31 καλύτερα φυτά συντροφιάς για μελιτζάνες

พืชสหายสำหรับมะเขือยาว

31 καλύτερα φυτά συντροφιάς για μελιτζάνες

αναρωτιέμαι για Τι μπορώ να φυτέψω δίπλα στη μελιτζάνα;? Εδώ είναι μια λεπτομερής λίστα με Υπέροχο φυτό συντροφιάς για μελιτζάνες!

διαβάζοντας για να βρείτε Εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για μελιτζάνες. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τον κήπο σας όσο το δυνατόν καλύτερο!

Δείτε τα καλύτερα φυτά συντροφιάς με βάλσαμο μελισσών. εδώ


Εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για μελιτζάνες.

λουλούδι

1. Κατιφές

θα μεγαλώσει

Οι κατιφέδες είναι γνωστό ότι απωθούν έντομα όπως νηματώδεις, λευκές μύγες και αφίδες. Ενώ οι μελιτζάνες είναι ευαίσθητες σε αυτά τα παράσιτα. Η καλλιέργεια κατιφέδων μαζί με μελιτζάνες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των μελιτζάνες από αυτά τα παράσιτα και να βελτιώσει τη συνολική υγεία τους.

Αυτή είναι η καλύτερη ποικιλία κατιφέ.

2. Ναστούρτιο

αντί για μελιτζάνα Αυτό το φυτό μπορεί να θυσιαστεί σε παράσιτα. και τριγύρω μπορούν να φυτευτούν νυστέρια Η μελιτζάνα ως εδαφοκάλυψη για την αποφυγή εισβολής ζιζανίων. Οι αφίδες λατρεύουν να τρώνε λουλούδια, επομένως αυτό το λουλούδι πρέπει να φυτευτεί με μελιτζάνες.

Ανακαλύψτε τα εκπληκτικά οφέλη της καλλιέργειας του νοσούρτιου στον κήπο σας. εδώ

3. Ηλίανθος

Φυτά συντροφιάς για το brinjal 3

Λουλούδια όπως ο ηλίανθος και η λιβελούλα είναι καλά φυτά συντροφιάς για τη μελιτζάνα. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν, ελκυστικά και βοηθούν στην προσέλκυση επικονιαστών στον κήπο.

Οι ηλίανθοι μπορούν να προσφέρουν σκιά στις μελιτζάνες, οι οποίες προτιμούν ψυχρότερες θερμοκρασίες και προστασία από τον καυτό ήλιο.

Δείτε 43 από τα καλύτερα φυτά συντροφιάς ηλίανθου. εδώ

4. Borage

Το Borage, ένα άλλο ανθοφόρο φυτό, μπορεί να είναι φυτό συντροφιάς για τις μελιτζάνες γιατί αποτρέπει τις κάμπιες και προσελκύει ωφέλιμα έντομα. Οι μελιτζάνες προσφέρουν σκιά σε όμορφα ανθισμένα φυτά σε ζεστά κλίματα.

5. Σπανάκι

Φυτά συντροφιάς για το brinjal 5
φροντίδα των φυτών σήμερα

Οι αμάρανθοι μπορούν να φτιάξουν μια άλλη καλή ποικιλία μελιτζάνας γιατί και οι δύο έχουν παρόμοιες απαιτήσεις καλλιέργειας.Ωστόσο, φροντίστε να τους δώσετε αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν και να μην σκιάζουν ο ένας τον άλλον.


λαχανικό

6. Μαρούλι

μικρή καλύβα

Η μελιτζάνα και το σπανάκι είναι καλές επιλογές για συνοδευτικά. Η μελιτζάνα δίνει σκιά στα καλοκαιρινά φυτά μαρουλιού. Επιπλέον, το σπανάκι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.

Λάβετε κορυφαίες συμβουλές για την καλλιέργεια σπανακιού όλο το χρόνο. εδώ

7. Φασόλια Πολωνό

Φυτά συντροφιάς για το brinjal 7

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή μελιτζάνας Καλλιεργήστε φασόλια campan ως δευτερεύουσα καλλιέργεια για μελιτζάνες.

Τα φτερωτά φασόλια έχουν ρηχές ρίζες που μπορούν να σταθεροποιήσουν το άζωτο στο έδαφος. Οι μελιτζάνες, από την άλλη πλευρά, έχουν βαθιές ρίζες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά από τα βαθύτερα στρώματα του μέσου άγαρ.

8. Κολοκυθάκια

Τόσο το κολοκυθάκι όσο και η μελιτζάνα έχουν παρόμοιες συνθήκες ανάπτυξης και μπορούν να είναι εξαιρετικά φυτά συντροφιάς το ένα για το άλλο. Αν θέλετε αρκετά φρέσκα λαχανικά στο σπίτι Χρειάζεται μόνο να καλλιεργήσετε μερικά από αυτά τα φυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια κολοκυθιών σε γλάστρες. εδώ

9. Σκόρδο

Φυτά συντροφιάς για ταϊλανδέζικη μελιτζάνα9
εξωραϊσμός

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό φυτό συντροφιάς για τις μελιτζάνες λόγω του έντονου αρώματος του. Είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό και το άρωμα θα απωθήσει αμέτρητα έντομα από τον κήπο σας.

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό συντροφιάς σκόρδου.

10. Κρεμμύδια

Μπορείτε να φυτέψετε κρεμμύδια και μελιτζάνες δίπλα δίπλα και να αποκομίσετε τα οφέλη από αυτά. Φυτέψτε κρεμμύδια και μελιτζάνες για προστασία από επιβλαβή έντομα. Γιατί τα κρεμμύδια έχουν έντονη μυρωδιά

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια κρεμμυδιών. εδώ

11. Πράσινα μπιζέλια

Φυτά συντροφιάς για το brinjal11

Οι μελιτζάνες χρειάζονται πολύ άζωτο. γι’ αυτό οι περισσότεροι κηπουροί χρησιμοποιούν συμπληρωματικά λιπάσματα. Μπορείτε να φυτέψετε μπιζέλια με μελιτζάνες για να προσθέσετε άζωτο στο έδαφος και να διατηρήσετε πλούσιο σε κάλιο.

12. Μαρούλι

Το μαρούλι μπορεί να προσφέρει σκιά στις μελιτζάνες, οι οποίες προτιμούν ψυχρότερες θερμοκρασίες και προστασία από τον καυτό ήλιο.

Ο συνδυασμός χειμερινού σπανακιού και καλοκαιρινής μελιτζάνας προσθέτει βάθος και ενδιαφέρον σε κάθε κήπο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να μαζέψετε πολλά νόστιμα λαχανικά.

Δείτε τον καλύτερο τρόπο καλλιέργειας σπανακιού. εδώ

13. Πιπέρι

Φυτά συντροφιάς για brinjal13

Οποιοδήποτε είδος πιπεριάς, καυτερή και γλυκιά, συνοδεύει υπέροχα τη μελιτζάνα. Και τα δύο έχουν αυξανόμενες ανάγκες και είναι ευαίσθητα στα ίδια είδη ασθενειών και εντόμων.

Η προσθήκη του ριζικού συστήματος πιπεριάς μελιτζάνας στο έδαφος βοηθά στην πρόληψη των μυκήτων του εδάφους και της σήψης των ριζών.

Δείτε τα κορυφαία μυστικά για την καλλιέργεια των καλύτερων φυτών πιπεριάς εδώ.

14. Φακές

κήπος.περιβάλλον

Τα όσπρια μπορούν να καλλιεργηθούν στον ίδιο λαχανόκηπο μαζί με τις μελιτζάνες. καθώς θα αυξήσει την παραγωγή αζώτου στον κήπο Αυτό μειώνει την ανάγκη για συμπλήρωμα αζώτου.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε όσπρια εδώ.

15. Ντομάτες

Φυτά συντροφιάς για το brinjal 15

Η μελιτζάνα και η ντομάτα ταιριάζουν πολύ όταν φτιάχνετε ρατατούιγ, μπρουσκέτα και παρμεζάνα.

Και τα δύο είναι καλοκαιρινά λαχανικά και προτιμούν τον ήλιο μέρα και νύχτα. Έτσι μπορείτε να τα φυτέψετε μαζί.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ντομάτες κειμήλιο σε γλάστρες. εδώ

16. Σκουός

ανθρώπινο_δημόσιο

Στο ίδιο οικόπεδο μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Επειδή χρειάζονται πλήρη ήλιο για να παράγουν μεγάλους καρπούς.

με παρόμοιες απαιτήσεις ανάπτυξης Μπορούν να αναπτυχθούν καλά όταν φυτευτούν δίπλα-δίπλα. Αλλά προσέξτε την όρεξη του φυτού της κολοκυθιάς για οργανική ύλη.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες σκουός για καλλιέργεια.

17. Λάχανο

Φυτά συντροφιάς για ταϊλανδέζικη μελιτζάνα17

Το λάχανο και η μελιτζάνα είναι καλά φυτά συντροφιάς, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάχανο ως φυτό παγίδας, όπως το λάχανο, για να παρασύρετε τα έντομα μακριά από τη μελιτζάνα.

Αυτό λειτουργεί καλά για την προσέλκυση εντόμων όπως οι ψύλλοι σκαθάρια και τη διατήρηση των μελιτζάνες σας.

Διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες συμβουλές καλλιέργειας λάχανου που κανείς δεν σας είπε ποτέ. εδώ

18. Κινέζικο λάχανο

όπως το λάχανο Το κινέζικο λάχανο θα προσελκύσει τα σκαθάρια και θα τα απωθήσει από τις μελιτζάνες. Χρησιμοποιήστε τη μελιτζάνα ως καλυπτική καλλιέργεια για να αποτρέψετε τις επιθέσεις εντόμων.

19. Πατάτες

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα 19
Κελάδημα

Οι πατάτες και οι μελιτζάνες έχουν διαφορετικό βάθος ρίζας και ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, μπορούν να αναπτυχθούν μαζί χωρίς να ανταγωνίζονται για πόρους.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε πατάτες από πατάτες που αγοράζονται στο κατάστημα. εδώ

20. Φασολάκια

Τα φασόλια Mung είναι φθηνά και εύκολα στην καλλιέργεια και πολύ κερδοφόρα. Μπορείτε εύκολα να τα πολλαπλασιάσετε στον κήπο σας κάθε καλλιεργητική περίοδο και να τα χρησιμοποιήσετε ως παγίδες για να κρατήσετε τα σκαθάρια του Κολοράντο έξω από τον κήπο.

21. Ραπανάκι

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα 21
Shutterstock/Luna Marina

Το ραπανάκι μπορεί να είναι μια «κορυφαία» επιλογή για τη μελιτζάνα. Καταλαμβάνει λίγο χώρο και μεγαλώνει μαζί για να βελτιώσει τη γεύση της μελιτζάνας.

Μάθετε τα καλύτερα ραπανάκια για δοχεία. εδώ

22. Μπάμιες

Φυτέψτε μελιτζάνες με μελιτζάνες για να αυξήσετε τα επίπεδα αζώτου στο έδαφος. Και τα δύο είδη έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε πότισμα. Και μπορείτε να το φροντίσετε ταυτόχρονα και να απολαύσετε και τα δύο λαχανικά.

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό συντροφιάς για τις μπάμιες.

23. Λάχανο

Φυτά συντροφιάς για ταϊλανδέζικη μελιτζάνα23

Μπορείτε να φυτέψετε λάχανο με μελιτζάνα για να απωθήσετε τους λάχανους και τις αφίδες. Προσφέρει επίσης σκιά στη μελιτζάνα τις πολύ ζεστές και ηλιόλουστες μέρες.

Θέλετε να μάθετε 15 ποικιλίες μελιτζάνας; ψάχνω εδώ!


βότανο

24. Ρίγανη

Η λαχανόριγανη απωθεί τους σκώρους, τα ακάρεα της αράχνης και τις αφίδες με το έντονο άρωμά της. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων όπως οι πασχαλίτσες και οι μέλισσες.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φυτέψετε ελληνική ρίγανη, η οποία προσελκύει αρπακτικά σκαθάρια.

εδώ Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης

25. Μέντα

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα 25

Η μέντα, όπως η μέντα και η μέντα, είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για τη μελιτζάνα. Αυτά τα δύο φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των σκαθαριών.

Ωστόσο, φροντίστε να ελέγχετε τα φυτά καθώς είναι εύκολα διεισδυτικά.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μέντα σε μικρούς χώρους. εδώ

26. Βασίλειος

Φυτέψτε στον κήπο θυμάρι και μελιτζάνα για να απωθήσετε τους τρυγόνια και τις αφίδες. Το άρωμα του αποξηραμένου θυμαριού απωθεί πολλά έντομα.

Εδώ είναι μερικές υπέροχες συμβουλές. για την καλλιέργεια του θυμαριού

27. Κορίανδρος

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα 27

Ο κόλιανδρος μπορεί να είναι ένα άλλο χρήσιμο βότανο για να καλλιεργήσετε μελιτζάνες στον λαχανόκηπο σας. Μπορεί φυσικά να προσελκύσει αρπακτικά σκαθάρια και να κρατήσει τα λαχανικά σας απαλλαγμένα από παράσιτα και να διατηρήσει τη φρεσκάδα του κήπου σας.

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό συντροφιάς κόλιανδρου.

28. Βάλσαμο λεμονιού

φυτό κουνελιού

Ένα άλλο βότανο που ταιριάζει καλά με τη μελιτζάνα είναι το βάλσαμο λεμονιού. με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού Έτσι, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα κρατήσετε έξω από τον κήπο σας επιβλαβή έντομα όπως γυμνοσάλιαγκες, αράχνες, σαλιγκάρια και κατσαρίδες.

29. Βασίλειος

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα 29

Μπορείτε να καλλιεργήσετε βασιλικό σε οποιοδήποτε είδος μελιτζάνας. Επειδή αυτό το βότανο προσελκύει επικονιαστές στο οικόπεδο λαχανικών. Η έντονη μυρωδιά απωθεί και τα έντομα. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε άλλα βότανα όπως το σέλινο και τον άνηθο μαζί με τη μελιτζάνα.

Μάθετε 9 σημαντικά μυστικά για τη συγκομιδή βασιλικού που κανείς δεν σας λέει. εδώ

30. Catnip

Το Catnip μπορεί να είναι ένα καλό φυτό συντροφιάς. Μην το φυτέψετε όμως κοντά σε άλλα όσπρια.Επίσης, αν έχετε γάτα, να είστε προσεκτικοί καθώς οι γάτες αγαπούν αυτό το φυτό ως απόλαυση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύρμα ή περίφραξη για να τους αποτρέψει από το να φάνε το catnip. Το ίδιο ισχύει και για τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Το Catnip μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των παρασίτων των εντόμων.

Δείτε το άρθρο μας για την εκτροφή γατών. εδώ

31. Γαλλικό εστραγκόν

Φυτά συντροφιάς για μελιτζάνα31

Φυτέψτε γαλλικό εστραγκόν και μελιτζάνα για να απωθήσετε πολλά επιβλαβή έντομα. Υπάρχουν πολλά βότανα που ταιριάζουν πολύ με τη μελιτζάνα, όπως η λεβάντα, ο άνηθος, η μαντζουράνα, το χαμομήλι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *