Πώς να μεγαλώσετε κάκτους από σπόρους + Καλύτεροι κάκτοι για πολλαπλασιασμό σπόρων

Πώς να μεγαλώσετε κάκτους από σπόρους + Καλύτεροι κάκτοι για πολλαπλασιασμό σπόρων

Πώς να μεγαλώσετε κάκτους από σπόρους + Καλύτεροι κάκτοι για πολλαπλασιασμό σπόρων

Για μανιώδεις κηπουρούς Ο κάκτος μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο από σπόρους!

Το να ξεκινήσετε έναν κάκτο από σπόρους είναι ένας φθηνός τρόπος για να τον μεγαλώσετε. Κοστίζουν μόνο μερικά σεντς ανά φυτό. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε δώρο και να μοιραστείτε με φίλους! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πολλά άλλα. Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο από σπόρους!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα λιπάσματα για κάκτους. εδώ


απόκτηση σπόρων αλόης βέρα

Μπορείτε να αγοράσετε τους σπόρους της επιλογής σας σε κέντρα προμήθειας κήπου. Φυτώριο, διαδικτυακά ή συγκομιδή από ανθισμένο κάκτο. Οι λοβοί των σπόρων είναι συχνά έντονα χρωματισμένοι από ανθοφόρα φυτά. Όταν πέφτουν τα λουλούδια, οι λοβοί των σπόρων είναι γεμάτοι.

Ανοίξτε τους λοβούς με ένα κοφτερό μαχαίρι και ξύστε τους σπόρους. Το χρώμα και το μέγεθος των σπόρων διαφέρουν ανάλογα με το είδος.

εδώ Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς ποικιλίες κάκτων που μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα.


Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο από σπόρους

Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο από σπόρους

Μπορείτε εύκολα να λάβετε σπόρους από πολλά είδη κάκτων που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα από το φυτό ή διατίθενται σε υψηλή τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι ή το τοπίο σας με μια ποικιλία από αυτά τα ενδιαφέροντα φυτά της ερήμου. ! Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε. Η αλόη βέρα αναπτύσσεται από σπόρους. για σενα!

ό, τι θέλεις

  1. σπόρους αλόης βέρα
  2. Μικρές πλαστικές ή τερακότα γλάστρες
  3. Βερμικουλίτης ή λεπτή τύρφη
  4. γυάλινο πιάτο
  5. πιρούνι ή κουτάλι
  6. κομπόστ δωρεάν αποστράγγισης ή κομπόστ κάκτων
  7. τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ
  8. χαλίκι
  • Ετοιμάστε μια κατσαρόλα γεμάτη με χοντρό, υγρό λίπασμα. Στερεώστε το υπόστρωμα με απαλή πίεση και ισοπεδώστε το Προσέξτε να μην σπείρετε πολύ πυκνά το μείγμα σπόρων κάκτου. γιατί θέλετε να το κατανείμετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια
  • Καλύψτε τους σπόρους με ένα λεπτό στρώμα. από βερμικουλίτη ή λεπτό πλέγμα Αυτό διασφαλίζει ότι όλο το κομπόστ κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια. για τη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα θερμοκήπιο ή σε ένα ζεστό περβάζι. και καλύψτε με μια διάφανη πλαστική σακούλα
  • Σε λίγες εβδομάδες, τα σπορόφυτα θα αρχίσουν να σχηματίζονται. όταν συμβαίνει αυτό Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα και ποτίστε το κομπόστ καθώς στεγνώνει.Συνιστάται επίσης να ψεκάζετε την επιφάνεια με νερό για να διασφαλίσετε ότι παραμένει πάντα υγρή.
  • την επόμενη άνοιξη Τα σπορόφυτά σας πρέπει να είναι αρκετά παλιά για να μεταφυτευθούν.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι σταδιακά. Πειράξτε κάθε κάκτο. Προσοχή μην αφήσετε τα αγκάθια να τρυπήσουν τον κάκτο.
  • Γεμίστε μια μικρή γλάστρα με λίπασμα και τοποθετήστε απαλά τα σπορόφυτα κάκτου στη γλάστρα. Χρησιμοποιήστε το τσιμπιδάκι για να προσαρμόσετε τη θέση των δενδρυλλίων όπως χρειάζεται. για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί υπό γωνία
  • Γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο γύρω από τα σπορόφυτα με λίπασμα και νερό Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο λίπασμα για να γεμίσετε τα κενά. Στη συνέχεια τακτοποιήστε το χαλίκι γύρω από το δενδρύλλιο με ένα κουτάλι.

Ρεκόρ: Τα φυτά κάκτων είναι πολύ εύθραυστα και χρειάζονται προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Δώστε τους έντονο φως και σταθερές συνθήκες ανάπτυξης μέχρι να ωριμάσουν σε φυτά και στη συνέχεια φυτέψτε τα σταδιακά σε εξωτερικούς χώρους.

για πιο δροσερά κλίματα Επιλέξτε μια ποικιλία ανθεκτική στο κρύο. Η οικογένεια κάκτων Opuntia είναι ο βασιλιάς των ψυχρών κλιμάτων.

Δείτε τα παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους. εδώ


Καλύτερος κάκτος για πολλαπλασιασμό σπόρων

Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο από σπόρους Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ράτσα για τη δουλειά. Μερικά είδη κάκτων αναπτύσσονται ευκολότερα από σπόρους από άλλα και απαιτούν λιγότερη προσπάθεια και υπομονή.Το γένος Mammillaria, με περισσότερα από 200 είδη, είναι ένας από τους καλύτερους κάκτους για πολλαπλασιασμό σπόρων. Αυτοί οι κάκτοι είναι εγγενείς στο Μεξικό και στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι δημοφιλές στους κηπουρούς για τα πολύχρωμα λουλούδια και τα μοναδικά του σχήματα.

Άλλα είδη κάκτων κατάλληλα για πολλαπλασιασμό σπόρων περιλαμβάνουν το Echinocactus crusoni, το Gymnocalycium mihanovichi και το Reputia. Και ακολουθήστε τις σωστές οδηγίες για τη βλάστηση των σπόρων για να εξασφαλίσετε επιτυχή αναπαραγωγή. Παρακάτω είναι μερικοί από τους καλύτερους κάκτους για να αναπτυχθούν από σπόρους.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια κάκτου από σπόρους

λιακάδα

Ο κάκτος χρειάζεται πολύ ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Επομένως, είναι σημαντικό να παρέχετε στον κάκτο αρκετό φως. Αναπτύσσονται καλά σε φωτεινά, ηλιόλουστα μέρη. Επομένως, θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Εάν καλλιεργείτε τον κάκτο σας σε εσωτερικό χώρο και δεν έχετε ηλιόλουστο παράθυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φώτα για να παρέχετε το απαραίτητο φως. Η αλόη βέρα χρειάζεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

γη

Ο κάκτος χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα μείγμα άμμου, περλίτη και τύρφης όταν καλλιεργείτε κάκτους από σπόρους. Η άμμος βελτιώνει την αποστράγγιση. ενώ ο περλίτης προσθέτει αέρα και βοηθά στην πρόληψη της συμπίεσης του εδάφους. Η τύρφη βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος. Αυτό είναι σημαντικό για να αναπτυχθεί σωστά ο κάκτος.

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

Αποφύγετε τη χρήση κανονικού χώματος για γλάστρες καθώς διατηρεί υπερβολική υγρασία και μπορεί να σαπίσει.

νερό

Η αλόη βέρα δεν χρειάζεται πολύ νερό. ειδικά όταν είναι νέος Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, κάτι που είναι επιζήμιο για τα σπορόφυτα. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι το έδαφος να στεγνώσει τελείως πριν το πότισμα. Μετά ποτίζουμε λίγο.

εδώ Συμπτώματα υπερβολικού ποτίσματος και τρόπος αντιμετώπισης των φυτών που έχουν υπερποτιστεί

Για να ποτίσετε, ρίξτε αργά νερό στο χώμα μέχρι να αρχίσει να διαρρέει από τον πάτο του δοχείου. Αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει πριν επιστρέψετε το δοχείο στην περιοχή ανάπτυξης.

θερμοκρασία

Οι κάκτοι προτιμούν τις ζεστές θερμοκρασίες και είναι δυσανεκτικοί στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για έναν κάκτο είναι μεταξύ 70 και 80°F (21 και 27°C).Τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό μέρος και αποφύγετε την έκθεση σε ψυχρά ρεύματα.

Εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από 50°F (10°C), μπορεί να βλάψει τον κάκτο. Και είναι καλύτερο να μετακομίσετε σε ένα πιο ζεστό μέρος.


Φροντίδα φυτών αλόης

λίπασμα

Οι σπόροι αλόης χρειάζονται πολύ λίγο λίπασμα. Αλλά ακόμη και μικρές ποσότητες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.Όταν χρησιμοποιείτε λίπασμα, είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα ειδικό λίπασμα για κάκτους με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Αυτό συμβαίνει συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τον κάκτο σας μία φορά το μήνα, ωστόσο, είναι σημαντικό να μην κάνετε υπερβολική λίπανση. Αυτό συμβαίνει επειδή η υπερβολική διατροφή μπορεί να προκαλέσει αδύναμα στελέχη και υπερβολική ανάπτυξη. Αυτό κάνει το φυτό πιο ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα λιπάσματα για κάκτους. εδώ

παράσιτα και ασθένειες

Αν και οι σπόροι του κάκτου είναι γενικά ανθεκτικοί, είναι ανθεκτικοί. Αλλά είναι επίσης ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες. Ένα κοινό παράσιτο που μπορεί να μολύνει τους σπόρους του κάκτου είναι η σκνίπα του μύκητα. Αυτά τα μικρά μαύρα ζωύφια γεννούν τα αυγά τους στο χώμα. Και οι προνύμφες τους μπορούν να φάνε τις ρίζες των δενδρυλλίων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη ή ακόμα και θάνατο. για την καταπολέμηση των μυκητιακών σκνίπων Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του εδάφους και χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγιζόμενο μείγμα εδάφους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κολλώδεις παγίδες ή εντομοκτόνα σχεδιασμένα για σκνίπες μυκήτων για να ελέγξετε τον πληθυσμό τους.

εδώ Τύποι κοινών παρασίτων στον κήπο σας και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να επιτεθεί στους σπόρους της αλόης είναι τα ακάρεα της αράχνης. Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα προκαλούν ζημιά ρουφώντας το χυμό από τον ιστό του δενδρυλλίου. που οδηγεί σε μαρασμό και κιτρίνισμα για τον έλεγχο του αναβάτη Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι ή σπρέι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή προσεκτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το διάλυμα σε μια μικρή περιοχή. του φυτού πριν εφαρμοστεί σε όλα τα φυτά.


Ο καλύτερος κάκτος για να αναπτυχθεί από σπόρους

1. Κυλινδρικός κάκτος

Βοτανική ονομασία: Κάκτος Echino

Ψάχνετε για τον καλύτερο κάκτο για να αναπτυχθεί από σπόρους; Ο κυλινδρικός κάκτος είναι η απάντηση.Αυξάνεται 5-10 πόδια με άνοιγμα 2 ποδιών. Παράγει κίτρινα-πορτοκαλί άνθη πλάτους 3 ιντσών σε κάθε στέλεχος το καλοκαίρι.

Παρακολουθήστε 17 πανέμορφους κάκτους με ροζ λουλούδια. εδώ

2. Γάλα Aloe Vera

Βοτανική ονομασία: δροσερές παρωδίες

Αυξάνεται μέχρι και 3 πόδια και καλύπτεται από τριχωτά αγκάθια. βγάζει κίτρινα άνθη το καλοκαίρι

3. Pincushion Cactus

grandis_8859

Βοτανική ονομασία: Mammillaria

Μοιάζει με στρογγυλό μαξιλάρι και είναι ανθεκτικό στην υπερβολική ζέστη και το κρύο. Αυτός ο κάκτος παράγει έντονα ροζ λουλούδια σε σχήμα κώνου την άνοιξη.

4. Φραγκόσυκο

Βοτανική ονομασία: Οπάντια

Υπάρχουν στρογγυλές, επίπεδες αρθρώσεις που ονομάζονται μικρές αιχμηρές πλάκες. Λειτουργεί καλά και σε έμμεσο φως.

Αυτός είναι ο καλύτερος κάκτος με κίτρινα άνθη.

5. Λευιτικό

Βοτανική ονομασία: Ρούμπεν

Εύκολο στην καλλιέργεια και τη φροντίδα του, το Rebutia αξίζει μερικούς από τους καλύτερους κάκτους που μπορούν να αναπτυχθούν από τους καταλόγους σπόρων. Παράγει όμορφες συστάδες μικρών λουλουδιών σε ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης.

6. Ακάνθωση

Βοτανική ονομασία: acantocerius

Πλατύφυλλος κάκτος με μακρύ μίσχο. Είναι συμπαγή όταν καλλιεργούνται σε γλάστρες και επίσης ένα καλό δείγμα εσωτερικού χώρου.

7. Astrophytum Asteria

βοτανική ονομασία: Astrophytum Asterius

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κάκτους είναι το Astrophytum.Αυτό το φυτό αναπτύσσεται με αργό ρυθμό. Αλλά είναι γνωστό ότι παράγει μεγάλα άνθη που μοιάζουν με κάκτους. Η εξαιρετική του εμφάνιση το κάνει δημοφιλές στους λάτρεις των κάκτων.

8. Gymnocalycium paltianum

τίναγμα

βοτανική ονομασία: Gymnocalicium Baldianum

στη διάδοση Το Gymnocalycium paldeon μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: συγκομιδή σπόρων ή αντιστάθμιση. για τον πολλαπλασιασμό των σπόρων Οι σπόροι πρέπει να φυτεύονται νωρίς την άνοιξη σε θερμοκρασίες μεταξύ 66 και 75 °F ή 19 έως 24 °C.

Διαβάστε παρακάτω για γεγονότα σχετικά με τον εκπληκτικό κάκτο saguaro. εδώ

9. Μπλε κυλινδρικός κάκτος

Φυτά_Αντζάν

βοτανική ονομασία: Ferocactus glaucescens

Ο μπλε κάκτος καλλιεργείται εύκολα από σπόρους που σπέρνονται την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

10. Golden Barrel Cactus

ντεκουπάζ

βοτανική ονομασία: Echinocactus grusonii

Ο χρυσός κάκτος είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό φυτό και ξεχωρίζει στην έρημο με το χαρακτηριστικό στρογγυλεμένο σχήμα και τις βαθιές νευρώσεις του.

11. Salcorebutia Raucci

βοτανική ονομασία: Salcorebutia Raucci

Ένας άλλος καλύτερος κάκτος για να αναπτυχθεί από σπόρους είναι ο Salcorebutia rousii Salcorebutia rousii f. Violacidermis. Είναι ένας κάκτος ομαδοποιημένος όμορφα. Είναι γνωστό για το σαγηνευτικό ροζ χρώμα του που σκουραίνει όταν εκτίθεται στο έντονο ηλιακό φως.

12. Πορτοκαλί Κάκτος Βαρελιού

βοτανική ονομασία: Ferocactus cylindraceus

Αυτός ο κάκτος είναι κοινός στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Είναι ευρέως διαδεδομένο στο φυσικό του περιβάλλον. Συνήθως αναπτύσσεται σε βραχώδεις πλαγιές και τείχη κοιλάδων.

Δείτε 8 εξωτικά φρούτα που φυτρώνουν σε κάκτους. εδώ

13. Mammillaria Laciacantha

βοτανική ονομασία: Mammillaria lasiacantha

Το Mammillaria lasiacantha είναι ένας χαρούμενος μικρός κάκτος. Όταν μεγαλώσει, έχει σφαιρικό σχήμα και μεγαλώνει αργά.

14. Μεταξωτός κάκτος

κάκτος

βοτανική ονομασία: Mammillaria Bombisina

Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται πολύ εύκολα. Παράγει μεγάλους σπόρους που φυτρώνουν ελεύθερα κοντά στο μητρικό φυτό.

15. Gymnocalycium mihanovichii

βοτανική ονομασία: Gymnocalycium mihanovichii

Είναι καλύτερο να επιλέξετε τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου για σπορά σπόρων gymnocalicium, ωστόσο, εάν ζείτε σε ψυχρή περιοχή. Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους επιτυχώς διασφαλίζοντας ότι η θερμοκρασία είναι 21º C (70º F).

Μάθετε πώς να φτιάξετε έναν κάκτο να ανθίσει για τα Χριστούγεννα. εδώ

16. Ινδικός κάκτος κεφαλιού

βοτανική ονομασία : μιμούμενος τον Ότο

Θέλετε έναν μοναδικό, όμορφο και φοβερό κάκτο να αναπτυχθεί από σπόρους; αυτό είναι αυτό που ψάχνεις Μπορείτε να καλλιεργήσετε Parodia otonis είτε από σπόρους είτε από όφσετ.

17. Echinocereus engelmannii

καλό εξοπλισμό

βοτανική ονομασία : Echinocereus engelmannii

Ο εν λόγω κάκτος έχει κυλινδρικό σχήμα και χοντρά αγκάθια. μπορεί να αντισταθμιστεί και να αναπτυχθεί από σπόρους

18. Μια μικρή αναβίωση

βοτανική ονομασία : μια ελαφρά ανάκαμψη

Reputia minuscula, που ανήκει στην οικογένεια των κάκτων. Είναι ο πιο δημοφιλής μικρός κάκτος. σε νεαρή ηλικία Ο κάκτος μεγαλώνει μοναχικά. Γίνεται στοίβας καθώς μεγαλώνεις

19. Δίχρωμος Thelocactus

αλόη

βοτανική ονομασία: Telocactus bicolor

Ένας γρήγορος και απλός τρόπος πολλαπλασιασμού του Thelocactus bicolor είναι με τη βλάστηση των σπόρων, αλλά είναι επίσης δυνατός ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια κάκτου dogtail.

20. Κάκτος Peyote

Earth_Pattern_1972

βοτανική ονομασία: Λοφοφόρα Ουίλιαμς

Η βλάστηση των σπόρων του Biot είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βλάστηση των σπόρων περιλαμβάνει τον επαρκή αερισμό και τον αερισμό για δύο έως τρεις εβδομάδες μετά τη βλάστηση.

21. Mammillaria Compendium

Iri Pigment

βοτανική ονομασία: Ένα συμπιεσμένο θηλαστικό.

Το Mammillaria compressa μπορεί να αναπτυχθεί από σπόρους ή με διαίρεση.

22. Corifantama Cromeris

κερδοφόρο σπίτι

βοτανική ονομασία: Coryphantha macromeris

Το Coryphanta macromeris είναι ένας τύπος κάκτου στην οικογένεια των κάκτων και δεν εμφανίζεται συχνά. Το φυτό έχει ένα μοτίβο ανάπτυξης που έχει ως αποτέλεσμα χαμηλά χαλάκια ή ημισφαιρικά ανάχωμα. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους ή μοσχεύματα.

23. Mammillaria Κατηγορία Γ

kenbo_no_cactus

βοτανική ονομασία: Mammillaria Glass

Ο M. glassii είναι ένας μικρός σφαιρικός κάκτος που σχηματίζει πολλούς κλάδους και συστάδες.Το M. classi πολλαπλασιάζεται με σπόρο, εμβολιασμό ή εμβολιασμό.

εδώ Ο Απόλυτος Οδηγός Φροντίδας και Καλλιέργειας Κάκτων Φύλλων Φτέρης

24. Echinopsis oxycona

lelopindesoisick

βοτανική ονομασία: Echinopsis oxycona

Το Echinopsis oxycona ταξινομείται ως κάκτοι με υψηλό αναπαραγωγικό ρυθμό. Η πιο αξιόπιστη μέθοδος καλλιέργειας αυτού του φυτού είναι μέσω αντισταθμίσεων, αν και μπορεί επίσης να πολλαπλασιαστεί με σπόρους.

25. Κάκτος με νύχια αετού

βοτανική ονομασία: Echinocactus horizontal onius

Προσθήκη του καλύτερου κάκτου για καλλιέργεια από τη λίστα σπόρων Αυτός ο κάκτος μπορεί να σπαρθεί με σπορά ή εμβολιασμό. Ωστόσο, ο σπόρος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναπτυχθεί αυτό το είδος κάκτου.

26. Ferocactus Peninsula

_Θείος Κάκτος

βοτανική ονομασία: Pherocactus της χερσονήσου

Ο Ferrocactus peninsular είναι ένας εξωτικός κάκτος που προέρχεται από την έρημο Surin. Μπάχα Καλιφόρνια Μεξικό Αυτό το είδος έχει στρογγυλούς ή κυλινδρικούς μίσχους με εμφανείς ραβδώσεις.

27. Mammillaria Hahniana

κάκτος

βοτανική ονομασία: Mammillaria Hahniana

Το Mammillaria hahniana είναι μέλος της οικογένειας των κάκτων. Είναι ένας κάκτος πούδρας που ευδοκιμεί στον ήλιο και απαιτεί λίγη συντήρηση. Αυτό το είδος κάκτου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με τους στρογγυλούς μίσχους του στολισμένους με κοκκινωπό-μοβ άνθη.

28. Notocactus Magnicus

Mario Cocti

βοτανική ονομασία: Notocactus Magnicus

Το Notocactus magnicus μπορεί να πολλαπλασιαστεί με δύο τρόπους – με σπόρους ή με μοσχεύματα. Ο πολλαπλασιασμός με σπόρο είναι μια απλή διαδικασία. Με φύτευση σπόρων σε αμμοπηλώδες έδαφος. και αποθηκεύεται σε περιβάλλον υψηλής υγρασίας.

Δείτε εδώ τα γεγονότα για τον κάκτο Cholla και τις πληροφορίες ανάπτυξης.

29. Mammillaria Longjimama

a_cactus_in_madrid

βοτανική ονομασία: μακρυουρά θηλαστικό

Το Mammillaria longimamma είναι ένας πολυετής κάκτος που χρησιμοποιείται συνήθως ως καλλωπιστικό φυτό επειδή είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρές συνθήκες όπως οι ερήμους. μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους

30. Echinopsis eyriesii

βοτανική ονομασία: Echinopsis eyriesii

Λόγω του μικρού του μεγέθους και των εύκολων απαιτήσεων συντήρησης. Αυτός ο κάκτος είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσωτερική κηπουρική. Αναπτύσσεται σε καλά φωτισμένους χώρους γραφείων. Φέρτε χρώμα και ζωντάνια σε ένα θαμπό περιβάλλον. Αυτό τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους κάκτους στη λίστα μας με τους καλύτερους κάκτους που καλλιεργούνται από σπόρους.

31. Καπέλο Επισκόπου

βοτανική ονομασία: Astrophytum myriostigma

με σχέδιο αστεριού και θόλου Κάνει αυτόν τον τύπο κάκτου να φαίνεται εξαιρετικός και εντυπωσιακός. Όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, μεγαλώνει σε περισσότερο από 3 πόδια ύψος και φτάνει τις 8 ίντσες σε διάμετρο. Αυτό το φυτό έχει συνήθως τρεις έως επτά έντονες νευρώσεις. που προσθέτει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

32. Μπρουλέ μπουρλέσκ

κάκτος

βοτανική ονομασία: μιμηθείτε μια σκούπα

Το Parodia scopa είναι ένα είδος κάκτου με κίτρινα άνθη και ασημένια αγκάθια. Αυτός ο κάκτος μπορεί να πολλαπλασιαστεί χρησιμοποιώντας σπόρους, μοσχεύματα ή βλαστούς (εάν υπάρχουν).Η ανάπτυξη από σπόρους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

εδώ Ο οδηγός μας φροντίδας και φύτευσης κάκτων.


FAQ

1. Πότε πρέπει να φυτέψω σπόρους κάκτου;

Σπέρνετε τους σπόρους στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό θα δώσει στα σπορόφυτα χρόνο να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να σχηματίσουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα πριν από το χειμώνα. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, δεν υπάρχει παγετός. Οι σπόροι μπορούν να πολλαπλασιαστούν ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το καλοκαίρι, ο χειμώνας και η άνοιξη είναι επίσης οι καλύτερες εποχές για την καλλιέργεια κάκτων από σπόρους.

2. Πόσες μέρες μπορούν να φυτρώσουν οι σπόροι της αλόης;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να βλαστήσουν οι σπόροι του κάκτου εξαρτάται από το είδος και τις καιρικές συνθήκες. Εάν φυτέψετε τους σπόρους του κάκτου σας σε εσωτερικό χώρο ή σε καλυμμένο χώρο, όπως ένα μπαλκόνι, θα φυτρώσουν πιο γρήγορα από αυτούς που φυτεύτηκαν σε εξωτερικούς χώρους. Ένα ελεγχόμενο περιβάλλον στο σπίτι σας μπορεί να ενθαρρύνει τους σπόρους να βλαστήσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθούν 12 εύκολες συμβουλές για τη βλάστηση των σπόρων για να βοηθήσετε κάθε σπόρο να φυτρώσει.

σπόροι αλόης βέρα που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους Η φύτευση (αν οι συνθήκες καλλιέργειας είναι σταθερές και βέλτιστες) διαρκεί από 3 εβδομάδες έως αρκετούς μήνες. Εξαρτάται από τον τύπο του είδους και τις συνθήκες ανάπτυξης. Οι σπόροι θα ξεκουραστούν στο έδαφος μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. απρόβλεπτος

3. Πώς να απολυμάνετε τους σπόρους της αλόης;

Οι σπόροι της αλόης βέρα πρέπει να απολυμαίνονται σε ένα καλά στραγγισμένο μέσο που είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από έντομα. Αγοράστε ένα μείγμα γλάστρας φτιαγμένο ειδικά για την καλλιέργεια κάκτων. Το συμβατικό έδαφος δεν είναι αρκετά καλό για τους σπόρους του κάκτου και θα έρθουν σε επαφή με βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή βλάστηση και σήψη των ριζών.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *