11 Ταχέως Αναπτυσσόμενα Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργήσετε από Σπόρους

11 Ταχέως Αναπτυσσόμενα Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργήσετε από Σπόρους

11 Ταχέως Αναπτυσσόμενα Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργήσετε από Σπόρους

Εδω είναι μερικά Ταχέως αναπτυσσόμενα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους Απολαύστε τη φρέσκια και μυρωδάτη συγκομιδή σύντομα!

Αυτά τα 10 βότανα βλασταίνουν γρήγορα από τους σπόρους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους σε χρόνο μηδέν. Αντί να περιμένουμε εβδομάδες για να φυτρώσουν. Φθηνότερο από την αγορά φυτών από το κατάστημα.

Δείτε τα πιο εξωτικά βότανα από όλο τον κόσμο. εδώ


Γρήγορες συμβουλές και κόλπα για την καλλιέργεια βοτάνων από σπόρους

  • Ξεκινήστε με σπόρους καλής ποιότητας: Επενδύστε σε ποιοτικούς σπόρους από μια αξιόπιστη πηγή για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε βιώσιμους σπόρους.
  • Προετοιμάστε το έδαφος: Τα περισσότερα βότανα προτιμούν ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αντικαταστήστε με κομπόστ εάν το υλικό φύτευσης είναι πολύ αμμώδες ή αργιλώδες.
  • Βάθος φύτευσης: Φυτέψτε τον σπόρο δύο φορές πιο βαθιά όσο θα έπρεπε. Εάν ο σπόρος έχει μήκος 1/4 ίντσας, φυτέψτε τον 1/2 ίντσα βάθος.
  • άρδευση: Ποτίστε μέχρι το έδαφος να είναι υγρό αλλά όχι υγρό. Βεβαιωθείτε ότι το καλλιεργητικό μέσο είναι στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα.
  • Γονιμοποίηση: Εάν θέλετε, εφαρμόστε ένα ισορροπημένο λίπασμα κάθε λίγες εβδομάδες.
  • ηλιαχτίδα: Τα βότανα χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Επιλέξτε λοιπόν ένα σημείο στον κήπο σας που έχει αρκετό ηλιακό φως.
  • Μερικά σπορόφυτα: Αφού τα βότανα σας έχουν δέσει και έχουν πολλά σετ φύλλων, Κόψτε τα νεαρά φυτά σε απόσταση 8-12 ιντσών μεταξύ τους.
  • Κλάδεμα: Κλαδέψτε τα βότανα για να παραμείνετε δυνατοί και παραγωγικοί Προωθεί επίσης την ανάπτυξη των θάμνων.
  • Συγκομιδή: Ξεκινήστε τη συγκομιδή των βοτάνων σας όταν είναι μικρά και ανώριμα. Μειώστε την ανάπτυξη μερικές ίντσες για να ενθαρρύνετε περισσότερη παραγωγή.

Ταχέως αναπτυσσόμενα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους

1. Βασίλειος

Βοτανική ονομασία: βασιλίσκος

Χρόνος βλάστησης: 5-10 μέρες

Ενώ τα ταχέως αναπτυσσόμενα βότανα βλασταίνουν γρήγορα, ο βασιλικός κερδίζει επειδή ο βασιλικός είναι ευαίσθητος στο κρύο. Όταν φυτεύετε σπόρους βασιλικού Η θερμοκρασία πρέπει να είναι πάνω από 50 F (10 C). Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον πολλαπλασιασμό με σπόρους βασιλικού, κάντε κλικ εδώ.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια βασιλικού.

2. Κόλιανδρος

Γυναίκα Wilmar

Βοτανική ονομασία: κολίανδρο

Χρόνος βλάστησης: 7-15 ημέρες

Αν σας αρέσει η μεξικάνικη, ινδική και νοτιοασιατική κουζίνα, καλλιεργήστε κόλιαντρο ή κόλιαντρο. Αυτό το βότανο συνήθως αναπτύσσεται από σπόρους και αναδύεται γρήγορα. Για να μάθετε πώς να το κάνετε Δείτε τον οδηγό μας καλλιέργειας κόλιανδρου εδώ.

3. Φασκόμηλο

Βοτανική ονομασία: Φασκόμηλο officinalis

Χρόνος βλάστησης: 10-20 μέρες

Σε αντίθεση με τον βασιλικό ή τον κόλιαντρο Θα πρέπει να περιμένετε λίγο περισσότερο, περίπου 2-3 ​​εβδομάδες, το οποίο είναι πιο γρήγορο σε σύγκριση με άλλα. βότανα αργής ανάπτυξης σαν μαϊντανός Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε σπόρους είναι όταν οι θερμοκρασίες είναι 60 F (15 C) ή υψηλότερες.

4. Μαϊντανός

Βοτανική ονομασία: Τριγωνέλα Τριγωνέλα

Χρόνος βλάστησης: 4-12 ημέρες

Το Fenugreek είναι ένα ισχυρό βότανο που χρησιμοποιείται ως φυλλώδες λαχανικό. Αυτό το ετήσιο φυτό βλασταίνει τόσο γρήγορα όσο ο βασιλικός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης, κάντε κλικ εδώ.

Μάθετε γιατί κάθε άντρας πρέπει να τρώει τριγωνόφυλλο εδώ

5. Ρίγανη

Βοτανική ονομασία: τζίντζερ ρίγανη

Χρόνος βλάστησης: 8-14 ημέρες

Αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο βότανο θα βλαστήσει από τους σπόρους σε λίγες εβδομάδες. Αν το απλώσετε σε κρύες περιοχές Διατηρήστε το σε σταθερή ζεστή θερμοκρασία 60 F (15 C) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης για το σκοπό αυτό.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια της ρίγανης.

6. Μάραθος

Shutterstock/Valerie Petter

Βοτανική ονομασία: κοινό μάραθο

Χρόνος βλάστησης: 6-12 ημέρες

Εάν οι σπόροι είναι εμποτισμένοι πριν από τη φύτευση Ο μάραθος θα φυτρώσει γρήγορα μέσα σε λίγες μέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​κύμινο σε σαλάτες, πέστο και κάρυ ή να γαρνίρετε με ντιπ γιαουρτιού.

Για να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια μάραθου Δείτε τον οδηγό καλλιέργειας μάραθου. εδώ

7. Σκόρδο

Βοτανική ονομασία: allium snoprasum

Χρόνος βλάστησης: 14-20 ημέρες

Αν και ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού της πιπεριάς είναι η διαίρεση. Αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Σπείρετε τους σπόρους σε βάθος 1/4 ίντσας στο μείγμα των σπόρων και τοποθετήστε τους σε ζεστό μέρος που δέχεται έμμεσο ηλιακό φως. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια κρεμμυδιών σε γλάστρες, κάντε κλικ εδώ.

8. Μέντα

Βοτανική ονομασία: μέντα

Χρόνος βλάστησης: 15-20 ημέρες

Η μέντα καλλιεργείται καλύτερα από μοσχεύματα. Αλλά ο πολλαπλασιασμός με σπόρους λειτουργεί επίσης. Επειδή αυτό το βότανο είναι ανθεκτικό στη σκιά. Έτσι μπορείτε να το φυτέψετε στη σκιά. Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό και δώστε του έντονο πρωινό ηλιακό φως και έμμεσο φως όλη την ημέρα για να επιτρέψετε στο έδαφος να ευδοκιμήσει.

αυτό είναι Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε μέντα.

9. Μαϊντανός

Βοτανική ονομασία: κατάρα

Χρόνος βλάστησης: 8-18 ημέρες

Αυτό το αρωματικό βότανο αναπτύσσεται εύκολα και αναπτύσσεται γρήγορα. Θα πρέπει να δείτε τα λάχανα σε 1 έως 3 εβδομάδες. Η καλλιέργεια τους παρέχει φρέσκα φύλλα για την παρασκευή σούπες και μαγειρευτά. Τα πάει καλύτερα σε ηλιόλουστες και καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Ο άνηθος αναπτύσσεται καλύτερα με λάχανο και κρεμμύδια. Έτσι μπορείτε να τα φυτέψετε όλα.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια άνηθου σε γλάστρες.

10. Βασίλειος

Βοτανική ονομασία: κοινό θυμάρι

Χρόνος βλάστησης: 7-20 ημέρες

Οι σπόροι του θυμαριού θα βλαστήσουν σε μία ή δύο εβδομάδες, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ή ένα ή δύο μήνες εάν η ποιότητα των σπόρων είναι κακή ή η θερμοκρασία είναι κάτω από την κανονική. Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι περίπου 70 F (21 C).

11. Άγιος Βασίλειος

παραθυρόφυλλο

Βοτανική ονομασία: λεπτό άνθος βασιλικός

Χρόνος βλάστησης: 10-18 ημέρες

Η καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και ικανοποιητική εμπειρία. Για να ξεκινήσετε, αγοράστε σπόρους βασιλικού υψηλής ποιότητας και φυτέψτε τους σε βάθος 1/4 ίντσας σε ένα καλά στραγγισμένο μείγμα.

Ποτίστε καλά και βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι έχουν έντονο, άμεσο φως. με την κατάλληλη φροντίδα Τα φυτά βασιλικού πρέπει να είναι έτοιμα για συγκομιδή μέσα σε 8-10 εβδομάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *