Peperomia Rosso Care and Growing Guide

โรคไข้เลือดออกแดง

Peperomia Rosso Care and Growing Guide

Δοκίμασέ το Οδηγός φροντίδας και φύτευσης Peperomia Rosso Διατηρήστε τα φυτά σας υγιή και ευημερία με τις χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές μας.

σαν φυτό

οστρακιά Ένα όμορφο, εύκολο στη φροντίδα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να φωτίσει κάθε εσωτερικό χώρο. Αυτός ο οδηγός καλλιέργειας προσφέρει συμβουλές και συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας και της ανάπτυξης των φυτών σας.

Διαβάστε για τη φροντίδα και τον πολλαπλασιασμό της Peperomia obtusifolia εδώ.


Πληροφορίες για το φυτό Peperomia Rosso

Shutterstock/Christa

οστρακιά (Peperomia caperata «Rosso») ιθαγενής στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Το όνομα του γένους του φυτού προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “peperi” που σημαίνει πιπέρι και “homoios” που σημαίνει παρόμοιο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ομοιότητά του με το φυτό πιπεριάς. Σχετίζεται με το πραγματικό μαύρο πιπέρι.

Η συγκεκριμένη λέξη που δίνεται σε αυτό το φυτό είναι η λατινική λέξη «cabarata», που σημαίνει «συμβεβλημένος». Αυτό το όνομα μπορεί να οφείλεται στην υφή των σκούρων πράσινων φύλλων, που μοιάζουν με φυτά από καουτσούκ στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους.

οστρακιά Είναι ένα μικρό φυτό περίπου 8 ίντσες ύψος και πλάτος.Τα φύλλα του μεγαλώνουν σε σχήμα ροζέτας και έχουν χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα. Μικρά, πρασινωπά-λευκά άνθη εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι σε κόκκινα σπιρούνια μήκους 2-3 ίντσες.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε πεπόνια από φύλλα εδώ.


Πολλαπλασιασμός της κόκκινης καυτερής πιπεριάς

κόκκινη πεπερομία2
reddit

οστρακιά Πολλαπλασιάζεται εύκολα από μοσχεύματα.

  • επιλέξτε για υγεία οστρακιά Φυτά με πολλούς μίσχους και φύλλα
  • Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι, κόψτε το στέλεχος μήκους 2-4 ίντσες Βεβαιωθείτε ότι η τομή έχει πολλά φύλλα και άκρες.
  • Αφαιρούμε τα κάτω φύλλα από το κοτσάνι αφήνοντας 1-2 πάνω φύλλα.
  • για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών Βουτήξτε τα κομμένα άκρα των στελεχών σε σκόνη ορμόνης ριζοβολίας.
  • Φυτέψτε το κομμένο στέλεχος σε μια μικρή γλάστρα γεμάτη με μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. ποτίζουμε καλά το χώμα
  • για να είναι επιτυχημένο το rooting Παρέχετε επαρκή υγρασία τοποθετώντας μια διαφανή πλαστική σακούλα ή θόλο πάνω από την κοπή.
  • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό μέρος με άφθονο φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, που μπορεί να βλάψει τα κλαδιά.
  • Ποτίστε με φειδώ για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί.

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια Peperomia Rosso

φως

οστρακιά Αναπτύσσεται σε φωτεινά, διεισδυτικά σημεία και ανέχεται τον μερικό ήλιο το πρωί ή το βράδυ. Ωστόσο, δεν μπορεί να ανεχθεί το άμεσο ηλιακό φως.

Αν και αυτό το φυτό μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού, Αλλά μπορούν να γίνουν ποδαρικά αν δεν έχουν αρκετό φως. Η λήψη του ηλιακού φωτός το πρωί 3-4 ώρες την ημέρα είναι πολύ χρήσιμη!

γη

για την καλύτερη ανάπτυξη οστρακιά Χρειάζεται ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά που μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τυπικό κάκτο ή μείγμα παχύφυτων ή μείγματα ορχιδέας.

Εάν δεν έχετε ένα εμπορικό μείγμα παχύφυτων ή κάκτων, Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα κατσαρόλας αναμειγνύοντας ίσα μέρη περλίτη και τύρφη.

νερό

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερή υγρασία κατά τη διάρκεια της συντήρησης. οστρακιάΑποφύγετε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς ή να υπερποτίσετε τα φυτά.

Ποτίστε καλά το φυτό όταν το χώμα αισθάνεται ελαφρώς στεγνό. Λάβετε υπόψη ότι οι τρυφερές ρίζες της peperomia δεν είναι ανθεκτικές στην ξηρασία.

θερμοκρασία

Βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας οστρακιά Φυτέψτε μεταξύ 55° και 75° Fahrenheit (13° C έως 24° C).

Είναι σημαντικό να κρατάτε αυτά τα φυτά μακριά από αεραγωγούς και πόρτες θερμότητας. Ειδικά το ζεστό καλοκαίρι ή τον κρύο χειμώνα. Επειδή αυτά τα φυτά δεν ανέχονται ακραίες θερμοκρασίες.

υγρασία

οστρακιά Τα φυτά ευδοκιμούν σε σταθερό επίπεδο υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, σε ζεστά, ξηρά κλίματα. ή σε σπίτι ή τοπίο με χαμηλή υγρασία λόγω ζέστης Συνιστάται να τοποθετείτε τα φυτά σας σε δίσκους με χαλίκι για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας και να εξισορροπήσετε το περιβάλλον.

Διαβάστε για το Peperomia obtusifolia Care εδώ.


Red Peperomia Care

10 κόκκινες καυτερές πιπεριές

λίπασμα

Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο σε 1/2 δύναμη κάθε 4-6 εβδομάδες για οστρακιάΩστόσο, είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες και να χρησιμοποιείτε μόνο το μισό μείγμα για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση.

Αποφύγετε να ταΐζετε το φυτό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όταν είναι ακόμα σε ανάπτυξη.

ξαναγέμισμα

οστρακιά Προτιμά να έχει λίγες ρίζες που είναι κοινές σε πολλά παχύφυτα. Αποφύγετε την επαναφύτευση έως ότου τα φυτά αρχίσουν να ξεπερνούν τα δοχεία τους.

Εάν παρατηρήσετε ρίζες να αναπτύσσονται από τις οπές αποστράγγισης Τώρα είναι ώρα να μεταφέρετε το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα – όχι πια.

παράσιτα και ασθένειες

κοινά παράσιτα που μπορούν να μολύνουν οστρακιά η αράχνη είναι έντομο Όπως και ο ιστός, αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό και πτώση των φύλλων. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem.

Ένα άλλο πιθανό παράσιτο είναι ο αλευρόφυτος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια κηρώδη λευκή επικάλυψη στα φύλλα και τους μίσχους του φυτού. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εντομοκτόνο σαπούνι ή οινόπνευμα εντριβής.

οστρακιά Το υπερβολικό πότισμα ή η φύτευση σε έδαφος με κακή στράγγιση μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. για την πρόληψη της σήψης των ριζών Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά και αφήστε το χώμα να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμών.

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες Peperomia εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *