19 ποικιλίες λουλουδιών μαύρης ντάλιας + Πώς να καλλιεργήσετε τη μαύρη ντάλια

19 ποικιλίες λουλουδιών μαύρης ντάλιας + Πώς να καλλιεργήσετε τη μαύρη ντάλια

19 ποικιλίες λουλουδιών μαύρης ντάλιας + Πώς να καλλιεργήσετε τη μαύρη ντάλια

Με αυτά τα απαλά, σκούρα πέταλα και τη χαρακτηριστική εμφάνιση, Ποικιλίες Μαύρης Ντάλιας Λούστε τον κήπο σας με μυστικιστικό φως!

Αυτό είναι ωραίο Ποικιλίες Μαύρης Ντάλιας Εμφανίζει ένα σκούρο κοκκινοκαφέ χρώμα που συχνά μπερδεύεται με μαύρο λόγω του πλούσιου και πυκνού χρώματος των πετάλων του. Φυτέψτε τα στον κήπο σας για μια υπέροχη επίδειξη λουλουδιών ανάμεσα στο πράσινο!

Δείτε όμορφες μαύρες ορχιδέες για το σπίτι σας εδώ.


Ποικιλίες Μαύρης Ντάλιας

1. Ντάλια Arabian Nights

γρήγορα

Αυτή η σκούρα, βελούδινη ντάλια έχει χοντρά, σκούρα κόκκινα πέταλα που είναι σχεδόν μαύρα σε ολόκληρους κύκλους.Η Arabian Night Dahlia είναι γνωστή για την εξαιρετική της εμφάνιση στον κήπο. Αυξάνεται στα 4 πόδια και ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο.

Βρείτε τα καλύτερα μαύρα λουλούδια για τον κήπο σας εδώ.

2. Hollyhill Black Dalia

Farmer Bill 88

Το Hollyhill Black είναι μια μεγάλη ανθισμένη ποικιλία που ωριμάζει το καλοκαίρι και ανθίζει σε πλήρη άνθηση από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου.

3. Σαμ Χόπκινς Ντάλια

Τμήμα Josephino

Η Ντάλια του Σαμ Το Hopkins έχει μια χαρακτηριστική γλυπτική μορφή με τα σκούρα κόκκινα έως σχεδόν μαύρα πέταλά του που καμπυλώνουν και στρίβουν. Τα σκούρα χρώματα έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα λουλούδια σε αυτή την εκλεκτική διάταξη.

4. Karma Sakrak Lia

kaoshouse_6

Αυτή η ποικιλία έχει έντονα σοκολατί καφέ πέταλα που είναι βελούδινα στην αφή.Το Karma Chok είναι μια μαύρη ντάλια με μεγάλη άνθηση που παράγει άνθη από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου και φτάνει σε ύψος τα 2-3 πόδια.

5. Μαύρη Ντάλια Βουργουνδίας

Με έντονα μπορντό πέταλα και μαύρη σοκολάτα έως σχεδόν μαύρη. Αυτή η ντάλια είναι μια εξαιρετική επιλογή ως ένα εκπληκτικό σημείο εστίασης στον κήπο. Οι ψηλοί μίσχοι του το κάνουν εξαιρετικό κομμένο λουλούδι.

6. Ντάλια «Tamboro»

Αυτή η εντυπωσιακή ντάλια έχει ελαφρώς μακρύτερα βελούδινα κόκκινα πέταλα με αχνή σοκολατί απόχρωση. το κάνει να φαίνεται καλύτερο από άλλες ποικιλίες

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες μπονσάι από μαύρο έλατο εδώ.

7. Σπρώξτε τη ντάλια.

Η Lights Out Dahlia προσφέρει μεγάλη, σχεδόν μαύρη σοκολάτα, απαλή, αφράτη, πλήρως ανθισμένη διπλή. Αυτή η ποικιλία είναι γνωστή για τη συμπαγή της συνήθεια, 2-3 πόδια ύψος και άφθονες ανθοφορίες. που καρποφορεί συνεχώς όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο

8. Fidalgo Blackie Dahlia

Μια όμορφη ντάλια με λεπτοκομμένα πέταλα που κυμαίνονται από βαθύ μπορντό κόκκινο έως σχεδόν μαύρο. Αυτή η ποικιλία είναι παραγωγική και μια από τις πιο όμορφες ποικιλίες μαύρης ντάλιας στη λίστα μας.

9. Μαύρος Μάγος Ντάλια

Αυτή η ντάλια είναι μεγάλα και τέλεια διπλά λουλούδια, και το κέντρο είναι σκούρο μωβ-μαύρο που περιβάλλεται από βαθύ κόκκινο. Αυτή η ντάλια ξεχωρίζει πραγματικά.Η μαύρη στιβαρή ντάλια αυξάνεται 4-5 πόδια.

10. Μπλάκτζακ Ντάλια

Κλασική μαύρη ντάλια με πλήρως σφαιρικό σχήμα και βελούδινα βαθιά κόκκινα πέταλα βατόμουρου. Το σκούρο χρώμα του το κάνει δημοφιλές για γοτθικούς ή σκοτεινούς κήπους. Φυσικά και υπάρχουν επίπεδα Ποικιλίες Μαύρης Ντάλιας Αναζήτηση!

11. Ντάλια «Charcoal Black»

garden_city

Αυτή η ποικιλία ντάλιας έχει μια χαρακτηριστική εμφάνιση. σχεδόν ουράνιο τόξο Επειδή τα πέταλα είναι σκούρα κοκκινοκαφέ με μαύρη άκρη. Οι μακρύι μίσχοι του το κάνουν ιδανικό κομμένο λουλούδι. Και τα ανθισμένα λουλούδια συνεχίζουν να αποδίδουν από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Βρείτε τα καλύτερα φυτά μαύρης μαγείας εδώ.

12. Ντάλια «Honka Black»

διαφορετική από τις κοινές ντάλιες Αυτό το εντυπωσιακό διαθέτει μεγάλα λουλούδια με σκούρα κόκκινα πέταλα που έχουν βαθιές μαύρες άκρες. Οι ψηλοί μίσχοι του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για κομμένα άνθη. Η έντονη συνήθεια και η μεγάλη περίοδος ανθοφορίας του το κάνουν μοναδικό στον κήπο.

13. Black King Dahlia

Stacey Deamis

Αυτή η ντάλια είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό λουλούδι στον κήπο. Τα άνθη του είναι ιδανικά για κομμένες ανθοσυνθέσεις. Και το ύψος του το καθιστά εξαιρετική επιλογή για το πίσω μέρος ενός περιγράμματος.

14. Dalia-Gideon

μεγάλα χοντρά πέταλα του Ντάλια-Γκίντεον δείχνει σκούρο κοκκινωπό καφέ κάνοντας το να φαίνεται σχεδόν μαύρο με το όρθιο ύψος και τη χαρακτηριστική του εμφάνιση Είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε σπίτι!

15. Μαύρη σατέν Ντάλια

Dok Sand Nok

Μια υβριδική ντάλια με βελούδινα, σχεδόν μαύρα, κατακόκκινα πέταλα, μοναδική και πολύπλοκη! μαύρη σατέν ντάλια Γνωστό για την ψηλή, όρθια συνήθεια και τα μεγάλα ημίδιπλα λουλούδια του, αποτελεί κεντρικό στοιχείο για κάθε σύνθεση κήπου και κομμένων λουλουδιών.

16. Νύχτα πεταλούδας Ντάλια

Η ποικιλία μαύρης ντάλιας είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικιακούς κηπουρούς που θέλουν να προσθέσουν σκοτεινή κομψότητα στο τοπίο τους. Και αυτό το αριστοκρατικό λουλούδι μπορεί να δοθεί!

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες κόκκινης ντάλιας για τον κήπο.

17. Μαύρη Ντάλια

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Οι μαύρες ντάλιες ομορφιάς είναι όμορφες με βαθυκόκκινα-μαύρα βελούδινα πέταλα και μια ψηλή, όρθια συνήθεια ανάπτυξης. Τα μεγάλα μονά λουλούδια έχουν βελούδινη υφή και είναι ιδανικά για να προσθέσουν δράμα και κομψότητα στον κήπο.

18. Μαύρη μαγεία Dokrak

Tarsis_Dahlias

Αυτή η υβριδική ντάλια είναι γοητευτική και χαριτωμένη. με έντονο κοκκινωπό καφέ σκούρα ροζ πέταλα και τη συνήθεια να ψηλώνεις και να όρθια. με βελούδινη επιφάνεια Αυτά τα λουλούδια είναι τέλεια για να προσθέσουν μια νότα μαγείας και δράματος στον κήπο.

19. Μαύρη Ντάλια Νάρκισσου

ανθίζω

Η Μαύρη Ντάλια του Νάρκισσου είναι ένα όμορφο σκούρο λουλούδι με βελούδινα πέταλα. Η μοναδική ομορφιά και η ελκυστική αντίθεση καθιστούν αυτή την ποικιλία μαύρης ντάλιας μια ιδιαίτερα επιθυμητή επιλογή που προσθέτει μια λεπτή πινελιά σε κάθε λουλουδάτη εμφάνιση.

Βρείτε τα καλύτερα βρώσιμα λουλούδια εδώ.


μαύρη ντάλια που σημαίνει

Αν και η μαύρη ντάλια συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα όπως η προδοσία και ο χωρισμός Αλλά αντιπροσωπεύει επίσης το μυστήριο και το μυστήριο που το περιβάλλει. Τα σκούρα και βαθιά χρώματα συμβολίζουν το άγνωστο και το κρυφό. Επιπλέον, τα κομψά και απαλά πέταλα της μαύρης ντάλιας αποπνέουν κομψότητα και χάρη. καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για μπουκέτα και εξωραϊσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έννοια των λουλουδιών ποικίλλει ανάλογα με τις πολιτισμικές και προσωπικές προοπτικές. Ανεξάρτητα από τις διάφορες έννοιες του λουλουδιού της Μαύρης Ντάλιας, επιτρέπει την έκφραση ενός ευρέος φάσματος συναισθημάτων και συναισθημάτων. Αυτό το καθιστά μοναδικό και ελκυστικό λουλούδι.


Πώς να φυτέψετε μια μαύρη ντάλια;

Brownstone Mod

1. Επιλέγοντας το σωστό μέρος

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια μιας μαύρης ντάλιας είναι η επιλογή μιας κατάλληλης τοποθεσίας. Αυτά τα λουλούδια χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Επιλέξτε ένα σημείο που δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας την ημέρα.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το χώμα στραγγίζει καλά για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας εδώ.

2. Προετοιμασία εδάφους

Αφού επιλέξετε μια τοποθεσία, προετοιμάστε το χώμα.Η μαύρη ντάλια προτιμά χώμα ελαφρώς όξινο, με pH από 6,0 έως 7,5. Μπορείτε να προσθέσετε οργανική ύλη όπως λίπασμα ή τύρφη για να μειώσετε το pH.

Μάθετε πώς να ελέγχετε το pH του εδάφους σας στο σπίτι εδώ.

3. Φυτέψτε μια μαύρη ντάλια.

Φυτέψτε κεφάλια μαύρης ντάλιας την άνοιξη μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Σκάψτε μια τρύπα περίπου 6 ίντσες βάθος και τοποθετήστε τους κόνδυλους από πάνω. Επιστρώστε με χώμα και νερό.

4. Άρδευση

Ποτίζετε τακτικά τη μαύρη σας ντάλια. Ειδικά σε ζεστό και ξηρό καιρό. Αυτά τα λουλούδια αγαπούν το υγρό έδαφος. Αλλά όχι νερό Εάν το χώμα αισθάνεται ξηρό Παρέχετε βαθύ πότισμα μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

5. Υποστήριξη

Όταν μεγαλώνει η μαύρη ντάλια Μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη για να μην ανατραπούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πασσάλους ή κλουβιά για να στηρίξετε τους μίσχους και να κρατήσετε τα λουλούδια όρθια.

6. Νεκρό Υποκείμενο

για να ενθαρρύνουν περισσότερα λουλούδια να ανθίσουν Να βγάζετε τακτικά τη μαύρη σας ντάλια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε τα λουλούδια που ξοδεύτηκαν πριν έχουν την ευκαιρία να βάλουν σπόρους. Κόψτε το στέλεχος πάνω από το πρώτο σετ φύλλων.

Εδώ είναι μερικά λουλούδια χαμηλής συντήρησης που δεν χρειάζονται ριζοβολία.

λίπασμα

Η τακτική γονιμοποίηση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τη μαύρη ντάλια σας υγιή και καρποφόρα. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα με ίσες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο λίπασμα για ανθοφόρα φυτά για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία. Λιπαίνετε τη μαύρη ντάλια σας μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό συνήθως ξεκινά την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

παράσιτα και ασθένειες

Οι μαύρες ντάλιες είναι γενικά πολύ ανθεκτικές και ανθεκτικές σε παράσιτα και ασθένειες. Αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί από κοινά παράσιτα εντόμων όπως αφίδες, ακάρεα αράχνης και θρίπες. Διατηρήστε τα φυτά σας υγιή ποτίζοντας και λιπάνοντας τακτικά. Αν δείτε σημάδια προσβολής, όπως κατσαρά ή αποχρωματισμένα φύλλα Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem για να σκοτώσετε τα παράσιτα.

Οι μαύρες ντάλιες μπορεί επίσης να υποφέρουν από ασθένειες όπως το ωίδιο και η βοτρίτιδα. Αυτό μπορεί να κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν ή να καφέ. για την πρόληψη αυτών των ασθενειών Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και παρέχετε καλή κυκλοφορία αέρα γύρω από τα φυτά σας εάν δείτε σημάδια ασθένειας. Αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα και επεξεργαστείτε το φυτό με μυκητοκτόνο.

Εδώ είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ωίδιο.


FAQ

1. Πότε να φυτέψετε μαύρες ντάλιες

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια ντάλιες Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες σας. Εάν ζείτε σε πιο δροσερή περιοχή Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι τον τελευταίο παγετό για να φυτέψετε την άνοιξη. Μπορείτε να φυτέψετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

2. Πώς να σπείρετε σπόρους μαύρης ντάλιας;

Γνωρίζετε τις ποικιλίες μαύρης ντάλιας αλλά δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε τους σπόρους; Για να φυτέψετε σπόρους μαύρης ντάλιας Ξεκινήστε προετοιμάζοντας μια καλά στραγγιζόμενη, γόνιμη τοποθεσία φύτευσης σε πλήρη ήλιο. Σπείρετε τους σπόρους περίπου 1/4 ίντσας βάθος και 12 έως 18 ίντσες μεταξύ τους, στη συνέχεια καλύψτε τους με λίγο χώμα.

3. Ποιο είναι το σωστό μέγεθος γλάστρας για μια ντάλια;

Για την καλλιέργεια μαύρων ντάλιες σε γλάστρες, ένα δοχείο 12 ιντσών με επαρκείς οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος είναι ιδανικό. Αυτό δίνει στο ριζικό σύστημα του φυτού αρκετό χώρο για σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Εδώ είναι τα μεγέθη γλάστρας φυτών από ίντσες έως γαλόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *