11 νόστιμα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο νερό

ผักที่สามารถปลูกในน้ำได้

11 νόστιμα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο νερό

Αναζήτηση Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν στο νερό από κοψίματα ή αποκόμματα Σας επιτρέπει να κάνετε κανονική συγκομιδή χωρίς κανένα κόστος.

Αν ψάχνετε για έναν διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο να μαλακώσετε με φρέσκα λαχανικά. Να ένας νόστιμος τρόπος. Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν στο νερό! Δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική και ανταποδοτική δραστηριότητα. Αλλά είναι επίσης εκπληκτικά εύκολο να γίνει. Και δεν χρειάζεστε πολύ χώρο ή ειδικό εξοπλισμό για να ξεκινήσετε!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις τροφές που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο νερό. εδώ


Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν στο νερό

1. Πράσινα κρεμμυδάκια

βοτανική ονομασία: Άλλιο Φλάουτο

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε κρεμμύδια σε νερό. για να γινει αυτο Κόψτε την άκρη της ρίζας του κρεμμυδιού. Αφήστε μια ή δύο ίντσες από λευκό και ανοιχτό πράσινο. Τοποθετήστε τα στελέχη σε ένα ποτήρι νερό και αποθηκεύστε τα σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες και μέσα σε μια εβδομάδα θα αρχίσουν να σχηματίζονται νέες ρίζες. όταν οι ρίζες έχουν μήκος μια ίντσα ή δύο Ας προχωρήσουμε για να φυτέψουμε σε πήλινη γλάστρα. Ή κρατήστε τα σε νερό και απολαύστε φρέσκα χόρτα για μερικές εβδομάδες.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κρεμμύδια στο νερό. εδώ

2. Πράσινα καρότα

βοτανική ονομασία: Δευτερεύων Dougus Garota sativus

Ξεκινήστε με ένα δοχείο καθαρού νερού. Τοποθετήστε τα καρότα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες και τοποθετήστε το δοχείο σε μια ηλιόλουστη θέση. Τα χόρτα πρέπει να αρχίσουν να φυτρώνουν σε περίπου μια εβδομάδα.

Τα πράσινα καρότα μπορούν να μαγειρευτούν ως σπανάκι. Προσθέστε σε σούπα ή στιφάδο ή χρησιμοποιήστε το ως καρύκευμα Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πέστο ή να αναμειχθεί σε smoothies.

3. Σέλινο

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν στο νερό 2
Βανέσα Γκριβς

βοτανική ονομασία: δάγκωμα μαϊντανού

Κόβουμε τη βάση του σέλινου και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο ή δοχείο με νερό. Βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι πλήρως βυθισμένη.

Τοποθετήστε το βάζο σε μέρος που να δέχεται απευθείας ηλιακό φως. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες Μετά από μερικές εβδομάδες, από τη βάση του σέλινου θα αναπτυχθούν νέα φύλλα.

4. Μποκ Τσόι

βοτανική ονομασία: Brassica rapa subsp., Sinensis L.

Ξεκινήστε κόβοντας τη βάση των χόρτα μουστάρδας όπου οι ρίζες είναι ακόμα κολλημένες. Τοποθετήστε το κούτσουρο σε ένα ρηχό μπολ με νερό και βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι βυθισμένες.

Τοποθετήστε το μπολ σε ένα ηλιόλουστο σημείο, όπως ένα περβάζι παραθύρου ή πάγκο. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες. Τα καντονέζικα θα πρέπει να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε 1-2 εβδομάδες.

5. Διαρροή

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε νερό 3
reddit

βοτανική ονομασία: Διαρροή Allium amphiloprasum παρ

Τα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν σε νερό. Αν και αυτή η μέθοδος δεν είναι η πιο δημοφιλής. για να γινει αυτο Κόψτε τη ρίζα και την άκρη του πράσου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στέλεχος σε ένα ποτήρι ή μπουκάλι νερό.

Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες. Το κρεμμύδι θα συνεχίσει να φυτρώνει.

6. Μπρόκολο

βοτανική ονομασία: βήτα τζίντζερ

Κόψτε τα παντζάρια και τα βάζετε σε ρηχό νερό. Τοποθετήστε το μπολ σε μια ηλιόλουστη θέση. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες και μέσα σε λίγες εβδομάδες. Θα δείτε νέα φύλλα και ρίζες να μεγαλώνουν!

7. Λάχανο

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε νερό 4
πώς κάθε μέρα

βοτανική ονομασία: Brassica Oleracea Var. Capitata

Κόψτε το κάτω μέρος του κεφαλιού του λάχανου και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό τηγάνι με νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες Το λάχανο χρειάζεται τρεις μήνες για να αναπτυχθεί και μπορεί να συγκομιστεί μόλις αναπτυχθούν πλήρως τα φύλλα.

Ρεκόρ: Το λάχανο μπορεί να καλλιεργηθεί σε νερό. Χρειάζεται όμως λίγη υπομονή και προσπάθεια.

8. Πράσινο σκόρδο

αυλή κήπου

βοτανική ονομασία: Allium sativum

Θα πρέπει να ξεκινήσετε τοποθετώντας τα γαρίφαλα σε ένα ρηχό μπολ με λίγα εκατοστά νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες.

Τοποθετήστε το βάζο σε μια ηλιόλουστη θέση. και σε λίγες μέρες Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς να αναδύονται. Το γαρύφαλλο θα σχηματίσει ρίζες όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Συγκομίστε τα φύλλα και χρησιμοποιήστε τα ωμά σε σαλάτες ή σούπες, τηγανητές πατάτες και συνοδευτικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν μια αλμυρή γεύση σε σάντουιτς και περιτυλίγματα. Ή για να κάνετε τις ομελέτες και τα πιάτα με αυγά μια αλμυρή απόλαυση!

9. Ρόκα

Shutterstock/Elena_Piatkovas

βοτανική ονομασία: Erusa sttiva

Η ρόκα μπορεί να καλλιεργηθεί σε νερό χρησιμοποιώντας μια διαδικασία γνωστή ως υδροπονία. για να γινει αυτο Θα χρειαστείτε ένα υδροπονικό καλλιεργητικό μέσο, ​​όπως περλίτης, βερμικουλίτης, πετροβάμβακας ή κοκο κέρ. συμπεριλαμβανομένων δοχείων με καπάκι, αντλιών και θρεπτικών διαλυμάτων.

Γεμίζουμε το δοχείο με υδροπονικό μέσο και προσθέτουμε νερό, τοποθετούμε τους σπόρους της ρόκας στο μέσο και σκεπάζουμε το δοχείο. Τοποθετήστε την αντλία νερού στο νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε το θρεπτικό διάλυμα. Σκεπάζουμε το δοχείο και περιμένουμε να φυτρώσει η ρόκα.

μετά τη βλάστηση Προσαρμόστε το θρεπτικό διάλυμα όπως χρειάζεται. Και ελέγχετε τη στάθμη του νερού κάθε λίγες μέρες όταν η ρόκα είναι έτοιμη για συγκομιδή. Αφαιρέθηκε από το υδροπονικό μέσο καλλιέργειας. και να απολαύσετε!

10. Micro Green Mustard

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε νερό 5

βοτανική ονομασία: Bracica Juncia

στην αρχή Θα χρειαστείτε ένα ρηχό δοχείο, όπως ένα πλαστικό δίσκο ή ένα ρηχό μπολ. Αυτό θα χρησιμεύσει ως δοχείο για νερό. Γεμίστε ένα πιάτο ή ένα μπολ με νερό και μετά σκορπίστε τα μικροπράσινα μουστάρδας στην επιφάνεια του νερού.

Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι. όταν οι σπόροι διασκορπίζονται Καλύψτε το δίσκο ή το μπολ και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος. μετά από μερικές ημέρες Οι σπόροι θα αρχίσουν να φυτρώνουν και να μεγαλώνουν.

Όταν τα μικροπράσινα μουστάρδα έχουν ύψος μερικά εκατοστά μπορεί να συγκομιστεί Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το στέλεχος και απολαύστε.

11. Μαρούλι

νέα μαμά

βοτανική ονομασία: μαρούλι sativa

Για να καλλιεργήσετε μαρούλι από κούτσουρο στο νερό Ξεκινήστε κόβοντας το μαρούλι περίπου 1 ίντσα πάνω από τη βάση του φυτού και αφαιρέστε τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετήστε το κούτσουρο σε ένα ρηχό μπολ με νερό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό καλύπτει το κάτω μέρος της ρίζας.

Τοποθετήστε το μπολ στον ήλιο και αλλάξτε το νερό καθημερινά. Μετά από λίγες μέρες, το κούτσουρο θα αρχίσει να βγάζει νέα φύλλα. Χρησιμοποιήστε με φειδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *