17 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε κουβάδες 5 γαλονιών και γλάστρες 12 ιντσών

17 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε κουβάδες 5 γαλονιών και γλάστρες 12 ιντσών

17 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε κουβάδες 5 γαλονιών και γλάστρες 12 ιντσών

κοίτα εκεί Τα καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε κουβάδες 5 γαλονιών! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε καλύτερη συγκομιδή σε λιγότερο χώρο!

Όπως όλοι το ξέρουμε Γλάστρες και κουβάδες μπλοκ 5 γαλονιών, που έχουν συνήθως βάθος 12 ίντσες και την ίδια διάμετρο Είναι τα πιο κοινά, εύκολα να βρεθούν και θεωρούνται το πρότυπο για τα περισσότερα φυτά δοχείων. Δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα έχοντας αυτό κατά νου. Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε κουβάδες των 5 γαλονιών. για να βοηθήσουν τους κηπουρούς σε γλάστρες


Γιατί να καλλιεργήσετε λαχανικά σε κουβάδες των 5 γαλονιών;

Ένας κάδος 5 γαλονιών είναι μια καλή επιλογή. Επειδή είναι αρκετά βαθιά για να κρατήσει τις ρίζες των περισσότερων δέντρων. και αρκετά χαμηλό ώστε να χωράει σε μικρούς χώρους όπως αίθρια ή μπαλκόνια. Είναι ελαφριά, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε κακές καιρικές συνθήκες ή ακατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας.

Μπορείτε να τα αποκτήσετε δωρεάν εάν ξέρετε πού να ψάξετε: δοκιμάστε αρτοποιεία, εστιατόρια και καταστήματα με ντελικατέσεν για ανταλλακτικά. Ή διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το πού μπορείτε να βρείτε δωρεάν δοχεία για περισσότερες ιδέες όπως αυτή.


Τα καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε κουβάδες 5 γαλονιών

1. Μελιτζάνα

Αυτό το μέλος της οικογένειας του νυχτολούλουδου είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε δοχείο. Φυτέψτε τα φυτά σε κουβάδες των 5 γαλονιών και στηρίξτε τα όταν ο καρπός αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Επιλέξτε νάνους ποικιλίες όπως «Little Fingers» ή «Fairy Tale» για δοχεία.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μελιτζάνες brinjal σε δοχεία. εδώ

2. Ντομάτες

reddit

Ένα δοχείο 12 έως 16 ιντσών ή ένας κάδος 5 γαλονιών είναι αρκετός για τις περισσότερες ποικιλίες. Μετακινήστε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους ή καλύψτε όταν απειλείται ο κρύος καιρός. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Μάθετε τους καλύτερους τρόπους καλλιέργειας ντομάτας εδώ.

3. Πιπέρι

Αυτό το καλοκαιρινό φυτό αναπτύσσεται καλά σε δεξαμενή επειδή έχει ρηχό ριζικό σύστημα. σε κρύο καιρό Μετακινήστε το δοχείο στη σκιά ή καλύψτε το.

Όταν καλλιεργείτε πιπεριές σε κουβάδες των 5 γαλονιών, φυτέψτε τρία νάνους φυτά μαζί ή καλλιεργήστε βότανα μαζί. Πράσινες πιπεριές, jalapenos, anaheims, cayenne και poblanos. Είναι μια καλή επιλογή για ένα δοχείο 5 γαλονιών.

Μάθετε για την καλλιέργεια της πιπεριάς σε δοχεία εδώ.

4. Αγγούρι

reddit

Τα αγγούρια καλλιεργούνται εύκολα σε κουβάδες των 5 γαλονιών, τοποθετώντας τα κάτω από μια πέργκολα για να μπορούν να σκαρφαλώσουν. Επιλέξτε μια ποικιλία από θάμνους με κοντές κληματαριές που φτάνουν τα 2-3 πόδια ψηλά.

Ποικιλίες όπως «Pickle», «Purpleless Bush», «Bush Champion» και «Salad Bush» είναι τέλειες επιλογές για δοχεία.

Μάθετε περισσότερα για την κάθετη καλλιέργεια αγγουριών εδώ.

5. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι μια καλή επιλογή για έναν κουβά 5 γαλονιών. Φυτέψτε μικρότερες ποικιλίες όπως Magda, Gourmet Gold, Golden Egg, Bush Baby και Patio Star. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες ανάπτυξης εδώ.

Δείτε 9 συντροφικά φυτά κολοκυθιού εδώ.

6. Καρότα

λαχανικά που καλλιεργούνται στο σπίτι

Τα καρότα είναι λαχανικά ρίζας. Έτσι, μια ζαρντινιέρα 5 γαλονιών είναι ιδανική. Τα καρότα χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αναπτυχθούν. Επομένως, οι κηπουροί πρέπει να έχουν καλές δεξιότητες αποστράγγισης.

Οι καλύτερες ποικιλίες για δοχεία 5 γαλονιών είναι τα καρότα Nelson, το Scarlet Nantes, το Danvers Half Long, το Parisian και το Chandenoy. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

7. Kale και άλλο γένος

Gary Bilarchik (Ο σκουριασμένος κήπος)

Το λάχανο, το κουνουπίδι ή το μπρόκολο είναι καλές επιλογές για μια δεξαμενή 5 γαλονιών εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα. Τα φυλλώδη φυτά μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε σκιασμένες περιοχές.

8. Πατάτες

Ένας κάδος 5 γαλονιών είναι αρκετός για να καλλιεργηθεί μια πατάτα. Το καθένα απέδωσε 10 πατάτες.

Γεμίστε τη δεξαμενή με περίπου το ένα τρίτο του μέσου γλάστρας. πάστα σπόρων πατάτας (Μάτια ή μύγες) πάνω από το μείγμα γλάστρας. Στη συνέχεια καλύψτε το πάνω στο υλικό φύτευσης. Βρείτε υπέροχες ιδέες για φύτευση πατάτας εδώ.

9. Ξηροί καρποί

κηπουρός

Τα περισσότερα φασόλια, όπως τα φασόλια λίμα, τα μαύρα φασόλια, τα φασόλια και τα φασόλια, είναι καλά σε ένα δοχείο 5 γαλονιών.

Προσθέστε καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας στο δοχείο. Φροντίστε να ποτίζετε και να λιπάνετε τακτικά κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.Τα φασόλια χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. και πρέπει να συλλέγονται όταν οι λοβοί είναι μαλακοί

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες φασολιών εδώ.

10. Κρεμμύδια

κήπος

Είναι δυνατό να καλλιεργήσετε κρεμμύδια σε δοχεία των 5 γαλονιών. Γεμίστε το δοχείο με ένα μείγμα χώματος για γλάστρες και κομπόστ. Ποτίστε το φυτό τακτικά και εφαρμόστε ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες.

Συγκομίστε τα κρεμμύδια όταν μαραθούν οι κορυφές τους. Μάθετε για την καλλιέργεια κρεμμυδιού εδώ.

11. Πράσινα μπιζέλια

Κηπουρική

Αν και είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε νάνους ποικιλίες όπως καφέ μπιζέλια, μπιζέλια Λίνκολν, μπιζέλια νάνος, μπιζέλια cascadia, μπιζέλια tomthum, λευκά μπιζέλια νάνοι. και φασόλια μαέστρου Αλλά είναι δυνατή η καλλιέργεια μπιζελιών σε δοχεία των 5 γαλονιών.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι αρκετά βαθύ ώστε οι ρίζες να πάνε κάτω. Γεμίστε το δοχείο με ποιοτικό χώμα γλάστρας και ανακατέψτε σε κομπόστ ή κομπόστ για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά. Παρέχετε μια πέργκολα ή άλλου είδους υποστήριξη για τη στήριξη του φυτού.

Διαβάστε περισσότερα για την καλλιέργεια αρακά σε γλάστρες. εδώ

12. Σπανάκι και άλλα φυλλώδη χόρτα

unugtp.is

Το μαρούλι με χαλαρά φύλλα μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και από αρχάριους κηπουρούς. Πασπαλίστε τους σπόρους στην επιφάνεια του υλικού φύτευσης της δεξαμενής σε απόσταση 1/2 έως 1 ίντσας, λεπτές έως 3 έως 4 ίντσες για κοπή και επαναφύτευση.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ασιατικά λαχανικά, ρόκα, μαρούλι, σέσκουλα και χόρτα μαρουλιού σε δοχεία των 5 γαλονιών.


Φρούτα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε κουβάδες των 5 γαλονιών.

13. Μύρτιλο

Τα βατόμουρα μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία των 5 γαλονιών, με ποικιλίες όπως το «Peach Sorbet» και το «Jelly Bean» να είναι καλές επιλογές που έχουν ύψος 1-2 πόδια.

Είναι σημαντικό να παρέχεται στα φυτά αρκετό ηλιακό φως. Φροντίστε να περιστρέφετε το δοχείο κάθε 2-3 εβδομάδες για να εξασφαλίσετε την ανάπτυξη και την έκθεση.

Κλαδεύετε τα φυτά βατόμουρου κάθε εποχή για να διατηρήσετε ένα υγιές σχήμα και να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη. Αυτό θα βοηθήσει στον περιορισμό του μεγέθους του φυτού, ώστε να μην υπερφορτωθούν οι ρίζες σε ένα δοχείο 5 γαλονιών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια βατόμουρων σε δοχεία. εδώ

14. Φράουλα

Μπέντζαπουλ

Καλλιέργεια φράουλας σε δοχεία των 5 γαλονιών Ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε φρέσκες και υγιεινές φράουλες σε ένα μικρό χώρο. Ο πυθμένας του δοχείου θα πρέπει να έχει πολλές οπές αποστράγγισης και ένα στρώμα από χαλίκι για την πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους.

Γεμίστε το δοχείο με χώμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγιζόμενο. Ποτίστε το φυτό τακτικά και φροντίστε να έχει αρκετό ηλιακό φως. με την κατάλληλη φροντίδα Είναι πιθανό να μαζέψετε πολλές ζουμερές, γλυκές φράουλες. σε χρόνο μηδέν

Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε φράουλες σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο.

Βρείτε τα καλύτερα φυτά συντροφιάς φράουλας εδώ.

15. Βατόμουρο

κατάλογος.επώνυμο

Η καλλιέργεια σμέουρων σε δοχεία των 5 γαλονιών είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απολαύσετε βατόμουρα στο σπίτι σε ένα μικρό χώρο. Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε το Autumn Britain, Tulamin, Heritage, Caroline και Prelude.

Ποτίστε τα φυτά τακτικά και αποφύγετε παράσιτα και ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δέχεται τουλάχιστον 6-7 ώρες απευθείας ηλιακό φως με την κατάλληλη φροντίδα. Το δοχείο θα μπορεί να παράγει νόστιμα σμέουρα για τα επόμενα χρόνια.

16. Πορτοκαλί

Το καλύτερο μέγεθος δοχείου για εσπεριδοειδή είναι ένα δοχείο 5 γαλονιών. Αυτό θα επιτρέψει αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες. αλλά κρατήστε το χώμα υγρό.

όταν επιλέγετε ένα δοχείο Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οπές αποστράγγισης. Όταν το ταμαρίνδο ριζώσει Να μεγαλώσει σε δοχείο που είναι μεγαλύτερο από το παλιό.

Μάθετε για τα καλύτερα εσπεριδοειδή για δοχεία εδώ.

17. Μπανάνα

τίναγμα

Ναι, είναι δυνατό να καλλιεργήσετε μπανάνες σε δοχείο 5 γαλονιών, αλλά μια δεξαμενή 7 έως 8 γαλονιών θα ήταν η σωστή επιλογή. Φροντίστε να επιλέξετε μπανάνες νάνους.

Χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό μείγμα φύτευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Οι μπανάνες είναι βαριές τροφές. Φροντίστε λοιπόν να ποτίζετε τα φυτά τακτικά και να γονιμοποιείτε κάθε 2-3 εβδομάδες.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την καλλιέργεια μπανανών σε δοχεία. εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *