Φτέρες γίνονται καφέ και πεθαίνουν; Δείτε πώς μπορείτε να τα σώσετε!

Φτέρες γίνονται καφέ και πεθαίνουν;  Δείτε πώς μπορείτε να τα σώσετε!

Φτέρες γίνονται καφέ και πεθαίνουν;  Δείτε πώς μπορείτε να τα σώσετε!

Αν η ερώτησή σας είναι Γιατί η φτέρη μου γίνεται καφέ και πεθαίνει; Θα βρείτε τις απαντήσεις παρακάτω.

κηπουρική.stackexchange

σου ανήκει Η φτέρη γίνεται καφέ και πεθαίνει.? Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτό. και σε αυτό το άρθρο Θα συζητήσουμε λεπτομερώς όλες τις αιτίες μαζί με λύσεις.

Δείτε τις καλύτερες φτέρες για κοντέινερ εδώ.


Η φτέρη γίνεται καφέ και πεθαίνει; Αιτία και Λύση

1. Υποβρύχια

reddit

Ένας λόγος που οι φτέρες γίνονται καφέ είναι ότι βυθίζονται στο νερό. Αυτά τα φυτά προτιμούν σταθερά υγρό έδαφος. Οι περίοδοι ξηρασίας μεταξύ ποτίσματος, διαπνοής και περιοχών με αέρα μπορεί να προκαλέσουν μαύρισμα των φύλλων λόγω έλλειψης υγρασίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αναγνωρίσετε είναι να κρατήσετε μια καφέ φτέρη στο χέρι σας και να παρατηρήσετε τα ζαρωμένα, χάρτινα φύλλα. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

  • νερό: ξεκινήστε σταδιακά Ποτίστε τη φτέρη μέχρι να δείτε νερό να βγαίνει από τον πάτο της κατσαρόλας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς το κρύο νερό μπορεί να σοκάρει τις ρίζες της φτέρης.
  • Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους: Παρακολουθήστε το χώμα κάθε 3-5 ημέρες για έλεγχο. Ποτίστε το φυτό όταν είναι ελαφρώς στεγνό στην αφή.
  • Μετακινήστε τη φτέρη: Τοποθετήστε τη φτέρη σε σημείο που να έχει άφθονο φως. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Μάθετε για τα σημάδια των υποβρύχιων φυτών εδώ.

2. Χαμηλή υγρασία

reddit

Εάν παρατηρήσετε ότι οι φτέρες εσωτερικού χώρου γίνονται καφέ και ο αέρας στεγνώνει. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή υγρασία. Οι φτέρες εσωτερικού χώρου είναι εγγενείς σε τροπικά κλίματα και ευδοκιμούν σε επίπεδα υγρασίας 40 τοις εκατό ή υψηλότερα. Εάν μόνο το 10 τοις εκατό σε εσωτερικούς χώρους κάνει τα φύλλα να γίνονται καφέ, ξηρά και εύθραυστα, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε.

  • Για να αυξήσετε την υγρασία: Ψεκάστε τα φύλλα με νερό κάθε λίγες μέρες για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από τη φτέρη εάν έχετε υγραντήρα. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο.
  • Για να αυξήσετε τον αερισμό: Οι φτέρες χρειάζονται καλή κυκλοφορία αέρα για να ευδοκιμήσουν. Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα κοντά στη φτέρη για να αυξήσετε τον αερισμό και να μην μαυρίσουν τα φύλλα λόγω της χαμηλής υγρασίας.
  • Μετακίνηση στο εργοστάσιο: Μετακινήστε τη φτέρη σε μια πιο υγρή περιοχή του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα μπάνιο ή μια κουζίνα.
  • Διατηρήστε το έδαφος υγρό: Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος γύρω από τη φτέρη είναι σταθερά υγρό. αλλά όχι να βρέχεται Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και περαιτέρω μαύρισμα των φύλλων.
  • Προσθέστε ένα δίσκο υγρασίας κοντά στο φυτό: Για να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας κοντά στη φτέρη Τοποθετήστε ένα δίσκο υγρασίας κοντά.
  • Κρατήστε τα φυτά σε δίσκο με βότσαλο: Γεμίζουμε το ταψί με νερό και βότσαλα. Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα δεν είναι απευθείας στο νερό. Τοποθετήστε το δίσκο κοντά στα φύλλα, αλλά όχι πολύ κοντά για να τα αποφύγετε.

Μάθετε πώς να αυξήσετε την υγρασία κοντά σε φυτά εσωτερικού χώρου εδώ.

3. Πάρα πολύ ηλιακό φως

Οι φτέρες που φυτεύονται στον ήλιο μπορεί να χάσουν νερό από τα φύλλα πιο γρήγορα από ό,τι οι ρίζες μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία. Προκαλεί το κάψιμο των φύλλων και το καφέ χρώμα. Όλες οι φτέρες είναι ευαίσθητες στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό κάνει το έδαφος να στεγνώσει γρήγορα και να προκαλέσει καφέ φύλλα.

Το πλήρες ηλιακό φως μειώνει την υγρασία και αυξάνει τη θερμοκρασία. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

  • Μετακινήστε τη φτέρη σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία: Οι φτέρες προτιμούν το έντονο, έμμεσο ή μερικό φως. και θα καεί εάν εκτεθεί σε πολύ άμεσο ηλιακό φως
  • Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους: Οι φτέρες προτιμούν ελαφρώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο έδαφος.Αφήστε το φυτόχωμα να στεγνώσει πριν το πότισμα. Αλλά μην αφήσετε το υλικό φύτευσης σας να στεγνώσει πολύ.

Αναζητήστε σημάδια ότι το φυτό σας χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως εδώ.

4. Υψηλή θερμοκρασία

Wickwood Custom Wood and Steel

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να αυξήσουν τον ρυθμό διαπνοής των φτέρων από τα φύλλα και να αυξήσουν την εξάτμιση από το έδαφος. με αποτέλεσμα τα φύλλα να μαυρίζουν πρόωρα

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τα φυτά:

  • Μετακινήστε τη φτέρη σε μια δροσερή τοποθεσία με περισσότερη σκιά και πλήρες ηλιακό φως. Οι φτέρες προτιμούν θερμοκρασίες 65-75°F (18-24°C).
  • Αυξήστε την υγρασία γύρω από τα φύλλα. Στις φτέρες αρέσει η υψηλή υγρασία. Έτσι, η καθημερινή κάλυψη των φύλλων θα βοηθήσει.
  • Κόψτε το καφέ μέρος. Κόψτε τα καφέ φύλλα στη βάση.
  • Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα γύρω από τις φτέρες Τοποθετήστε ανεμιστήρες κοντά στις φτέρες για να επιτρέψετε την κυκλοφορία του αέρα και να αποτρέψετε τα σημεία θερμότητας.

5. Μικρό δοχείο

reddit

Όταν η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή Τα φύλλα θα γίνουν καφέ και το φυτό θα γίνει ρίζα. Τα μικρότερα δοχεία στεγνώνουν πιο γρήγορα καθώς οι ρίζες της φτέρης απορροφούν την υγρασία.

Εάν η φτέρη έχει φυτευτεί στη γλάστρα για πολύ καιρό Οι ρίζες μπορούν να εξαντλήσουν το έδαφος με θρεπτικά συστατικά. και το ριζικό σύστημα είναι ευρύτερο και απαιτεί περισσότερο νερό από το έδαφος

  • Αφαιρέστε τη φτέρη από τη γλάστρα και επιθεωρήστε τις ρίζες. Αν αισθάνεται πολύ σφιχτό Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το χαλαρώσετε απαλά.
  • Κόψτε προσεκτικά τυχόν κατεστραμμένες ή νεκρές ρίζες.
  • Μετακινήστε τη γλάστρα με φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας σε ένα δοχείο 1-2 μεγέθη μεγαλύτερο από το αρχικό.
  • Ποτίστε καλά και φροντίστε να μην κάθονται σε λιμνάζοντα νερά.
  • Τοποθετήστε τη φτέρη σε έντονο φως.

6. Η εξωτερική φτέρη που γίνεται καφέ το φθινόπωρο.

reddit

Οι εξωτερικές φτέρες γίνονται καφέ λόγω των χειμερινών θερμοκρασιών. Πολύς ήλιος ή ξηρό χώμα Δεν τους αρέσει να φυτεύουν σε ξηρό αμμώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.

  • Μεταφέρετε τη φτέρη σε ασφαλές μέρος. Βεβαιωθείτε ότι είναι μερικώς σκιασμένο και προστατευμένο από ισχυρούς ανέμους.
  • το φθινόπωρο Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.
  • Αν τα φύλλα γίνουν καφέ ή κίτρινα Συνεχίστε να κόβετε πίσω για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

για να ξέρεις Δείτε πώς να διατηρήσετε τις φτέρες σας πλούσιες και όμορφες.

7. Υπερβολική γονιμοποίηση

απλό φυτό

Η υπερβολική λίπανση των φτερών μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα τους λόγω καύσης αλατιού. Το καμένο αλάτι προκαλείται από τη συσσώρευση αλατιού στο έδαφος από την κοπριά. Το πολύ αλάτι θα στεγνώσει τα φύλλα. γίνει καφέ και τελικά πέθανε

  • νερό: Ποτίστε μόλις παρατηρήσετε ότι η φτέρη γίνεται καφέ. Αυτό θα βοηθήσει στην αραίωση τυχόν περίσσειας κοπριάς που μπορεί να υπάρχει στο έδαφος. και να μειώσει τον αντίκτυπο της υπεργονιμοποίησης
  • Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπασμα: Αφαιρέστε προσεκτικά το υπερβολικό λίπασμα από το έδαφος. για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε ένα μυστρί ή ένα μικρό φτυάρι. Βγάλτε περίπου μια ίντσα χώματος από τη γλάστρα.
  • Νέα γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα: Επαναποθέστε σε καθαρά δοχεία με φρέσκο, μη γονιμοποιημένο χώμα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει το φυτό.
  • Για να μειώσετε το λίπασμα: Εάν πρέπει να γονιμοποιήσετε Προσθέστε με φειδώ και χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα στη μισή συγκέντρωση της συνιστώμενης.

Βρείτε τα συμπτώματα υπογονιμότητας εδώ.

8. Ρίζα σήψης

θα λάμψει

Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τις ρίζες των φτέρων. Συνήθως προκαλείται από υπερβολικό πότισμα ή κακή αποστράγγιση. Τα συνεχώς υγρά περιβάλλοντα επιτρέπουν τη μούχλα να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί.

Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν κίτρινα, καφέ ή μαραμένα φύλλα.

  • Αφαιρέστε τη φτέρη από τη γλάστρα και επιθεωρήστε τις ρίζες. Αφαιρέστε τις νεκρές ή κατεστραμμένες ρίζες και τις πετάξτε.
  • Κόψτε τα καφέ ή κατεστραμμένα φύλλα.
  • Ποτίστε τη φτέρη μόνο όταν το χώμα είναι ελαφρώς ξηρό. Μην ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα, εκτός εάν είναι δεσμευμένο με ρίζες.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών εδώ.

9. Γεράματα

reddit

Η φτέρη γίνεται καφέ καθώς γερνάει και η φτέρη ή το φύλλο αρχίζει να συρρικνώνεται. όταν γεράσεις Τα φύλλα χάνουν το λαμπερό πράσινο χρώμα τους και γίνονται καφέ και εύθραυστα. Αυτό οφείλεται στη διακοπή της νέας ανάπτυξης και στο σταδιακό θάνατο των παλαιών φύλλων.

Όταν τα νεκρά φύλλα πέφτουν από το δέντρο. Συχνά προκαλείται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η υπερβολική ζέστη. πολύ χαμηλή υγρασία ή διάφορες ασθένειες

Μάθετε για την καλλιέργεια φυτών κόκκινης φτέρης εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *