26 ανθισμένα αμπέλια για σκιά

26 ανθισμένα αμπέλια για σκιά

26 ανθισμένα αμπέλια για σκιά

Δυσκολεύεστε να επιλέξετε αναρριχητικά φυτά για ένα σκιερό σημείο; δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! η λίστα μας φύλλα και αμπέλια που ανθίζουν για να προσφέρουν σκιά θα σου φανεί χρήσιμο!

Τα αμπέλια που αγαπούν τη σκιά μπορούν να φωτίσουν τα σκοτεινά βόρεια ή ανατολικά μέρη του κήπου σας. αυτό είναι το καλύτερο αμπέλια που ανθίζουν για να προσφέρουν σκιά που μπορείς να μεγαλώσεις εύκολα!

Δείτε τα καλύτερα μωβ αμπέλια που μπορείτε να καλλιεργήσετε ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι σας. εδώ


Καλύτερα ανθισμένα αμπέλια για σκιά

Τα φυτά που αναφέρονται σε αυτόν τον κατάλογο χαίρονται να ζουν στη σκιά αρκεί να λαμβάνουν άμεσο ή έμμεσο φως. Περιλαμβάνουμε επίσης φυτά που αναπτύσσονται καλά σε μερική σκιά, όπως τριαντάφυλλα, clematis. και μελισσόχορτο

1. Τριαντάφυλλο

δεσποινίς.κρίνος.ευδαιμονία

βοτανική ονομασία: Ρόζα «Η μέρα του γάμου»

Ζώνη USDA: 5-11

Τα Floribundas και οι τριανταφυλλιές ευδοκιμούν στον μερικό ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα φυτέψετε όπου έχουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες άμεσο ηλιακό φως και σκιά, που είναι λιγότερο από άλλα είδη τριαντάφυλλων που χρειάζονται πλήρη ήλιο.

Τα «Scarborough Fair», «Kew Gardens», «Lady of Shallot» και «William and Catherine» είναι μερικά από τα καλύτερα που μπορείτε να φυτέψετε για σκιά. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Δείτε τα καλύτερα τριαντάφυλλα που αγαπούν τη σκιά. εδώ

2. Γλυκό clematis το φθινόπωρο.

Σπίτι και κήπος.

βοτανική ονομασία: Andrographis paniculata

Ζώνη USDA: 4-11

Αυτός ο κισσός είναι δημοφιλής επειδή παράγει εύκολα αρωματικά λευκά άνθη σε μερικώς σκιασμένες περιοχές του κήπου.

3. Λουκάνικο κλήμα

Owend Twaugh

βοτανική ονομασία: Ολόκληρη η Βολία Κορέα

Ζώνη USDA: 8-11

Αυτός ο ανθεκτικός στο χιόνι ορειβάτης έχει ύψος 12-16 πόδια και προτιμά ηλιόλουστες περιοχές. Αλλά αναπτύσσεται καλά στη σκιά. Το φυτό παράγει αρωματικά απαλά ροζ άνθη πάνω από τα φύλλα του φοίνικα την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

4. Αναρρίχηση Ορτανσίας

Μαρί Χούτι

βοτανική ονομασία: Hydrangea anomala ssp.

Ζώνη USDA: 4-8

Οι ορτανσίες αναρρίχησης είναι μια εξαιρετική επιλογή για σκιασμένες περιοχές με χαμηλό φωτισμό. Φέρουν αρωματικές συστάδες λευκών λουλουδιών από τα τέλη της άνοιξης έως το καλοκαίρι.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ορτανσίες από μοσχεύματα εδώ.

5. Wisteria

Εικόνα καμπύλης

βοτανική ονομασία: Wisteria Sinensis

Ζώνη USDA: 5-9

Η κινεζική γλυσίνα έχει μακριές κρεμαστές συστάδες από μωβ-λευκά λουλούδια. Τα φυτά συνήθως αναπτύσσονται σε πλήρη σκιά. Αλλά δώστε του λίγο ήλιο αν θέλετε βαθύτερη ανθοφορία.

6. Ολλανδικό Μελισσόχορτο

Φυτώριο Spring Hill

βοτανική ονομασία: Lonicera periclymenum ‘Serotina’

Ζώνη USDA: 5-9

Αυτό το αργά αναπτυσσόμενο, φυλλοβόλο αμπέλι μεγαλώνει 10-20 πόδια και παράγει βαθυκόκκινα άνθη με κρεμώδη κίτρινο λαιμό και σκούρα πράσινα οβάλ φύλλα.

7. Μικτά άνθη γιασεμιού

κήπο και αρχιτεκτονική

βοτανική ονομασία: Tragelospermum jasminoides

Ζώνη USDA: 7-10

Το «Asiatic Jasmine» και το «Madison Jasmine» είναι καλές επιλογές για σκιερές περιοχές. Έχει σκούρα πράσινα, γυαλιστερά, οβάλ φύλλα και αρωματικά λευκά άνθη.

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες ορχιδέας εσωτερικού χώρου εδώ.

8. Αιμορραγική Καρδιά

βοτανική ονομασία: Clerodendrum thomsoniae

Ζώνη USDA: 9 ή περισσότερα

Το Bleeding Heart Clerodendrum είναι ένα προσεκτικό και μη επεμβατικό φυτό. Αν και αυτό το ανθισμένο αμπέλι θα επιβιώσει στον ήλιο. Αλλά τα πάει καλά σε σκιά ή μερική σκιά.

9. Γλυκό μπιζέλι

μέσω tradgard

βοτανική ονομασία: Lathyrus latifolius

Ζώνη USDA: 3-8

Αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια ετήσιο κλήμα ευδοκιμεί σε μερική σκιά. Προσφέρει ροζ, μοβ, λευκά και κόκκινα λουλούδια με πικάντικο άρωμα που κυμαίνεται από αρχές καλοκαιριού έως ροζ.

10. Σημαία πεταλούδας

Χάνσον Ξυλοκόπος

βοτανική ονομασία: Muscagnia macroptera

Ζώνη USDA: 8-10

Αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο αναρριχητικό φυτό αναπτύσσεται σε μερική σκιά και εμφανίζει κίτρινα άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι που τελικά γίνονται καφέ.

11. American Potato Beans

Namira0605

βοτανική ονομασία: Αμερικάνικο σέλινο

Ζώνη USDA: 3-8

Αυτό το φυτό που αναπτύσσεται εύκολα έχει κόκκινα λουλούδια που μοιάζουν με wisteria. Αποφύγετε την καλλιέργεια αυτών των επεμβατικών αναρριχητικών φυτών σε κήπο με πολυετή φυτά.

12. Ντάλια

βοτανική ονομασία: Passiflora caerulea

Ζώνη USDA: 7-11

Αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια κλήμα μπορεί να φτάσει σε ύψος 20-30 πόδια (6-9 μ.). Μπορείτε να φυτέψετε ποικιλίες όπως το «Chinensis», το οποίο έχει γαλάζια άνθη και το «Constance Elliott». ανθισμένο αμπέλι στη σκιά

13. Σοκολατένιο κρασί

Καθλόβερος

βοτανική ονομασία: Acacia Quinta

Ζώνη USDA: 4-9

Τα αμπέλια σοκολάτας έχουν μοβ άνθη την άνοιξη και γυαλιστερά, οβάλ σχήματος σκούρα πράσινα φύλλα που κρέμονται προς τα κάτω. Παράγει επίσης βρώσιμους καρπούς όπως μελιτζάνα στα τέλη του καλοκαιριού.

14. Αντσάν

βοτανική ονομασία: Clitoria Turnatia

Ζώνη USDA: 9-11

Αυτό το αμπέλι αναπτύσσεται υπέροχα σε σκιερές περιοχές του κήπου, ωστόσο, προστατέψτε τα από το βρεγμένο χώμα.

Δείτε τα καλύτερα μπλε λουλούδια για καλλιέργεια σε δοχεία. εδώ!

15. Αειθαλές clematis

Πένυ Χόξμπι

βοτανική ονομασία: clematis

Ζώνη USDA: 7-11

Αυτό το δημοφιλές καλλωπιστικό αμπέλι είναι γνωστό για την έντονη ανάπτυξή του. ανεξάρτητα από το πού φυτεύετε Το Clematis θα φωτίσει αυτή την περιοχή με τα αρωματικά λευκά άνθη του!

16. Σημαία Γαλάζιας Τρομπέτας

m_3_w

βοτανική ονομασία: Thunbergia grandiflora

Ζώνη USDA: 9-11

Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αμπέλια για φύτευση. Τα λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου μοιάζουν με πρωινή δόξα σε απαλό κίτρινο και κρεμ μπλε τόνους.

17. Ιαπωνική ορτανσία

βοτανική ονομασία: Schizophragma hydrangeides

Ζώνη USDA: 5-8

Κατάλληλο για φράχτες και τοίχους Τα ιαπωνικά αμπέλια ορτανσίας προσθέτουν στιγμιαία ελκυστικότητα με το σκούρο πράσινο φύλλωμά τους και τα κρεμώδη λευκά άνθη, με άρωμα μελιού, καλυμμένα με δαντέλα.

18. Χαρτοποιία Νεπάλ

παζλ_θάνατος

βοτανική ονομασία: Δάφνη Πόλοα

Ζώνη USDA: 7-10

με όρθια φύλλα και έντονα αρωματικά συστάδες λουλουδιών Τα χάρτινα φυτά του Νεπάλ θα πρέπει να είναι η επιλογή σας για ανθισμένα αμπέλια που αγαπούν τη σκιά. Κατάγεται από τα Ιμαλάια. Ευδοκιμεί σε ήπια έως υποτροπικά κλίματα.

19. Crimson Vine

Lefandig

βοτανική ονομασία: σημαία γνώσης

Ζώνη USDA: 6-9

Αυτό το αμπέλι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψετε τοίχους ή άλλα εμπόδια στον κήπο.Αυξάνεται γρήγορα και παράγει φύλλα σε σχήμα καρδιάς που γίνονται βυσσινί, πορτοκαλί και μπορντό το φθινόπωρο.

Δείτε τα καλύτερα αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου εδώ.

20. Έρχεται η Κατσούρα

βοτανική ονομασία: Katsura Japonica

Ζώνη USDA: 7-10

Η Κατσούρα είναι ένα ημιαειθαλές αμπέλι που αναπτύσσεται καλά στη σκιά και βγάζει κίτρινα ή λευκά άνθη την άνοιξη. Καλλιεργείται κυρίως για τα κόκκινα μούρα και τα ποικίλα φύλλα του.

21. Emerald Caity Euonymus

βοτανική ονομασία: Euonymus Fortune

Ζώνη USDA: 5-8

Το φυτό μπορεί να είναι αμπέλι ή θάμνος και έχει διαφοροποιημένα πράσινα και λευκά φύλλα. Μπορεί να φυτευτεί σε μερική σκιά σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

22. Ποικιλία σταφυλιών ακτινίδιο

φυτό_γονέας_

βοτανική ονομασία: actinidia coelomicta

Ζώνη USDA: 3-9

Αυτό το αναρριχητικό φυτό εμφανίζει μικρά λευκά λουλούδια την άνοιξη. κάτω από απαλή σκιά Θα αναπτύξει φύλλα λευκά, ροζ και πράσινα.

23. Διαφορετικά αμπέλια Magnolia

Dave Sports

βοτανική ονομασία: Katsura Japonica

Ζώνη USDA: 4-7

Αυτός ο αειθαλής θάμνος αναρρίχησης είναι μια εξαιρετική επιλογή για σκιά. Ανθίζει κίτρινο ή λευκό την άνοιξη και μεγαλώνει 10-15 πόδια.Το φυτό παράγει επίσης κόκκινα μούρα.

24. Αγγλικός κισσός

μπλε βελόνα λουλούδι

βοτανική ονομασία: Ivy Helix

Ζώνη USDA: 4-11

Ο κισσός είναι ανθεκτικός στη σκιά και θα ευδοκιμήσει όλο το χρόνο. Όμορφο με σκούρα πράσινα ή βαρύγδουπα φύλλα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το αμπέλι αυτό απλώνεται σε ευνοϊκά κλίματα!

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες κισσού εδώ.

25. Ποτός

reddit

βοτανική ονομασία: Epipremnus Orium

Ζώνη USDA: 10-12

Το Golden Pothos είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκιάζετε από πλήρη σε μερική σκιά σε εξωτερικούς χώρους. Είναι γνωστό για τα αειθαλή φύλλα του σε σχήμα καρδιάς. Αυτό το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους σε ύψος 30-40 πόδια.

Μεγάλα είδη αειθαλών θάμνων μπορείτε να βρείτε εδώ.

26. αναρριχητικό φυτό της Βιρτζίνια

Μπεθ Μπελ

βοτανική ονομασία: Παρθένωση

Ζώνη USDA: 3-9

Αυτός ο φυλλοβόλος ορειβάτης προσκολλάται σε φράχτες και τοίχους με καφέ σεντόνια. και δημιουργούν ανάπτυξη σε κάθε εποχή για καλύτερη ανάπτυξη και χρώμα Φροντίστε να πάρετε λίγο φως του ήλιου.

Δείτε εδώ τα καλύτερα αμπέλια και αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου για καλλιέργεια στο σπίτι.


Δείτε αυτό το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *