συμπεριλαμβανομένων των κλαδιών που διασταυρώνονται ή τρίβονται μεταξύ τους

Μπορείτε να κόψετε τα φυτά σας για να τα διαμορφώσετε ή να ελέγξετε το μέγεθός τους. Προσέξτε όμως να μην αφαιρέσετε πάρα πολλά φυτά ταυτόχρονα. γιατί θα αγχώσει το δέντρο

παράσιτα και ασθένειες

Τα αδένια είναι ευαίσθητα σε ορισμένα παράσιτα και ασθένειες. αλλά με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να αποτρέψετε τα περισσότερα προβλήματα.

Ένα συχνό πρόβλημα είναι ο σκόρος των φύλλων, ο οποίος κιτρινίζει τα φύλλα και δημιουργεί μικρές μαύρες κηλίδες στα φύλλα.Προσέξτε τις αφίδες και τα ακάρεα της αράχνης. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι η σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το φυτό παίρνει πολύ νερό ή το έδαφος δεν στραγγίζει καλά. για την πρόληψη της σήψης των ριζών Φροντίστε να φυτέψετε το αδένιο σας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και η γλάστρα έχει επαρκή αποστράγγιση.

Τέλος, προσέξτε για μυκητιασικές ασθένειες, που μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες στα φύλλα και άλλα προβλήματα. για την πρόληψη μυκητιασικών ασθενειών Βεβαιωθείτε ότι οι αζαλέες σας έχουν καλή κυκλοφορία αέρα και μην αφήνετε το νερό να χτυπήσει τα φύλλα όταν ποτίζετε τα φυτά.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *