Πώς να φτιάξετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι

Πώς να φτιάξετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι

Πώς να φτιάξετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι

Ένα μπαλκόνι ή ένα αίθριο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καλλιεργήσετε τα αγαπημένα σας βότανα για μαγείρεμα. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Πώς να φτιάξετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι!

Το καλύτερο με τα βότανα είναι ότι καλλιεργούνται εύκολα. καταλαμβάνει λίγο χώρο και τρυγήστε γρήγορα! Εάν έχετε έναν μικρό εξωτερικό χώρο, όπως παράθυρο, αίθριο, βεράντα ή μπαλκόνι. Μπορείτε να ξεκινήσετε ακολουθώντας τις οδηγίες μας. Πώς να φτιάξετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι!

Δείτε το άρθρο μας για τα πιο εξωτικά βότανα από όλο τον κόσμο. εδώ


Τα καλύτερα βότανα για κήπους μπαλκονιών

Τα βότανα εξαρτώνται από το φως του ήλιου, το διάστημα, τον καιρό και το κλίμα κατά την ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι –Τα καλύτερα μυρωδικά είναι αυτά που απολαμβάνετε και μαγειρεύετε συχνά..

Εδώ είναι μερικά ετήσια βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Βασιλικός, κύμινο, μαϊντανός, κόλιαντρο ή κόλιαντρο, μαντζουράνα, μαϊντανός και σχοινόπρασο. Μπορείτε επίσης να πάτε για πολυετή φρούτα όπως π.χ Ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο, βασιλικός, μέντα, δάφνη, φύλλα κάρυ και το αγαπημένο μας δεντρολίβανο..

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βότανα που θα καλλιεργηθούν Δείτε το άρθρο μας. εδώ


Επιλογή γλάστρας για καλλιέργεια βοτάνων

Τα βότανα αναπτύσσονται εύκολα σε μικρές γλάστρες. Μια γλάστρα βάθους 6 έως 8 ιντσών είναι γενικά κατάλληλη για τα περισσότερα βότανα. Φυτέψτε σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή δημιουργήστε έναν κάθετο κήπο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους πόρους σας και το μέγεθος του μπαλκονιού σας.

Τα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν σε κρεμαστά καλάθια. Κάντε κλικ για να δείτε ποιο εδώ


Πώς να ψήσετε βότανα;

Ξεκίνα βότανο κήπο στο μπαλκόνι Εξαιρετικός τρόπος για να έχετε φρέσκα βότανα στα χέρια σας. καλλιεργούν βότανα Μπορεί να είναι απλό και η επιλογή του κατάλληλου κηπουρού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εξαρτάται από το μέγεθος του μπαλκονιού σας. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε διαφορετικά μεγέθη δέντρων για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ζαρντινιέρες ράγας, κρεμαστά καλάθια, σάκοι φύτευσης, τυποποιημένες γλάστρες, κουβάδες, κάθετες ζαρντινιέρες. και κουτιά παραθύρων – υπάρχουν πολλές επιλογές και μπορείτε DIY την κατσαρόλα σου Αποκαλύπτεται και εδώ.

Για την καλλιέργεια βοτάνων όλο το χρόνο Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα παλτό με βότανα και χόρτα για σαλάτες. Αναρωτιέστε λοιπόν τι είναι η κλοσ; Είναι ένα γυάλινο κάλυμμα που προστατεύει τα φυτά από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως οι παγετοί του χειμώνα. Ο μανδύας δεν προστατεύει μόνο τα βότανά σας. Βοηθά επίσης τα σπορόφυτά σας να αναπτύξουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα βότανα όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ. και αν το επιθυμείτε Δείτε εδώ μια λίστα με τα μίνι έργα θερμοκηπίου μας.

Δείτε τα καλύτερα βότανα για πρόληψη. εδώ


Πώς να καλλιεργήσετε βότανα στο μπαλκόνι;

reddit

Αν δεν έχετε χρόνο να σπείρετε τους σπόρους Ο καλύτερος τρόπος είναι να μεταφυτεύσετε το βότανο από ένα κοντινό φυτώριο ή κέντρο κήπου. Διατηρήστε τα φυτά σας το χειμώνα για να τα προστατέψετε από τον παγετό. Για αυτό μπορείτε να αγοράσετε ένα μίνι θερμοκήπιο ή να φτιάξετε το δικό σας. Εάν ζείτε στις τροπικές περιοχές Πρέπει να εστιάσετε στο καλοκαίρι. Κρατήστε τα βότανα σε εσωτερικό χώρο και δώστε τους άφθονο νερό.

Το να ξεκινήσετε τον κήπο με τα βότανα του μπαλκονιού σας είναι μια απλή και ικανοποιητική δραστηριότητα.

Ο, τι χρειάζεσαι:

  1. Σπόροι βοτάνων της επιλογής σας
  2. Αυτοί οι δίσκοι ή οι γλάστρες δενδρυλλίων
  3. μείγμα εκκίνησης σπόρων
  4. δεξαμενή με σωστή αποστράγγιση

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Για να βλαστήσουν σπόρους σε δίσκους σπόρων βάλτο στη σκιά (αν η θερμοκρασία είναι δροσερή) και ψεκάζεται τακτικά με νερό.
  • Σε περίπου 7-10 ημέρες οι σπόροι θα φυτρώσουν.Μετά από 14-20 ημέρες όταν εμφανιστούν τα αληθινά φύλλα, μεταφυτεύουμε τα σπορόφυτα στην κύρια γλάστρα.
  • Εγκλιματίστε απαλά το φυτό στην εξωτερική θερμοκρασία αφήνοντάς το έξω και φέρνοντάς το ξανά μέσα και, στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά το χρονικό όριο σε βήματα 7-12 ημερών.
  • Ταχέως αναπτυσσόμενα βότανα έτοιμα για συλλογή και συγκομιδή σε 4-6 εβδομάδες.

Ρεκόρ: Τα βότανα που αναπτύσσονται υγιή και δυνατά όπως η μέντα, το δεντρολίβανο, ο άνηθος και το φασκόμηλο χρειάζονται πολύ χώρο. Αποφύγετε τη φύτευση κοντά σε βότανα που είναι λιγότερο ευαίσθητα στην ανάπτυξη, όπως το θυμάρι, η μαντζουράνα και το ερπετό δεντρολίβανο.

Μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο με βότανα στο περβάζι παραθύρου. εδώ


Πώς να φροντίσετε τα βότανα στο μπαλκόνι;

Άριστη κατάσταση

Τα περισσότερα βότανα αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο ή τη μερική σκιά. Αν έχετε νότιο μπαλκόνι νοτιοανατολικά ή νοτιοδυτικά Δείξε ότι είσαι τυχερός! Αν δεν έχετε φωτεινό μπαλκόνι, μην ανησυχείτε. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

άρδευση

Ωστόσο, το βότανο θα ανεχθεί προσωρινές ελλείψεις και υπερβολικό νερό στο έδαφος. Αλλά τα βότανα σε γλάστρες είναι πιο ευαίσθητα στο ξηρό χώμα και στην υπερχείλιση. για να σώσεις το δέντρο σου από αυτό συνεχίστε να ποτίζετε τακτικά Επιλέξτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Και να είστε προσεκτικοί με το πότισμα – όχι πολύ συχνά και πολύ αργά.

γονιμοποίηση

Το καλύτερο μέρος της καλλιέργειας βοτάνων είναι ότι δεν χρειάζεται να λιπάνετε τόσο πολύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα 5-10-5 ή 10-10-10 που διατίθεται στο εμπόριο, αραιωμένο μισό έως ένα τέταρτο για αντοχή. Αρκεί να τα ταΐζετε κάθε 2-3 εβδομάδες. Μην ταΐζετε το χειμώνα εκτός αν ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Αν σας αρέσει η βιολογική κηπουρική Μπορείτε να αναμίξετε σε παλαιωμένο λίπασμα ή καλά σαπισμένη κοπριά όταν φυτεύετε σε μείγμα γλάστρας. και όργωμα πίσω στη μέση της σεζόν

στύψιμο και κούρεμα

Με το πρώτο σετ φύλλων, πιέζοντας τους βλαστούς πίσω πάνω από τις άκρες των φύλλων θα αναδείξουν τα ανώριμα πλαϊνά μπουμπούκια. και το δέντρο θα είναι πλήρες

Εάν καλλιεργείτε βότανα για χρήση στην κουζίνα Τα φύλλα κόβονται αυτόματα όταν τα κόβετε για κατανάλωση. Το τακτικό κλάδεμα παράγει πιο στρογγυλά, πιο γεμάτα φύλλα. Το κλάδεμα των βοτάνων προάγει νέους θάμνους και ανάπτυξη.

Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο για το κλάδεμα των βοτάνων. εδώ


συγκομιδή βοτάνων

Shutterstock/Darwell Shot

Βεβαιωθείτε ότι τα βότανα έχουν ύψος 4-6 ίντσες πριν ξεκινήσετε το κόψιμο/συγκομιδή. Ξεκινήστε τη συγκομιδή βοτάνων όταν υπάρχουν αρκετά φύλλα για την ανάπτυξη των φυτών. Συγκομίστε τα βότανα νωρίς το πρωί, πριν ανατείλει ο ήλιος και πριν ανθίσουν.

Επιπλέον, για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του βοτάνου. Κόψτε μόλις δείτε λουλούδια.

Ακολουθήστε τα μυστικά των αρωματικών βοτάνων εδώ.


Συμβουλές για έναν επιτυχημένο κήπο με βότανα στο μπαλκόνι

1. Επιλέξτε μια μικρή κατσαρόλα.

Για βότανα βραδείας ανάπτυξης όπως το δεντρολίβανο, αγοράστε μικρά φυτά. από κατάστημα κήπου ή φυτώριο αντί να ξεκινάμε από τον σπόρο χρησιμοποιήστε μια μικρή κατσαρόλα Γιατί η φύτευση σε μια μικρή γλάστρα θα επιτρέψει στις ρίζες του βοτάνου να κολλήσουν και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

2. Συγκομιδή αργά

κατά τη συγκομιδή βοτάνων Αφαιρέστε μόνο τα απαραίτητα. Αφήστε αρκετά φύλλα για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί το φυτό. Μην κάνετε συγκομιδή έως ότου το φυτό έχει πολλούς μίσχους. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία δυνατών και υγιών φυτών.

3. Σπείρετε τους σπόρους πριν φυτρώσουν.

Οι σπόροι πρέπει να φυτρώσουν στις αρχές έως τα μέσα της άνοιξης για να κρατήσουν το βότανο έξω το καλοκαίρι. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Ξεκινήστε να φυτεύετε σπόρους το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα.

4. Τσιμπήστε τα μπουμπούκια των ανθέων.

Προσπαθήστε να πιέσετε τα μπουμπούκια καθώς σχηματίζονται. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά βότανα πεθαίνουν αφού ανθίσουν. Τα λουλούδια στραγγίζουν ενέργεια από τα φυτά. μείωση της συνολικής υγείας

5. Παρέχετε αρκετό χώρο

Δώστε σε κάθε βότανο αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί. Είναι σημαντικό να αφήνετε 8-15 ίντσες χώρο γύρω από τις ρίζες κάθε βοτάνου. για την αποτροπή του ανταγωνισμού για θρεπτικά συστατικά στο έδαφος

6. Πρωινό πότισμα

Νερό τις πιο δροσερές πρωινές ώρες. Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε τα βότανα είναι νωρίς το πρωί όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, για παράδειγμα μεταξύ 6 και 10 π.μ. Αυτό θα μειώσει την εξάτμιση και θα τα βοηθήσει να ριζώσουν.

7. Ενισχύστε το έδαφος

Αν και η παροχή νερού και ηλιακού φωτός είναι σημαντική, Αλλά μην παραμελείτε την υγεία του εδάφους σας. Η φροντίδα του εδάφους θα διασφαλίσει ότι τα βότανά σας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.


Άλλα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο του μπαλκονιού σας

Άλλα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο του μπαλκονιού σας περιλαμβάνουν:

1. Λαχανικά: Πολλά λαχανικά μπορούν να καλλιεργηθούν στον κήπο του μπαλκονιού σας, όπως ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθες, αγγούρια και μπιζέλια, εάν ο χώρος είναι περιορισμένος. Μπορείτε να επιλέξετε νάνους ποικιλίες ή φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία.

2. Φρούτα: Τα νάνοι οπωροφόρα δέντρα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε μπαλκονόκηπους περιλαμβάνουν νάνους μηλιές, ροδακινιές και εσπεριδοειδή. Άλλα φρούτα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε κήπους μπαλκονιών περιλαμβάνουν φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα και βατόμουρα.

3. Λουλούδια: Οι κήποι των μπαλκονιών μπορούν να γεμίσουν με όμορφα λουλούδια. Τα δημοφιλή λουλούδια για μπαλκονόκηπους περιλαμβάνουν πετούνιες, ανιπατίνες, κατιφέδες και ζίννιες.

4. Παχύφυτα: Τα παχύφυτα ταιριάζουν καλύτερα σε κήπους μπαλκονιών, καθώς είναι χαμηλής συντήρησης και απαιτούν πολύ λίγο χώρο. Τα δημοφιλή παχύφυτα για κήπους μπαλκονιών περιλαμβάνουν αλόη βέρα, φυτό νεφρίτη και οικοβέρια.

5. Ορειβάτες: Σε μπαλκονόκηπους μπορούν να καλλιεργηθούν διάφορα είδη κισσού, όπως το clematis, το μελισσόχορτο και το γιασεμί. Αυτοί οι ορειβάτες μπορούν να παρέχουν επιπλέον ιδιωτικότητα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν όμορφη θέα.


συμπέρασμα

Συνολικά, Τα βότανα φυτρώνουν στον κήπο του μπαλκονιού. Ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τα οφέλη της φρέσκιας συγκομιδής σε μια βολική τοποθεσία. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε βότανα, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *