11 καλύτερες ποικιλίες ινδικού κράταιγου

11 καλύτερες ποικιλίες ινδικού κράταιγου

11 καλύτερες ποικιλίες ινδικού κράταιγου

Θέλετε να μεγαλώσετε έναν αειθαλή θάμνο; αυτό είναι το καλύτερο Ινδικές ποικιλίες κράταιγου για σενα!

reddit

Βοτανικά γνωστά ως Rhaphiolepis indica, αυτά τα φυτά ανήκουν στην οικογένεια Rosaceae και είναι δημοφιλή για τα όμορφα λαμπερά φύλλα και τα αρωματικά άνθη τους που ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα. Ινδικός Κράταιγος!

Δείτε τα καλύτερα πολυετή φυτά ανθεκτικά στα ελάφια. εδώ


Πληροφορίες για τον Ινδικό Κράταιγο

Το Indian Hawthorn είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Rosaceae, ιθαγενές στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν και την Ινδία, και συνήθως καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό σε κήπους και τοπία.

Αυτό το φυτό είναι ένας μικρός αειθαλής θάμνος. Αυξάνεται συνήθως σε 6 πόδια ύψος και 6 πόδια πλάτος. Έχει γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα που είναι ελλειπτικά και μήκους έως 3 ίντσες. Αυτό το φυτό παράγει συστάδες από ροζ ή λευκά άνθη την άνοιξη. Ακολουθούν μικρά μπλε-μαύρα μούρα που προσελκύουν τα πουλιά.

Ο ινδικός κράταιγος είναι ένα δημοφιλές φυτό εξωραϊσμού για το όμορφο φύλλωμα και τα επιδεικτικά λουλούδια του. Φυτεύεται ευρέως ως θάμνος ή περιβάλλεται από δέντρα. Καλλιεργείται ως δείγμα ή σε δοχείο. Ανέχεται ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους και μπορεί να αναπτυχθεί σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά.


Ινδικές ποικιλίες κράταιγου

1. Χιονάτη

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica «Χιονάτη»

Η Χιονάτη είναι βραβευμένη για τα πλούσια λευκά άνθη της και το γυαλιστερό σκούρο πράσινο φύλλωμά της. Τα λευκά άνθη του φυτού ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. και παρέχει μια όμορφη αντίθεση στο σκούρο πράσινο φύλλωμα.

2. Περισσότερη Ζωή

Φυτώριο Spring Meadow

Βοτανική ονομασία: Rafiolepis Indica «Life Plus»

Το «La Vida Mass» βραβεύεται για τα μακροχρόνια, λαμπερά ροζ λουλούδια του. Είναι μια σχετικά νέα φυλή που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία και είναι δημοφιλής σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

3. Επιβλητική ομορφιά

σχεδιαστής υδάτινων πάρκων

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica ‘Majestic Beauty’

Μια από τις καλύτερες ποικιλίες ινδικού κράταιγου. Έχει μεγάλα γυαλιστερά ροζ άνθη και γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα. Είναι μεγαλύτερο από άλλες ποικιλίες ινδικού κράταιγου, συνήθως 6-8 πόδια ύψος και 6-8 πόδια πλάτος.

4. Ομπρέλα

Βοτανική ονομασία: Raphiolepis indica ‘Umbellata’

Το ‘Umbellata’ ξεχωρίζει για το μικρό του μέγεθος και τα άφθονα ροζ άνθη του. Είναι ένας χαμηλός θάμνος που συνήθως φτάνει τα 2-3 πόδια ύψος και τα 3-4 πόδια πλάτος.

5. Snow Maiden

φυτώριο φοίνικα

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica «Snow Maiden»

Μια από τις πιο κομψές ποικιλίες ινδικού κράταιγου. Διαθέτει πολλά αρωματικά λευκά άνθη και όμορφα λαμπερά φύλλα. Είναι ένας σχετικά μικρός και συμπαγής θάμνος που συνήθως μεγαλώνει 3-4 πόδια ύψος και 3-4 πόδια πλάτος.

6. Ροζ Πριγκίπισσα

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica «Ροζ Κυρία»

Τα γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα του δέντρου παρέχουν ένα ελκυστικό σκηνικό για τα ροζ λουλούδια που εμφανίζονται το καλοκαίρι.

7. Μπαλαρίνα

Βοτανική ονομασία: Rabiolepis indica «Μπαλαρίνα»

Η μπαλαρίνα είναι μια άλλη δημοφιλής ποικιλία του Ινδικού Κράταιγου, διάσημη για τα χαριτωμένα τοξωτά κλαδιά και τα ευαίσθητα ροζ λουλούδια της. Τα φύλλα του φυτού είναι γυαλιστερά, σκούρα πράσινα και τα άνθη του παρέχουν μια όμορφη αντίθεση.

8. Ανοιξιάτικη Σονάτα

Βοτανική ονομασία: Rafiolepis Indica «Ανοιξιάτικη Σονάτα»

Είναι ένα αειθαλές φυτό που παράγει άφθονα αρωματικά ροζ άνθη την άνοιξη και σκούρα μπλε μούρα το καλοκαίρι.

9. Κλάρα

γάιδαρος-φυτό

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica ‘Clara’

Τα φύλλα της Clara είναι σκούρα πράσινα με λευκές κρεμώδεις άκρες. Κάντε μια σαφή και εντυπωσιακή διαφορά. Παράγει μικρές συστάδες ροζ λουλουδιών την άνοιξη.

10. Κοσμικό Λευκό

Βοτανική ονομασία: Rhabiolepis indica “Cosmic White”

Το «Cosmic White» παράγει πολλά αρωματικά λευκά λουλούδια την άνοιξη και μικρά, σκούρα μπλε μούρα το καλοκαίρι. Ανέχεται ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

11. Άνοιξη

Βοτανική ονομασία: Raphiolepis Indica «Άνοιξη»

Αυτό το φυτό φημίζεται για τα πλούσια ροζ άνθη του και το όμορφο, όμορφο φύλλωμά του. Είναι ένας σχετικά μικρός και συμπαγής θάμνος που συνήθως μεγαλώνει 3-4 πόδια ύψος και 3-4 πόδια πλάτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *