Φυτά που μεγαλώνουν χωρίς ηλιακό φως

Φυτά που μεγαλώνουν χωρίς ηλιακό φως

Φυτά που μεγαλώνουν χωρίς ηλιακό φως

έχω φυτά που αναπτύσσονται χωρίς ηλιακό φως και απαιτεί έμμεσες εκφράσεις Μερικοί άνθρωποι έχουν επιτυχία στο τεχνητό φως. Αναπτύξτε ένα υπέροχο εσωτερικό!

Είναι γνωστό ότι τα φυτά χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν. Δεν μπορούν να αναπτυχθούν ή να αναπτυχθούν σωστά χωρίς τη σωστή ποσότητα φωτός. φυτά που αναπτύσσονται χωρίς ηλιακό φως και αναπτύσσεται σε εσωτερικές συνθήκες χαμηλού φωτισμού Όταν ψάχνεις για τέτοια φυτά Επιλέξτε φυτά που είναι γνωστά για την ανάπτυξή τους. έμμεσος φωτισμός.

Είναι εξαιρετικά φυτά που αγαπούν τη σκιά που αναπτύσσονται φυσικά σε έμμεσο ηλιακό φως. Αυτά τα φυτά προσαρμόζονται καλά σε χαμηλό φωτισμό και αναπτύσσονται κανονικά. για να διευκολύνετε την αναζήτησή σας Έχουμε παραθέσει Τα καλύτερα φυτά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των φυτών εσωτερικού χώρου που πεθαίνουν. εδώ


Κατάλογος φυτών που δεν δέχονται το φως του ήλιου

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα φυτά χρειάζονται έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν και δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο απόλυτο σκοτάδι.

1. Δρακένα

Βοτανική ονομασία: Δρακένα

Η Δράκαινα είναι ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου.Υπάρχουν περίπου 50 είδη που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Τα περισσότερα από αυτά είναι φυτά σε γλάστρες που καλλιεργούνται εύκολα!

Το τακτικό κλάδεμα και το πότισμα είναι σημαντικά για τα καλλωπιστικά φυτά. Κρατήστε το φυτό μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα..

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες Dracaena εσωτερικού χώρου. εδώ

2. Bromeliad

Βοτανική ονομασία: βρωμελιάδα

Οι βρωμέλιες είναι τέλεια φυτά για να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά αναπτύσσονται εύκολα σε δοχεία στη σκιά. Μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε έντονο φως. εάν πληρούνται άλλες προϋποθέσεις ανάπτυξης

εδώ Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε μερικά από τα κύρια προβλήματα που βλάπτουν τα φυτά εσωτερικού χώρου.

3. Maidenhair φτέρη

Βοτανική ονομασία: adiantum

Όταν πρόκειται για δημοφιλείς φτέρες εσωτερικού χώρου. Τα καθαρά μαλλιά από φτέρη είναι αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη. Οι σκούροι και γυαλιστεροί μίσχοι των φύλλων μοιάζουν με ανθρώπινα μαλλιά και φαίνονται όμορφα.

Θυμηθείτε να ποτίζετε όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. (Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα) και διατηρήστε αυτό το φυτό σε γλάστρα σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

εδώ Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες κρεμαστές φτέρες που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

4. Φυτό φιδιού

Βοτανική ονομασία: San Sevieria Trifasciata

Η γλώσσα της πεθεράς είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που είναι ευρέως γνωστό ως φυτό φιδιού. Ανέχεται τις συνθήκες εσωτερικού χώρου με την αξιοσημείωτη ικανότητά του να αντέχει στο σκοτάδι.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι ότι είναι παχύφυτο!

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε φυτά φιδιού. εδώ

5. Φιλόδενδρο

δάσος τζίντζερ

Βοτανική ονομασία: Φιλόδενδρο

Τα φιλόδεντρα, ειδικά τα “hartleaf”, προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. και μεγαλώνει σαν τον Πόθο Τα φιλόδεντρα έρχονται σε μορφές αμπέλου και θάμνων..

Το έδαφος πρέπει να είναι συνεχώς υγρό, αλλά όχι υγρό. Είναι καλύτερα να στεγνώσει λίγο το χώμα ανάμεσα στο πότισμα.

εδώ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του philodendron

6. Γαλάτες

Βοτανική ονομασία: Καλαθέα

Ένα από τα πιο όμορφα φυτά που πρέπει να καλλιεργήσετε στο σπίτι. Αναπτύσσεται καλά σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση. αλλά τα φυτά χρειάζονται Οι ελάχιστες θερμοκρασίες πρέπει να διατηρούνται στους 55 F (13 C).

Του αρέσει το τακτικό πότισμα (αλλά το πότισμα πρέπει να μειώνεται σε περιόδους φωτός και χαμηλών θερμοκρασιών).

7. Φυτό προσευχής

Βοτανική ονομασία: Maranda Leuconera

Αυτά είναι τροπικά φυτά και είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθούν σε ψυχρά κλίματα.

Αναπτύσσεται καλά σε μέτριο φως, όχι σε άμεσο ηλιακό φως. αν το φυτό πάρει πολύ φως Τα φύλλα θα αρχίσουν να καμπυλώνουν.

Προσέξτε τα έντομα, ειδικά τα ακάρεα της αράχνης.

8. Φτέρη της Βοστώνης

Βοτανική ονομασία: Τριαντάφυλλο Νεφρολέπης

Η φτέρη της Βοστώνης είναι ένα αειθαλές φυτό σε γλάστρα. Όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, μην τα κρατάτε. στο άμεσο ηλιακό φως αλλά παρέχει έντονο έμμεσο φωτισμό.

αναπτύσσεται καλά σε όξινο έδαφος κρατήστε το χώμα ελαφρώς υγρό αλλά καλή αποστράγγιση του αρέσει το υγρό περιβάλλον Επομένως, τα φυτά πρέπει να ψεκάζονται τακτικά για να διατηρούνται τα επίπεδα υγρασίας.

9. Pho Thong

Βοτανική ονομασία: Epipremnum Orium

Κοινώς γνωστό ως το εργοστάσιο χρήματος στη Νοτιοανατολική Ασία. Φυτεύεται ευρέως ως καλλωπιστικό φυτό σε σπίτια στις ασιατικές χώρες. Αυτό το αμπέλι πολύ χαμηλής συντήρησης καλλιεργείται εύκολα χωρίς άμεσο ηλιακό φως.

υπέροχος κισσός Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στο μπάνιο, την κουζίνα ή ακόμα και στο σαλόνι σας. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να καθαρίζει το μονοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα.

Κάντε κλικ για να μάθετε πώς να φροντίζετε τα φυτά Potos. εδώ

10. Κινέζικο Evergreen

Βοτανική ονομασία: Acloma

Τα αειθαλή φυτά είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους που δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. Εάν είστε νέοι στην καλλιέργεια φυτών σε γλάστρες. αυτό είναι αυτό ο Φυτά με τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε

Το κλασικό παλιό πράσινο της κινέζικης ποικιλίας Evergreen τα πάει καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό!

11. Εργοστάσιο χυτοσιδήρου

Βοτανική ονομασία: Ασπιδίστρα Ελετιέ

Ένα φυτό από χυτοσίδηρο είναι επιεικής φύσης και εξαιρετικό εάν είστε πάντα απασχολημένοι και ξεχνάτε τη συντήρηση. Το να βρίσκεσαι στη σκιά χωρίς ηλιακό φως είναι πολύ ικανοποιητικό.

Σκουπίστε τα φύλλα με ένα υγρό πανί μία φορά την εβδομάδα και παρέχετε έμμεσο φωτισμό.

12. Ορχιδέα

Shutterstock/Photohelin

Βοτανική ονομασία: δενδρόβιο

Ένα από τα κλειδιά για τη σωστή ανάπτυξη ορχιδέων είναι να τις κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Οι ορχιδέες είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χρωμάτων και σαγηνευτικά αρώματα. φυτά που αναπτύσσονται χωρίς ηλιακό φως!

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια τυχερού μπαμπού

13. Εργοστάσιο ΖΖ

Βοτανική ονομασία: Zamioculcas zamifolia

Αυτό το φυτό δεν είναι μόνο πολύ όμορφο με ελκυστικά λαμπερά φύλλα. Είναι όμως και ένα φυτό που μπορείς να ξεχάσεις όταν εκτίθεσαι στο φως του ήλιου και στο πότισμα.

Το ZZ αναπτύσσεται καλά σε έμμεσο φως και προτιμά τις σκιερές περιοχές του σπιτιού. Ένα ζεστό περιβάλλον είναι απαραίτητο.

Δείτε τα εκπληκτικά οφέλη των φυτών ZZ. εδώ

14. Περομία

Βοτανική ονομασία: περομία

Αυτό που κάνει αυτά τα φυτά τέλεια για το τραπέζι σας είναι ότι είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά που αναπτύσσονται χωρίς ηλιακό φως. να είναι ανάλογα εργοστάσιο ελαστικών σφαιρών ή πεπόνι Peperomia—όλα απαιτούν μέτρια ανάπτυξη.

Τοποθετήστε το κοντά στο παράθυρο από καιρό σε καιρό. Αφήστε το φως να λάμπει όλη μέρα

15. Βουβό προσωπικό

Βοτανική ονομασία: Η Ντεφενμπαχία

Εάν μπορείτε να κρατήσετε αυτό το φυτό μακριά από τα κατοικίδια και τα παιδιά σας, θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο σπίτι σας. Ο χυμός του είναι μέτρια τοξικός και περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. Προσοχή λοιπόν στον χειρισμό.

Λειτουργεί καλά σε φιλτραρισμένο φως. Αυτό το καθιστά το τέλειο φυτό σε γλάστρα για χώρους με χαμηλό φωτισμό!

εδώ Τα εκπληκτικά οφέλη που έχει να προσφέρει το βουβό ζαχαροκάλαμο

16. Φυτό αράχνη

Βοτανική ονομασία: Chlorophytum gomosum

Φανταστείτε τα όμορφα πολύχρωμα φύλλα ενός φυτού αράχνης που κρέμονται με μοναδικές αράχνες σε ένα κρεμαστό καλάθι. Δεν αρκεί για να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη; Είναι επίσης το L.Έμμεσο φως και ένα από τα καλύτερα φυτά καθαρισμού του αέρα.

άμεσο ηλιακό φωςΤο φως συχνά καίει τα φύλλα.

17. Κρίνος της Ειρήνης

Βοτανική ονομασία: Σπαθίφυλλο

Αν ψάχνετε για υγιή φυτά στο σπίτι σας. Ας αγοράσουμε κρίνα της ειρήνης. Είναι επίσης επιεικής και απαιτεί λιγότερη συντήρησηΑπίστευτα εύκολο να αναπτυχθούν, τα κρίνα της ειρήνης ευδοκιμούν στη σκιά.

18. Aloe Vera

Βοτανική ονομασία: Alobarbadensis Miller

Ψάχνετε για βρώσιμα φυτά που αναπτύσσονται χωρίς νερό; δημοφιλής και νούμερο ένα οικιακό δέντρο Σε πολλές χώρες σύμφωνα με το Google Trends και μπορείτε να φάτε δέρμα και ζελέ αλόης. Αυτό το βότανο μπορεί να αναπτυχθεί σε άμεσο ηλιακό φως. Αλλά ανέχεται και χαμηλό φωτισμό. Μάθετε για την καλλιέργεια της αλόης εδώ.

19. Εργοστάσιο Καουτσούκ

σκληρός

Βοτανική ονομασία: πάλι σύκα

Αν είστε λάτρης των μεγάλων πολυετών φυτών Αυτό το δέντρο πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Αυτό το φυτό δεν παραλείπει ποτέ να επιδείξει την τόλμη του με τα λαμπερά, ρητινώδη φύλλα του.

Τα πάει καλά σε έντονο έμμεσο φως και δεν πειράζει τις σκιές. Και τι άλλο! Υπάρχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα που μπορείτε να δείτε εδώ.

20. Χόγια

Εταιρεία Tihoya

Βοτανική ονομασία: hoya

Είτε πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο είτε για ένα μεγάλο δωμάτιο, η Hoya προσθέτει γοητεία σε όλα! Φυτέψτε το φυτό σε ένα ράφι, ώστε τα φύλλα του να κρέμονται όμορφα από τη γλάστρα.

Τα φυτά δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. Έτσι μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει άφθονο φως.

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες hoya. εδώ

21. Αγγλικός κισσός

Βοτανική ονομασία: Ivy Helix

Ο αγγλικός κισσός έχει μικρά, λεία, γυαλιστερά φύλλα που αναπτύσσονται με πυκνό, αειθαλές τρόπο. Αυτό κάνει ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να σκαρφαλώσει σε έναν τοίχο ή να ανασυρθεί από ένα κρεμαστό καλάθι.

Σαν αειθαλές κλήμα Μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς άμεσο ηλιακό φως. καθιστώντας το ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση Και είναι ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται χωρίς ηλιακό φως.

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες κισσού εσωτερικού χώρου. εδώ

22. Σπαράγγια φτέρης

Βοτανική ονομασία: σπαράγγι densiflorus

Οι φτέρες των σπαραγγιών έχουν μακριούς, τοξωτούς μίσχους που μοιάζουν με την απαλότητα ενός φτερού και εύθραυστα, βελονοειδή φύλλα που πέφτουν με χάρη στην άκρη της γλάστρας.

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου ευδοκιμεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και προσθέτει αέρα σε κάθε χώρο.

Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα φιλόδεντρα που θα λατρέψετε ποτέ. εδώ

23. Αεροσταθμοί

Βοτανική ονομασία: Dillanza

Τα αερόφυτα είναι μοναδικά και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν έδαφος για να αναπτυχθούν. Μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. από χαμηλό φωτισμό σε έντονο έμμεσο φως και μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο

Θέλετε ευελιξία; Αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται σε νερό χωρίς ηλιακό φως μπορούν να κατασκευαστούν σε βάζα, terrarium, δεξαμενές και σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε.

24. Σαλόνι Baum

Βοτανική ονομασία: Chamaetoria elegans

Ο φοίνικας έχει εύθραυστα φύλλα που φύονται από τον κεντρικό μίσχο. κάνοντάς το να προσθέσει ομορφιά στον εσωτερικό χώρο

Αναπτύσσεται σε χαμηλό φωτισμό και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για αρχάριους.

25. Φτέρη φωλιά πουλιού

Βοτανική ονομασία: Φωλιά Asplenium

Η φτέρη της φωλιάς πουλιών έχει συμπιεσμένα φύλλα που μοιάζουν με φωλιά πουλιών και μπορούν να αναπτυχθούν έως και 2 πόδια πλάτος, καθιστώντας την το τέλειο φυτό για εσωτερικούς χώρους. Αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και υψηλής υγρασίας.

Δείτε τις καλύτερες φτέρες για κοντέινερ. εδώ

26. Περομιά

Βοτανική ονομασία: Peperomia obtusifolia

Το Peperomia obtusifolia έχει πυκνά, σαρκώδη φύλλα που βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου και έχουν γυαλιστερή εμφάνιση.

Είναι φυτό εσωτερικού χώρου που αγαπά το χαμηλό φωτισμό και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και είναι ιδανικό για μικρούς χώρους.

Δείτε αυτές τις διαφορετικές ποικιλίες μαργαριταριών.

27. Η ραχοκοκαλιά του διαβόλου

Βοτανική ονομασία: Petilanthus dithymaloides

Το Devil’s Backbone είναι ένα υπέροχο παχύφυτο με διακριτικά ζιγκ-ζαγκ μίσχους που θα προσθέσει υφή και ενδιαφέρον σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως.

Εδώ είναι μερικά όμορφα φυτά της σπονδυλικής στήλης του διαβόλου.

28. Ομπρελόδεντρο

Βοτανική ονομασία: sheffera actinophilla

Η Shefflera είναι ένα όμορφο και εύκολο στη φροντίδα φυτό σε γλάστρα. Έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα ομπρέλας. Αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό έως έντονο φως. καθιστώντας τα κατάλληλα για μια ποικιλία εσωτερικών περιβαλλόντων

29. Φυτά βέλους

Βοτανική ονομασία: Zinconium Podophillum

Το φυτό με αιχμή βέλους είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου με φύλλα σε σχήμα βέλους που ποικίλλουν σε πράσινο, λευκό και ροζ. Αναπτύσσεται σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε εσωτερικούς χώρους.

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες Rex Begonia. εδώ

30. Αφρικανική Βιολέτα

Βοτανική ονομασία: αγία Παυλία

Η αφρικανική βιολέτα είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολύχρωμα λουλούδια που ανθίζουν σχεδόν όλο το χρόνο. Μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς άμεσο ηλιακό φως και προτιμά το έντονο έμμεσο φως.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια αφρικανικών βιολετών σε εσωτερικούς χώρους


επιπρόσθετες σημειώσεις

  • Οι πράσινες ποικιλίες σε γλάστρα με λιγότερη αντίθεση και χρώμα επιβιώνουν καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό.
  • Μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας όταν φυτεύονται σε χαμηλό φωτισμό. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να το διατηρείτε στεγνό όταν το φυτεύετε χωρίς ηλιακό φως για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.
  • Αν και τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται υγρό έδαφος. Αλλά πρέπει να δίνεται προσοχή κατά το πότισμα όταν καλλιεργούνται φυτά σε χαμηλό φωτισμό. Ελέγχετε πάντα την υγρασία του εδάφους πριν ξαναποτίσετε.
  • Λιπάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας με ένα υγρό λίπασμα γενικής χρήσης χαμηλής αντοχής μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • Καθαρίζετε συχνά τη σκόνη από την επιφάνεια των φύλλων του φυτού. να αυξήσει το ρυθμό της φωτοσύνθεσης
  • Προσοχή στα έντομα Τα ακάρεα της αράχνης μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα σε ξηρούς εσωτερικούς χώρους.

Αυτό είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπορόφυτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *