Πώς να κλαδέψετε τις μελιτζάνες για σούπερ συγκομιδή

How to Prune Eggplants for Super Harvest

Πώς να κλαδέψετε τις μελιτζάνες για σούπερ συγκομιδή

για να ξέρεις Πώς να κόψετε τις μελιτζάνες για την απόλυτη συγκομιδή Με ένα απλό κόλπο! Για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε πολλά φρούτα!

Το να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε τα λαχανικά είναι απαραίτητο εάν θέλετε να απολαύσετε μια πλούσια συγκομιδή για όλη την οικογένεια. Εδώ είναι μια καλή συμβουλή. Πώς να κόψετε τις μελιτζάνες για μια υπέροχη συγκομιδή!

Δείτε τις καλύτερες μελιτζάνες για καλλιέργεια εδώ.


μελιτζάνα

Οι μελιτζάνες προέρχονται από την οικογένεια των νυχτολούλουδων και είναι παρόμοιες σε ιδιότητες με τις ντομάτες και τις πιπεριές. Θέλουν κάποια προσπάθεια για να αναπτυχθούν. Ενώ η συντήρηση δεν είναι δύσκολη. Απλώς σηκώστε τα φυτά για υποστήριξη.

Ωστόσο, το κλάδεμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της παραγωγικότητας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις λεπτομέρειες παρακάτω.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μελιτζάνα σε γλάστρες εδώ.


Πρέπει να κοπεί η μελιτζάνα ή όχι;

Η ευθεία και απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ΝΑΙ! Το κλάδεμα της μελιτζάνας βοηθά στην ανάπτυξη φρούτων προφυλακτήρα. Και είναι παρόμοιο με το κλάδεμα ντομάτας ή πιπεριάς.


Πώς να κόψετε τις μελιτζάνες για μια μεγάλη συγκομιδή;

1. Τσιμπήστε το πρώτο σετ λουλουδιών.

Πώς να κόψετε τη μελιτζάνα για την τελική συγκομιδή 2

Όταν η μελιτζάνα σας αρχίζει να ανθίζει χρησιμοποιήστε σταδιακά τα δάχτυλά σας Στύψτε έξω το πρώτο σετ μελιτζάνας που είναι κολλημένο στο κοτσάνι. Διεγείρετε τα φυτά να στέλνουν ενέργεια στην ανάπτυξη ισχυρών στελεχών και βαθιών ριζών.

Όταν το φυτό δυναμώσει Θα ξαναανθίσει. και θα φέρουν δυνατούς καρπούς.

2. Αφαιρέστε τα παλιά φύλλα από το κάτω μέρος του φυτού.

φως δικτύου

Αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος του φυτού. Τα φυτά θα βοηθήσουν να γίνει η ενέργεια μεγαλύτερη και ισχυρότερη. Εξασφαλίζει επίσης τη σωστή έκθεση στο φως και τον αέρα. που βοηθά τους μίσχους να είναι δυνατοί και να έχουν μεγάλους καρπούς

3. Τσιμπήστε τα νέα λουλούδια 4-5 εβδομάδες πριν τον πρώτο παγετό.

Πώς να κόψετε τη μελιτζάνα για την τελική συγκομιδή 3
reddit

Η αποκοπή νέων λουλουδιών πριν από το χειμώνα θα επιτρέψει στα υπάρχοντα φρούτα να ωριμάσουν αντί να τροφοδοτήσουν νέα ανάπτυξη. Τσιμπήστε νέα λουλούδια και δείτε τα φρούτα να μεγαλώνουν και να γίνονται καλύτερα!

4. Τα λεπτά φύλλα μειώνουν τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών.

πορεία ανάπτυξης

Εάν το δέντρο μεγαλώνει πολύ πυκνό ή το φύλλωμα είναι πολύ πυκνό Θα μπορεί να παγιδεύει την υπερβολική υγρασία και να εμποδίζει το ηλιακό φως να φτάσει σε όλες τις περιοχές. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα μυκητίασης.

Κόψτε το φυτό σε 2-4 βασικούς μίσχους και αφαιρέστε τα φύλλα από τη μέση, καθώς χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να αναπτυχθούν.

5. Μαδήστε άνθη και φύλλα που δείχνουν σημάδια προσβολής από έντομα.

Πώς να κόψετε τις μελιτζάνες για την απόλυτη συγκομιδή 4
τίναγμα

Οι μύκητες και τα έντομα είναι κοινά προβλήματα με τις μελιτζάνες. Οπότε προσέξτε τους. Εάν βρείτε ζωύφια σε φρούτα, φύλλα ή λουλούδια, πιέστε αμέσως τα ζωύφια. Συμπτώματα μόλυνσης:

  • κίτρινα φύλλα
  • Μικρές ή μεγάλες κιτρινόμαυρες κηλίδες στα φύλλα.
  • μια μικρή τρύπα σε ένα λουλούδι ή ένα φύλλο
  • Ορατή σήψη ή μούχλα στον καρπό του φυτού.
  • κίτρινα αυγά στην κάτω πλευρά των φύλλων

6. Διαλέξτε 5-6 καρπούς ανά δέντρο για μεγαλύτερες ποικιλίες.

Πληκτρολογήστε like κλασικό, ichiban, και μαυρο μουρο Κατά την καλλιέργεια μεγάλων καρπών, δεν πρέπει να διατηρούνται περισσότερα από 5-6 φυτά ανά φυτό.

Αφαιρέστε τα πλεονάζοντα άνθη μέχρι ο καρπός να είναι έτοιμος για συγκομιδή. Ο έλεγχος του αριθμού των καρπών σε κάθε δέντρο διασφαλίζει ότι η ποιότητα και η ποσότητα των καρπών διατηρούνται στα καλύτερά τους!

Σημείωση: Για μικρότερες ποικιλίες όπως το Little Fingers και η Indian Eggplant, μπορείτε να έχετε έως και δώδεκα φρούτα ανά φυτό.

7. Μην ξεχνάτε το απορροφητικό.

Η μελιτζάνα είναι όπως πολλά άλλα μέλη. άτομα της νυχτερινής οικογένειας που παράγουν βλαστούς ή πλάγιους βλαστούς από τη βάση του φυτού ή εκεί που ο μίσχος ενώνεται με τα κλαδιά

Αυτά τα κορόιδα μεγαλώνουν γρήγορα και μπορούν να αφαιρέσουν πολύτιμους πόρους από το κύριο στέλεχος. Με αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης των καρπών. Καρπός κακής ποιότητας ή αδύναμα φυτά

κατά το κλάδεμα Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι και αφαιρέστε το βλαστάρι όσο είναι ακόμα μικρό και εύκαμπτο. Αυτό αποτρέπει τη ζημιά στο κύριο στέλεχος και διασφαλίζει ότι το φυτό παραμένει δυνατό και υγιές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.


Φαγητό σε πακέτο και γρήγορα

Πώς να κόψετε τις μελιτζάνες για την απόλυτη συγκομιδή 5

  • Φροντίστε να απολυμάνετε τα εργαλεία κήπου πριν το κλάδεμα.
  • Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος για καλύτερη ανάπτυξη.
  • Βεβαιωθείτε ότι το φυτό λαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *